Fest Anča Game Days: Leto v znamení digitálnych hier po tretíkrát v Žiline

Už na začiatku júla svoje brány opäť otvorí populárny festival, kde ani tento rok nebudú chýbať hry a možnosť stretnúť sa s ich tvorcami

pridal SECTOR 22.5.2016 o 12:38 pod hry
Fest Anča Game Days: Leto v znamení digitálnych hier po tretíkrát v Žiline

HRY > NOVINKY >

Medzinárodný festival animácie Fest Anča otvorí 1. - 2. júla v rámci programu Game Days už po tretíkrát dialóg medzi tvorcami animovaných filmov a svetom digitálnych hier prednáškami etablovaných tvorcov a bohatým sprievodným programom. Game Days sú zároveň otvorené aj pre širokú verejnosť so záujmom dozvedieť sa viac o tvorbe známych hier priamo od samotných vývojárov.

Festival dobre známy svojou neformálnou atmosférou po prvý krát organizuje aj zmiešaný animátorsko-vývojársky Game Jam - rýchlotvorbu hier a herných prototypov, ktoré budú registrované tímy prezentovať účastníkom festival a odbornej porote. Účastníci s najlepšími projektami si rozdelia vecné ceny, vrátane špičkového 25“ UltraSharp monitora a výkonného notebooku Inspiron 17 (5000 Series) od spoločnosti Dell.

Registrovať na Game Jam sa môžete tu: festanca.sk/2016/?p=14804

Medzi highlighty tohtoročného programu Game Days patrí okrem iného štúdio Platige Image z Poľska, známe predovšetkým tvorbou CGI upútavok a cinematikov pre hry zo série Zaklínač a Halo. Ďalej sa na Fest Anča predstavia Amanita Design s očarujúcou hrou Samorost 3 a najznámejšie chorvátske štúdio Croteam, tvorcovia série Serious Sam, ktorí sa predstavia s kritikmi a hráčmi oceneným hitom Talos Principle. 

Program s prednáškami v jedinečnom prostredí žilinskej Novej synagógy oživí voľné hranie prezentovaných, ale ešte aj nedokončených hier, virtuálna realita Oculus Rift, HTC Vive, Gear VR a projekcie filmov, ktoré vás napríklad zavedú do doby, kedy nositeľom informácií boli iba papierové mesačníky. 

Fest Anča tento rok uvíta legendárnych animátorov bratov Quayovcov. Čaká vás aj obľúbená súťaž v improvizovanom dabingu Animation Karaoke Battle, workshop s Google Cardboard a polnočné projekcie pre najodvážnejších. Návštevníci sa môžu tešiť na desiatky premietaní, bohatý sprievodný program, prednášky, koncerty a špeciálne premietania celovečerných filmov na námestí.

Fest Anča Game Days sú organizované v spolupráci s neziskovou organizáciou združujúcou tvorcov digitálnych hier Game Dev Hub a najčítanejším slovenským portálom venujúcim sa hrám Sector.sk.

Vstupenky na Fest Anča Game Days si môžete zakúpiť priamo na mieste za 10 € alebo na celý festivalový program priamo na stránke festivalu.

Viac informácií o programe festivalu Fest Anča a o Game Days nájdete na oficiálnych stránkach festanca.sk alebo Facebooku: facebook.com/festanca

Neviete sa rozhodnúť, či je Game Days akcia práve pre vás? Môžete si pozrieť, ako bolo na akcii minulý rok, prípadne si pozrieť záznamy skvelých prednášok z prvého a aj druhého dňa predchádzajúceho ročníka. Konkrétny program, ale aj ďalšie detaily vám prinesieme už čoskoro.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19544)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk