Batman: Arkham VR, v Batmanovom obleku za vyšetrovaním vrážd

Vo virtuálnej realite nemáte hrať s Batmanom, máte sa hrať na Batmana, vidieť Batmana pri pohľade do zrkadla a byť najlepším detektívom na svete.

pridal roberto 21.6.2016 o 19:36 pod hry
Batman: Arkham VR, v Batmanovom obleku za vyšetrovaním vrážd

HRY > NOVINKY >

Rocksteady už chcelo s Batmanom skončiť a presunúť sa k niečomu novému, ale ešte sa nechalo zlákať k spolupráci na hre Batman: Arkham VR. Trailer navodil atmosféru, ale o niečo viac sa dozvedáme až od žurnalistov, ktorí mali možnosť zahrať si demo rozdelené na dve časti.

Prvá časť je pravdepodobne začiatkom hry a sústreďuje sa hlavne na budovanie atmosféry, či skôr presviedčanie hráča, že on je Batman. Na začiatku sa ocitli v koži a vile Brucea Wayna, milionára skrývajúceho sa pod Batmanovou maskou. Po rozhovore so sluhom Alfredom a otvorení vstupu do tajného výťahu sa zviezli do podzemia, ale ešte skôr, než sa dostali do jaskyne, ich čakala jedna dôležitá úloha. Obliecť si batsuit - kompletnú Batmanovú výstroj s batarangmi, skenerom i ušatou maskou. Zrejme nejde o výzvu, ale o to, aby sa hráč po dokončení všetkých úkonov cítil ako Batman vyrážajúci do akcie a v zrkadle aj uvidel Batmana. VR hra nemôže ponúknuť špičkovú grafiku, otvorené mesto ani akčné boje na úrovni Arkham série, ale môže sa ju pokúsiť prekonať v tom, nakoľko sa hráč vžije do role Batmana. First-person pohľad a reagujúci dvojník v zrkadle vraj plnia svoju úlohu a ďalší zážitok je ocitnúť sa po vystúpení z výťahu v ikonickej Bat Cave.

Druhá časť dema bola venovaná vyšetrovaniu, ale nevie sa, či bude práci "najlepšieho detektíva na svete" venovaná celá hra, alebo iba niektoré časti. Hráč-Batman dorazil na miesto vraždy, pričom obeť je jemu aj priaznivcom jeho príbehov dobre známa a vrah ešte známejší a ak vám nevadí spoiler, mená už nájdete na internete. Samotné vyšetrovanie bude podobné vyšetrovaniu v Arkham sérii aj iných hrách, využívanie hi-tech pomôcok a spájanie detailov do jedného celku, až pokým sa nespustí celá bojová scéna využívajúca virtuálnu realitu, takže súboj sa neodohrá iba pred hráčom, ale v celom priestore.

Potom je časť nasledovať stopy a presunúť sa ďalej, čo bol asi najslabší bod dema. Keď Batman potrebuje prejsť viac krokov jedným smerom, alebo sa niekam dostať skrz vystreľovací hák, pre hráča stojaceho v miestnosti je to neprekonateľný problém. Musí teda využiť jeden z dvojice ovládačov Move vo svojich rukách a Batman sa ocitne v novej lokalite. Je to logické riešenie, ale hráča zrejme na čas vytrhne z role Batmana vyšetrujúceho jeden zo svojich prípadov. Herná doba by mala byť hodina až hodina a pol, ale niektoré prvky v hre hráča motivujú zahrať si aj druhýkrát. Batman: Arkham VR vyjde v októbri spolu s PlayStation VR, podľa niektorých zdrojov je exkluzivita časovo obmedzená.





Páči sa mi!






Batman: Arkham VR, v Batmanovom obleku za vyšetrovaním vrážd
PS4
PC
VR
PS VR
Oculus Rift
PC VR

Vývoj: Warner Bros. / Rocksteady
Štýl: Logická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  október 2016
 25.4. 2017 (PC,VR,Oculus Rift,PC VR)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19469)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk