Už v septembri si zahráme 4X stratégiu Dawn of Andromeda

Nezávislé štúdio má pripravenú real-time vesmírnu stratégiu podobnú Stellarisu, ale oveľa menej zložitú.

pridal roberto 23.8.2016 o 9:55 pod hry
Už v septembri si zahráme 4X stratégiu Dawn of Andromeda

HRY > NOVINKY >

Malé štúdio Grey Wolf Entertainment je tesne pred dokončením 4X strategickej hry Dawn of Andromeda a podľa stránky na Steame ju spoločnosť Iceberg Interactive vydá už v septembri 2016. Cena by mala byť 30 eur. 4X vesmírnych stratégii nie je momentálne nedostatok, spomeňme vlani vydané Galactic Civilizations 3, nedávno vydané Stellaris i pripravované Endless Space 2 a remake Master of Orion, ale Dawn of Andromeda si môže nájsť svoje miesto. Od väčšiny konkurencie sa odlíši tým, že sa bude odohrávať v reálnom čase a nie na ťahy, čo sa týka aj bojov. V reálnom čase s pauzami sa hrá aj Stellaris od Paradoxu, ale ten je iba pre náruživých hráčov strategických hier, pokým Dawn of Andromeda má byť perfektne prístupná aj nováčikom, pretože nebude mať veľa herných mechanizmov ani dôraz na mikromanažment.

V niečom sa ale portugalské štúdio predsa nechalo inšpirovať Paradoxom a jeho hrami zo série Europa Universalis. Frakcie nebudú (aspoň nie nevyhnutne) štartovať z rovnakej štartovacej čiary ani mať férové podmienky. Jedna frakcia môže kľudne začínať ako skupina pútnikov bez vlastnej planéty, iná frakcia môže mať 10 planét a ďalšia vo chvíli začatia hry objavila technológiu medzihviezdneho cestovania. Toto nájdeme v režime podobnom scenárom nazvanom Eras a zároveň nám to má zastúpiť kampaň. Do galaxie Andromeda sa tak dostaneme v rôznych situáciách a pri rôznom rozložení síl. Mapa bude v každej ére pevne daná a hrať sa bude dať za niekoľko rás.

Už v septembri si zahráme 4X stratégiu Dawn of Andromeda

Keďže rasy nebudú mať rovné podmienky, aj podmienky víťazstva budú rôzne. Frakcia začínajúca iba s loďou môže mať za úlohu iba prežiť určitý počet rokov, zatiaľ čo dominantná frakcia nezvíťazí, ak sa nestane absolútnym vládcom všetkého v širokom okolí. Pevne daný cieľ nemá ubrať na strategických rozhodnutiach. Zostane na hráčovi, či sa pustí do vyhladzovacej vojny hneď, alebo si počas rokov mieru niekde v ústraní pripraví nezastaviteľnú armádu, či sa pokúsi vytvoriť alianciu malých frakcií, alebo sa ukryje v tieni dominantnej sily, obsadí čo najviac planét, alebo sa schúli v rohu galaxie. Symetrické súperenie frakcií možno nájdeme vo voľnej hre, kde proste zvíťazí najlepší, ale autori na Steame zaškrtli iba singleplayer, takže sa bude súperiť iba s umelou inteligenciou.

Nebude chýbať prieskum s bežnými loďami i so špecializovanými prieskumníkmi schopnými preskúmať anomálie i ruiny starých civilizácií. Artefakty potom pochopiteľne poslúžia k získaniu nových technológií. V galaxii sa ale bude dať naraziť aj na žoldnierov, vyhnancov, obchodníkov, pirátske klany, potenciálnych kvalitných gubernátorov kolónií a menej vyspelé rasy bez technológie k cestovaniu vesmírom. Tieto rasy sa spravidla dobre starajú o svoju (jedinú) planétu, ktorá môže byť lákavým cieľom, ale to by si útočiaca frakcia pokazila reputáciu, takže príde na rad diplomacia, obchod a výmena technológií, čím sa malá rasa bude môcť stať plnohodnotným spojencom.

Už v septembri si zahráme 4X stratégiu Dawn of Andromeda

Boj sa nebude odohrávať na oddelených bojiskách, ale priamo na hlavnej mape. Zúčastnia sa ho lode, ktoré si budeme môcť navrhnúť aj sami, teda vybaviť ich rôznymi zbraňami, obrannými systémami, motormi a špeciálnymi modulmi pre neviditeľnosť, opravy či ničenie celých kolónií. K ľahkým, ťažkým a hlavným bojovým lodiam sa pridajú stanice obiehajúce okolo osi svojej planéty a slúžiace ako obranné veže.





Už v septembri si zahráme 4X stratégiu Dawn of Andromeda  Už v septembri si zahráme 4X stratégiu Dawn of Andromeda  Už v septembri si zahráme 4X stratégiu Dawn of Andromeda
Už v septembri si zahráme 4X stratégiu Dawn of Andromeda  Už v septembri si zahráme 4X stratégiu Dawn of Andromeda  Už v septembri si zahráme 4X stratégiu Dawn of Andromeda
Páči sa mi!






Už v septembri si zahráme 4X stratégiu Dawn of Andromeda
PC

Vývoj: Iceberg Interactive / Grey Wolf Entertainment
Štýl: Stratégia / Realtime
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  september 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk