Aké hry si zaobstarať, ak ste dostali novú konzolu?

Neviete, čo s novou konzolou alebo handheldom, ktorý ste dostali pod stromček? Poradíme vám.

pridal saver 30.12.2015 o 13:10 pod hry
Aké hry si zaobstarať, ak ste dostali novú konzolu?

HRY > NOVINKY >

Neviete, čo si počať s novou konzolou alebo handheldom, ktorý ste dostali pod stromček? Ak to skutočne neviete, tak to ste asi dostali zlý darček, ale ak viete a neviete aké hry si najlepšie zahrať, možno vám poradíme.

Aké hry si zaobstarať, ak ste dostali novú konzolu?

Xbox One

Ak máte nový Xbox One, tak odporúčame zaplatiť si Xbox Live Gold, teda predplatné, ktoré potrebujete aby ste mohli hrať multiplayer, ale zároveň s ním dostanete každý mesiac aj hry zadarmo (stojí od 37 eur za rok). Práve si vďaka Gold môžete stiahnuť päť hier zadarmo, (teraz je tam napríklad z veľkých hier Thief) v januári to budú ďalšie štyri (napríklad Killer Instinct, Dirt Showdown a Deus Ex Human revolution) a každý mesiac podobne. Dve sú pre Xbox One a dve pre Xbox360 ale vďaka spätnej kompatibilite si ich zahráte aj na novej konzole. Plus, ak máte staré Xbox360 hry, pozrite si či už fungujú v spätnej kompatibilite a môžete si ich zahrať. A ak by ste chceli rovno prístup k ďalším pätnástim hrám, môžete si zaplatiť predplatné na EA Access, v ktorom dostanete nádielku titulov od EA. Stojí 25 eur na rok, alebo stačí zaplatiť aj 4 eurá a za mesiac si môžete zahrať napríklad Battlefield 4, Titanfall, Fifa 15,  Dragon Age Inqusition, Need for Speed Rivals a ďalšie veľké hry.

Ak chcete najväčšie tituly aké konzola doteraz mala, tak sa ohliadnite po:

- Forza Horizon 2 (9.0) a Forza Motorsport 6 (9.0)  - kvalitné racingovky, Horizon je viac arkádový a je o voľnosti pohybu po otvorenom prostredí, Motorsport o množstve vozidiel a jazde na okruhoch alebo cez mestá.

- Rise of the Tomb Raider (10) - nové a pôsobivé dobrodružstvo Lary Croft, ktoré vás vtiahne na Sibír, kde Lara hľadá tajomstvo večného života. Ak by vám bolo málo, čoskoro príde Baba Yaga rozšírenie s novou lokalitou a novým ohrozením v tajomnom sibírskom lese.

- Halo kolekcia (10) a Gears of War Ultimate edícia (9.0) - ak chcete klasiky z predošlých Xboxov, určite sa ohliadnite po kompletnej Halo Master Chief kolekcii, ktorá zhrnie všetky Halo tituly doteraz a ku ktorej si môžete rovno dokúpiť nové Halo 5 (9.0) s parádnym multiplayerom. Gears of War Ultimate zase ponúkne prepracovaný prvý Gears of War a ak si ho zahráte do konca roka, pridáva aj všetky štyri Gears of War hry v spätnej kompatibilite.

- Sunset Overdrive (9.0) - ak chcete oddychovú sandboxovú zábavu, Sunset je práve pre vás. Hordy mutantov ovládli mesto a vám neostáva nič iné ako ho oslobodiť a prestrieľať si ním cestu.

Z ostatných titul sa oplatí pozrieť na Ryse (7.5), ktorá vás presunie do starého Ríma, z pôsobivých digitálnych titulov určite skúste Ori and the Blind Forest (9.0), ak chcete retro, tak Rare Replay (8.0) kolekcia je čistá nostalgia. Ale z multiplatformových titulov určite nevynechajte obe časti Wolfensteina New Order (9.0) a Old Blood (9.0), ak máte radi fantasy RPG, tak Witchera 3 (10) aj s prvou expanziou, zaujímavý je aj Metal Gear Solid V (10), Fallout 4 (8.5), pre oddychový multiplayer Star Wars Battlefront (8.0), to sú čisté hitovky tohto roka, plus ak nemáte GTA V (10) nevynechajte ani ten. Zo zaujímavých oddychoviek je veľmi dobrý Far Cry 4 (8.5), Just Cause 3 (8.5), v otvorenom svete vás môže zaujať aj Assassins Creed Unity (7.5) a Assassins Creed Syndicate (8.5). Športy samozrejme FIFA, PES, NBA, alebo aj F1. Z bojoviek Mortal Kombat X (9.0). Pre deti nie je zlý Minecraft, postavičkové Disney Infinity, legové Lego Dimensions. Pre multiplayer sa okrem Halo 5 oplatí aj Battlefield 4 (9.0), ktorý sa pekne za dva roky vypracoval, prípadne niektoré Call of Duty, ktoré je dobré aj pre splitscreen hranie.

Ak ste zobrali verziu konzoly s Kinectom, máte tam zrejme pribalené Dance Central, ak máte radi tanečné hry, tak doplňte Just Dance 2016, a ak chcete všeobecné športy, zoberte Kinect Sports Rivals (6.5). Potom ešte je dostatok titulov digitálnych, kde nájdete nové Fruit Ninja Kinect 2 a rôzne podobné zábavky. Z fitness titulov tam nájdete Shape Up, alebo Xbox Fitness, ktorý je stiahnuteľný zadarmo. Stále to tam však nie je také široké ako pri prvom Xboxe.

Plus určite si pozrite demá, ktoré nájdete na Xbox Live a rovnako aj Preview sekciu, kde si môžete vyskúšať ešte nedokončené hry. Z free 2 play hier si môžete zadarmo zahrať napríklad World of Tanks, alebo MOBA Smite.

Naše recenzie Xbox One hier nájdete tu (od najlepších po najhoršie).

Aké hry si zaobstarať, ak ste dostali novú konzolu?
 

PS4

Rovnako, ak máte PS4, je dobré si predplatiť PS Plus, je potrebné pre multiplayer a zároveň získavate dve hry alebo viac hier mesačne zadarmo. Aj keď, najnovšie sa Sony orientuje len na menšie tituly, a teraz tam je napríklad King’s Quest a Gauntlet. Ak by ste však mali aj staršiu PS3 konzolu alebo PS Vita, hry vám budú pribúdať na všetky platformy. Vtedy bude ponuka zaujimavejšia.

Ak chcete väčšie tituly, určite sa ohliadnite po:

- Driveclub (7.0) -  síce mala táto arkádová racingovka problematický štart, autori ju postupne vylepšujú a teraz je z nej už slušná a obsahovo bohatá hra. Ak by vás bavila, autori ju stále rozširujú o ďalšie možnosti, aj keď si ich musíte dokupovať. Vydržíte s tým do budúceho roka, kedy vyjde medzičasť Gran Turismo série

- Uncharted kolekcia (9.0) a Last of Us remaster (9.0) - Ak chcete kvalitné hry z PS3 na novej konzole, určite siahnite po kompletnej Uncharted kolekcii a doplňte si to rovno The Last of Us remastrom. Skráti to čakanie na Uncharted 4.

- Bloodborne (9.0) - Tento rok pre PS4 vyšla kvalitná akčná RPG od autorov Dark Souls, teraz svoj hardcore štýl hrateľnosti presunuli do temného gotického prostredia. Ak sa vám hra zapáči, môžete si k nej rovno dokúpiť aj aktuálnu expanziu.

- Until Dawn (8.0)  - Ak chcete zaujímavú filmovo ladenú hru, pozrite sa po Until Dawn, je to prakticky interaktívny teenagersky horor, v ktorom sa snažíte, aby hororovú noc prežilo čo najviac ľudí z vašej partie. V podobnom filmovom štýle sa nesie aj akčný The Order 1886 (6.5), ktorý je síce krátky, ale ak ho dostanete za nízku cenu, oplatí sa vyskúšať.

Z iných titulov sa môžete ohliadnuť po akčnej adventúre Infamous Second Son (8.0), alebo čisté akcii Killzone Shadow Fall (7.0), prípadne digitálny pôvodne PS3 titul Journey (10). Ale rovnako ako pri Xboxe, z multiplatformových titulov určite nevynechajte obe časti Wolfensteina New Order (9.0) a Old Blood (9.0), Witchera 3 (10), Metal Gear Solid V (10), Fallout 4 (8.5),  Star Wars Battlefront (8.0), GTA V (10) , Far Cry 4 (8.5), Just Cause 3 (8.5). Športy FIFA, PES, NBA, F1. Z bojoviek Mortal Kombat X (9.0). Pre deti nie je zlý Minecraft, postavičkové Disney Infinity, legové Lego Dimensions a napríklad aj Tearaway Unfolded. Pre multiplayer Battlefield 4 (9.0), ktorý sa pekne za dva roky vypracoval, prípadne niektoré Call of Duty, ktoré je dobré aj pre splitscreen hranie alebo Rocket League (9.0).

Plus určite si pozrite demá, ktoré nájdete na PSN, a rovnako je tam záložka free 2 play hry, kde si pozrite napríklad tankovú Warthunder alebo akčnú Planetside 2.

Naše recenzie Playstation 4 hier nájdete tu.

Aké hry si zaobstarať, ak ste dostali novú konzolu?

Wii U

WiiU má veľkú výhodu oproti ostatným konzolám a to, že za multiplayer neplatíte, aj keď nezískate ani hry zadarmo. Rovnako WiiU nemá väčšinu veľkých multiplatformoviek, ale zato má masívnu ponuku exkluzivít a to veľmi kvalitných.

- Bayonetta 2 (9.5) - Ak sa vám páčia šialené japonské strieľačky s prsnatými hlavnými hrdinkami, Bayonetta sa vrátila ako WiiU exkluzivita a rozstrieľa všetko čo jej stojí v ceste.

- Splatoon (8.5) - zábavná farebná strieľačka zaujme ako malých, tak aj veľkých a môžete hrať aj dvaja naraz.

- Mario Kart 8 (9.0)- Xbox má Forzy, PS4 Driveclub a WiiU má svoj Mario Kart 8, oddychový racing, ktorý má ďaleko od reálnych áut, ale veľmi blízko čistej zábave.

- Super Mario 3D World (9.5) a Super Mario Maker (9.0) - Ak máte radi Maria, určite siahnite po 3D World titule, ktorý vás presunie do zábavných 3D svetov, ale ak by ste radšej chceli klasiku, tak Super Mario Maker vám plne vyhovie, ponúka možnosť vytvárania vlastných Mario 2D levelov, ako aj hranie všetkých používateľmi vytvorených levelov.

Z iných titulov, ak chcete autíčka, tak digitálny FAST Racing Neo (8.0), ktorý je najlepším eShop titulom tohto roku na WiiU, veľmi dobrý je aj Xenoblade Chronicles X a ak máte radi bojovky tak Super Smash Bros (9.0). Najnovšie tam prišiel aj Minecraft, ale ak by ste chceli štandardný titul, nájdete tam napríklad Assassin's Creed III a IV, Mass Effect 3 alebo Call of Duty Black Ops II.

Naše recenzie WiiU hier nájdete tu.

Aké hry si zaobstarať, ak ste dostali novú konzolu?

Xbox 360

Ak ste dostali Xbox360, zrejme to je Kinect verzia kúpená pre pohybové hry pre deti. Konzola už má 10 rokov, a tak si nazbierala peknú paletu ako štandardných hier, tak aj kinectových hier.

Z nových štandardných hier sa tam oplatí siahnuť po kvalitnom Rise of the Tomb Raider (10), prípadne aj po jeho prvej časti Tomb Raider, ak sa vám bude páčiť, pozrite sa na racingovky Forza Horizon 1 a 2, alebo simulačnú Forzu Motorsport 4, pozrite sa aj po Metal Gear Solid V (10), GTA V (10) , Far Cry 4 (8.5) alebo Far Cry 3 (10). Samozrejme oplatí sa aj Mass Effect séria, Assassins Creed séria, Bioshock, Red Dead Redemption, Batman séria, Halo a Gears of War.

Pre Kinect určite deťom doplňte kolekciu o najlepšie tituly, a teda ak nemáte, zoberte Kinect Sports 1 a Season 2, parádne je aj Kinectimals, Kinect Rush, tanečné hry Dance Central a Just Dance, prípadne ak chcete jednoduchú akciu, tak Kinect Star Wars. Tu máte aj viac fitness hier ako Your Shape: Fitness Evolved, alebo niekoľko Zumba Fitness hier.

Podobne ako Xbox One aj Xbox360 potrebuje platenie Xbox Live Gold na hranie multiplayeru, ale spolu s ním vždy dostanete dva veľké tituly každý mesiac, teraz to napríklad bude Dirt Showdown a Deus Ex Human Revolution.

Naše recenzie Xbox 360 hier nájdete tu.

Aké hry si zaobstarať, ak ste dostali novú konzolu?

PS3

PS3 už Sony veľmi netlačí a nové hry mimo športov a niekoľkých multiplatforiem tam veľmi nevychádzajú, ale ak ste ju dostali alebo ste si kúpili, dá sa tam zahrať bohatá kolekcia starších titulov, ktoré si konzola za 9 rokov od vydania nazbierala. Máte tam najnovšiu časť racingovej série Gran Turismo 6, zo sekačiek určite pozrite God of War 3 a God of War Ascension , oplatí sa aj celá Uncharted séria, Last of Us, samozrejme tituly spomínané aj pri Xbox 360 ako Metal Gear Solid V (10), GTA V (10) , Far Cry 4 (8.5) alebo Far Cry 3 (10). Rovnako aj Mass Effect séria, Assassins Creed séria, Bioshock, Batman séria a Red Dead Redemption.

Môžeme doplniť, že PS3 konzola k multiplayeru nepotrebuje PS Plus ale ak si ho zaplatíte budete dostávať veľké tituly každý mesiac. V januári napríklad Dragon Age a Medal of Honor Warfighter. 

Naše recenzie Playstation 3 hier nájdete tu.

Aké hry si zaobstarať, ak ste dostali novú konzolu?

3DS

3DS nie je práve najnovší handheld, ale tento rok vyšlo New 3DS a ak ste ho dostali, máte čo robiť, aby ste sa prehrabali záplavami hier. My z novších odporúčame hlavne kvalitnú Zeldu v The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D, ale ak máte radi pokémonov, tak  Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire. Z RPG sa pozrite na Xenoblade Chronicles 3D alebo Monster Hunter 4 Ultimate a nakoniec z bojoviek, samozrejme, Super Smash Bros. for Nintendo 3DS 

Naše recenzie 3DS hier nájdete tu.

Aké hry si zaobstarať, ak ste dostali novú konzolu?

PS Vita

Asi ste ju dostali omylom, na ňu už totiž tu na západe veľké hry nevychádzajú. Ak vás však hranie na mobile neláka a 3DS ponuka hier je mimo vášho herného štýlu, ostáva vám len PS Vita, ktorá vám môže ponúknuť decentný herný zážitok. Aj keď má len skromný archív starších titulov (napríklad Uncharted Golden Abbyss, Tearaway, Gravity Rush)  alebo malé PSN tituly, ktoré si môžete kupovať, prípadne pravidelne dostávať v rámci PS Plus predplatného.

Naše recenzie PS Vita hier nájdete tu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19838)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk