Nová hra od Quantic Dream nám priblíži život humanoidného androida

Počas Sony konferencie na Paris Games Week nám štúdio Quantic Dream predstavilo ich nový titul Detroit, ktorý je v príprave pre PlayStation 4

pridal play3man 28.10.2015 o 6:33 pod hry
Nová hra od Quantic Dream nám priblíži život humanoidného androida

HRY > NOVINKY >

Quantic Dream nám priniesol svoju novú hru naposledy koncom roka 2013 - išlo o hru Beyond, v ktorej sme prežili príbeh Jodie a jej duchovného kamaráta Aidena, ktorý ju sprevádzal už od malička. S príchodom PlayStation 4 sme však čakali na oznámenie ich prvej hry aj pre túto platformu. To však prišlo až teraz, a to v ich domácom prostredí na akcii Paris Games Week, kde odhalili hru Detroit: Become Human.

Štúdio pred tromi rokmi vypustilo krátky emotívny film o Kare - robotovi, ktorý pri skladaní nabral vedomie a začal si uvedomovať svoju existenciu. Film, respektíve technologické demo v tom čase bežalo v reálnom čase na PlayStation 3, no aj keď v tej chvíli mohlo ísť skôr o testovanie nového enginu a možností PS3, oveľa dôležitejší bol samotný dej tohto krátkeho videa. Pracovník síce spočiatku bral získané vedomie u robota ako chybu, a Karu začal rozoberať späť na súčiastky, no nakoniec sa po jej úpenlivom volaní i slzách zľutoval a nechal ju ísť so slovami: "pridaj sa k ostatným". Ako sa však začne správať robot s vedomím vo svete ľudí? To bola otázka, ktorá možno napadla viacerým z vás. David Cage sa ale rozhodol nadviazať práve na tento príbeh, aby nám o jej osude prezradil viac.

V hre Detroit sa teda pozrieme niekoľko rokov do budúcnosti, kedy náš svet neobývajú už len ľudia, ale taktiež aj nová forma inteligencie - androidi, ktorí majú svoje vlastné emócie. Z prvej ukážky je teda jasné, že sa pozrieme do mesta Detroit, ktoré je označované ako mesto androidov. Hlavnou postavou je už spomínaná Kara, ktorá sa v ruchu veľkomesta snaží zaradiť medzi bežných ľudí. Chce vidieť denné svetlo, na vlastnej koži cítiť slnečné lúče a vietor na tvári. Chce vidieť svet ako taký, vo farbách, a v neposlednom rade ho aj cítiť.

Spolu s objavovaním toho pekného na tejto planéte sa ale začne stretávať aj s tým zlým. Nevyhne sa násiliu a nespravodlivosti, kvôli čomu si začne uvedomovať, že je iba tradičným strojom - niečo vo vnútri jej ale aj napriek tomu hovorí, že je živá.

Quantic Dream tak v podstate opäť zaujal filmovým štýlom, ktorý pôsobí z prvého videa veľmi dobre. Taktiež môžeme vidieť vylepšené zábery na pôvodné tech-demo Kara, na ktorých je vidieť veľký pokrok. Čo sa hrateľnosti týka, tak po tejto stránke by sme skôr nemali čakať žiadne prekvapenia. Opäť teda môžeme počítať s tradičnými QTE scénami, celkovo interaktívnou hrateľnosťou a viacerými možnosťami rozhodnutia - v podstate, video sa aj končí s narážkou na rozhodovanie.

Dátum vydania Detroit: Become Human nie je v tejto chvíli známy, no predbežne môžeme očakávať, že by hra mohla vyjsť v priebehu budúceho roka.





Nová hra od Quantic Dream nám priblíži život humanoidného androida  Nová hra od Quantic Dream nám priblíži život humanoidného androida
Nová hra od Quantic Dream nám priblíži život humanoidného androida  Nová hra od Quantic Dream nám priblíži život humanoidného androida
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk