Activision zariadil stiahnutie titulu Orion zo Steamu

Autorov obvinil z kopírovania zbraní z Call of Duty: Black Ops 3 a Advanced Warfare. Nezávislý vývojár to nazval zlomyseľným útokom *****ých miliardárov.

pridal roberto 29.6.2016 o 20:33 pod hry
Activision zariadil stiahnutie titulu Orion zo Steamu

HRY > NOVINKY >

Orion, sci-fi first-person strieľačku s dinosaurami, by ste momentálne na Steame hľadali márne. Activision nadobudol presvedčenie, že nezávislý tím si "požičal" modely zbraní z jeho hier Call of Duty: Black Ops 3 a Call of Duty: Advanced Warfare a spoločnosť Valve poslal žiadosť o vymazanie hry z jej obchodu. Valve prekvapivo okamžite vyhovelo a bolo na dvoch neporovnateľne veľkých spoločnostiach, Activisione a nezávislom Spiral Game Studios, aby si spor vyriešili cez právnikov.

Mali 10 dní, na to aby Activision ustúpil, alebo aby Spiral Game vymenilo niektoré modely svojich zbraní. David Prassel namiesto toho začal s ohnivou obhajobou na Steam-stránke inej svojej hry, Orion: Prelude. Začal dvoma obrázkami, z ktorých sa zdá, že právnici Activisionu mali iba halucinácie.

Activision zariadil stiahnutie titulu Orion zo Steamu

Activision zariadil stiahnutie titulu Orion zo Steamu

Prassel zdôraznil, že Activision s týmto útokom na jeho hru prišiel počas "najdôležitejšieho obdobia roka", ktorým sú preň letné zľavy na Steame. Orion sa pred stiahnutím, rovnako ako Orion: Prelude, predával za 50 centov.

Na druhej strane užívateľ redditu s nickom "Some MelonCat" následne prišiel s lepším porovnaním, kde porovnal časti zbraní:

Activision zariadil stiahnutie titulu Orion zo Steamu

Activision zariadil stiahnutie titulu Orion zo Steamu

Prassel naďalej trvá na tom, že modely zbraní neboli okopírované z Call of Duty, ale pre svoje vlastné dobro už za ne hľadá náhradu, aby minimalizoval škody. Naďalej sa hnevá na "multimiliardársku spoločnosť, ktorá takto poškodzuje 50centovú hru bez toho, že by jej autorov najprv upozornila". Zlomyseľný útok pritom, podľa neho, na súde nemôže obstáť pretože americký zákon známy ako DMCA by vyžadoval dokázanie napríklad ukradnutia textúr, "vizuálna či umelecká podobnosť nestačí". Activisionu sa tiež vyhráža, že mu bude musieť zaplatiť všetky škody, ktoré spôsobila jeho zákerná a prehnane agresívna taktika. Včera pritom vypočítal, že Activision ho pripravil o 90 % zisku.

Zaujímavé je, že to nie je prvýkrát, čo má Prasselovo štúdio problém so zákonmi chrániacimi duševné vlastníctvo. Orion: Prelude už stihol prezentovať pomocou obrázkov z Natural Selection 2 a jeho znechutení bývalí zamestnanci už nabonzovali, že T-Rex je z Primal Carnage, iba s malým faceliftom.

Activision zariadil stiahnutie titulu Orion zo Steamu

Späť na Steam-stránke Orion: Prelude sa dočítame, že nepodložené očierňovanie Davida Prassela nás vyjde draho, len čo sa vysporiada s Activisionom. Snáď teda ešte máme chvíľu času. Toto potom odkázal hráčom, ktorí nie sú na jeho strane:

"Nemôžem uveriť, že existujú hráči, ktorí sú schopní obhajovať tak ****nú spoločnosť ako Activision, ktorá z hráčov žmýka peniaze 60 dolárovými cenovkami, season passmi a 15 dolárovými map packmi a ktorá sa o nich aj tak nestará a nenačúva im."

Teraz sa ale pravoverní hráči môžu spojiť, zjednotiť pod jednu vlajku, zabojovať za správnu vec a zachrániť Orion... keď svojimi peniazmi podporia jeho instantnú crowdfundingovú kampaň na Indiegogo.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19905)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk