Ubisoft bude bojovať za svoju nezávislosť

Vivendi pokračuje v nakupovaní akcií, zatiaľčo riaditeľ Ubisoftu rozposiela emaily s varovaním pred jeho agresívnou stratégiou a nepriaznivým vplyvom.

pridal roberto 23.10.2015 o 10:50 pod hry
Ubisoft bude bojovať za svoju nezávislosť

HRY > NOVINKY >

Vivendi pokračuje v nakupovaní akcií Ubisoftu a generálneho riaditeľa francúzskej spoločnosti táto správa nenechala chladným. Svojich kolegov pripravuje na boj o udržanie nezávislosti od ľudí, ktorí hernému priemyslu nerozumejú tak ako Ubisoft, ktorý je považovaný za tretie najväčšie herné vydavateľstvo na svete.

Naším zámerom je udržať si nezávislosť. Hodnotu, ktorá nám 30 rokov umožňuje inovovať, riskovať, vytvárať milované značky pre hráčov celého sveta a ktorá tejto spoločnosti pomohla dostať sa medzi lídrov tohto odvetvia. Budeme bojovať za svoju nezávislosť. Nesmieme nechať túto situáciu, ani žiadne ďalšie akcie zo strany Vivendi alebo kohokoľvek iného, aby odviedla našu pozornosť od našich cieľov," vyhlásil Yves Guillemot.

Guillemot nie je len tak nejakým generálnym riaditeľom Ubisoftu. Je jedným z piatich bratov Guillemotovcov, ktorí Ubisoft založili v roku 1986. Na svoje znepokojenie z možnej straty kontroly nad spoločnosťou upozornil aj v dvoch emailoch odoslaných jeho kolegom. Dostal sa k ním však aj web gameindustry.

"Vivendi a jeho predseda agresívne prenasledujú spoločnosti zábavného sektoru," napísal Guillemot do prvého emailu a v druhom píše o riziku spojenom s "manažérmi nerozumejúcimi našej odbornosti, ktorí nevedia ako sa dosahuje úspech v tomto priemysle."

Ubisoft bude bojovať za svoju nezávislosť

Viac o dôvode jeho obáv sa dozvedáme z novej tlačovej správy spoločnosti Vivendi. Pred týždňom sme vás informovali, že táto spoločnosť, bývalý vlastník Activision Blizzardu, odkúpila 6.6% podiel v Ubisofte a 6,2% podiel v Gamelofte, sesterskej spoločnosti Ubisoftu vedenej Yvesovým bratom Michaelom Guillemotom, ktorá sa zameriava predovšetkým na mobilné hry. Vivendi však, ako Guillemot predpokladal, pokračuje v nakupovaní akcií.

Dnes už Vivendi vlastní 10.39 % akcií Ubisoftu a 10.20 % akcií Gameloftu. Do akcií Ubisoftu už dokopy investoval 244 miliónov eur, akcie menšieho Gameloftu ho stáli 34.41 milióna eur. Podľa tlačovej správy ide o strategické investície, výsledkom ktorých má byť zblíženie obsahu a platforiem Vivendi a videoherných produktov Ubisoftu a Gameloftu.

Ubisoft bude bojovať za svoju nezávislosť

Vivendi už v hernom priemysle zanechalo svoj nezmazateľný odtlačok a išlo o obchody za miliardy eur. Najprv kúpilo vydavateľstvo Sierra Entertainment (Empire Earth, King's Quest, Caesar) a v roku 1998 aj Blizzard Entertainment. O 10 rokov neskôr urobilo Vivendi fúziu s distribútorom Activision, a tak vznikol Activision Blizzard. Partnerstvo Activisionu a Blizzardu pretrvalo dodnes, ale spločnosť sa pod vedením Bobbyho Koticka spod Vivendi sama vykúpila za 5.83 miliardy amerických dolárov. Dnes do impéria Vivendi patrí francúzska televízia Canal+ aj hudobné vydavateľstvo Universal Music Group.

Boj o moc medzi Vivendi a bratmi Guillemotovcami budeme určite ďalej sledovať.

Ubisoft bude bojovať za svoju nezávislosť





Páči sa mi!

Zaradené pod: ubisoft






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19598)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk