For Honor predstavuje znepriatelené frakcie a súbojový systém

Aj po tisícročí vojen pokračuje vojna medzi stredovekými frakciami s bojovníkmi špecializovanými na svoje obľúbené zbrane, ale za oponou stojí niekto štvrtý.

pridal roberto 25.6.2016 o 13:22 pod hry
For Honor predstavuje znepriatelené frakcie a súbojový systém

HRY > NOVINKY >

Čo v traileri z minuloročnej E3 vyzeralo ako trochu zvláštnejšia pekná malá arénová multiplayerovka, z toho sa vykľula hra s viacerými možnosťami multiplayeru aj veľkou kampaňou a s možnosťou hrať ju v kooperácii s kamarátom online aj split-screen (split-screen pravdepodobne iba na konzolách). Nezmyselný konflikt rytierov, samurajov a Vikingov vo For Honor dostal príbehové pozadie a podrobne bolo predstavené aj ovládanie bojovníkov počas súbojov, čo má byť vlastne najdôležitejšou inováciou v hre, okolo čoho je všetko postavené a okrem bojovania a sledovania prestrihových scén sa zrejme ani nič iné robiť nebude.

Základom súbojov tri postoje so zbraňou držanou vpravo, vľavo, alebo hore. Súper, či už AI hrdina alebo protihráč, má vždy úplne rovnaké možnosti. Ak sa postoje zhodujú, má hráč v defenzíve dobrú šancu úder zablokovať. Ak sa nechal oklamať, prípadne nebol dosť rýchly, s mečom na pravej strane nemá šancu vyblokovať úder smerujúci na jeho ľavý bok. Pri odrážaní úderov teda bude chcieť hráč byť vždy v rovnakom postavení ako súper a pri útočení preskočí do iného postoja. Postoj je vidieť priamo na súperovom bojovníkovi, ale oznamuje ho aj HUD, čo Ubisoft neplánuje vypnúť. Zameranie na súboje 1v1 si vyberá daň pri presekávaní sa cez väčší počet slabších nepriateľov, kde hrdina musí byť vždy držaním tlačítka L2 zameraný na jediného protivníka. Nie je žiadny štýl boja proti viacerým nepriateľom naraz a nefunguje ani fyzika, takže okolostojaci protivníci (možno iba zatiaľ) sa nedajú zasiahnuť ani omylom. Stlačením R1 sa vyvolá rýchly ale slabý útok, stlačením R2 silný ale pomalý a kombináciou sa spustí obranný krúživý pohyb, ktorým si hrdina okolo seba urobí miesto, aby mohol protivníkov ďalej likvidovať jedného po druhom.

Pri plnení misií kampane sa hráčovi do cesty postavia zástupy slabých bežných bojovníkov, viacero bezmenných hrdinov a na konci môže očakávať bossa alias skúseného významného vodcu nepriateľskej armády. Každá z troch frakcií bude mať viacero typov hrdinov s vlastnou výzbrojou a teda aj vlastným štýlom. Napríklad na strane Vikingov nám bol doteraz ukazovaný iba nájazdník (Raider) s bojovou sekerou s dlhým dosahom, ale do vydania k nemu pribudnú ďalší (snáď nie formou DLC). Môžeme asi očakávať, že každá frakcia bude mať pomalých a silných, aj rýchlych a slabších bojovníkov. Zbrane aj výstroj sa budú dať upravovať, v kampani by malo ísť o čistý progres, v multiplayeri potom skôr o modifikácie buď estetické, alebo "niečo za niečo".

Príbehová kampaň začína veľkou apokalypsou, po ktorej tri frakcie tisíc rokov bojovali, aby sa veci dostali do súčasného stavu. Ani jedna z frakcií sa neštíti prelievať potoky krvi, ale ani jedna zrejme nebude mať úlohu “toho zlého“. Za tak strašne dlhú vojnu môže Apollyon, vyznávajúca vojnu a šéfujúca bojovníkom Blackstone Legion. Táto frakcia je zodpovedná aj za utrpenie Vikingov počas krutej zimy, čím ich donútila zorganizovať veľký nájazd proti samurajom a mohla sa tak tešiť z ďalšieho krvipreliatia.

For Honor predstavuje znepriatelené frakcie a súbojový systém

For Honor vyjde budúci rok na Valentína, teda 14. februára. Predtým prebehnú fázy alfa a beta-testu, kam sa môžete prihlásiť prostredníctvom svojho Uplay konta. Hra sa už dá predobjednať v štandardnej, deluxe a zlatej edícii. Súčasťou deluxe edície sú in-game bonusy a so zlatou získate aj season pass. Predobjednávkovým bonusom pre všetky tri edície je Legacy battle pack s outfitmi pre troch kampaňových hrdinov nazývaných Raider, Kensei a Warden.





For Honor predstavuje znepriatelené frakcie a súbojový systém  For Honor predstavuje znepriatelené frakcie a súbojový systém  For Honor predstavuje znepriatelené frakcie a súbojový systém
Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft Montreal
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 14. február 2017
 22.7. 2021 (PC)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Predaj ntb lenovo y920 (0)
Ahoj, uvazujem nad predajom mojho ntb. Lenovo y920...
|Rtx 4070 vs rx 7800 xt/ 7900 g... (1)
Zdravím! Nedávno som skladal nový PC, cca 3 týždn...
|Madison vr (0)
Chcel by som opýtať mám nárok na nejakú zľavu na M...
|Odišla mi grafická karta alebo... (17)
Ahoj, môžete mi prosím poradiť v čom je problém? N...
|Samsung q990d soundbar (1)
Zdravim, mám na ruke od Alzy zľavový kupón na tent...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21251)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk