Gamescom: Čo pre FIFA 17 znamená nový engine?

Vyskúšali sme si nová príbehový režim vo FIFA 17 a pozreli na to, čo pre sériu znamená nový engine

pridal matus_ace 22.8.2016 o 20:38 pod hry
Gamescom: Čo pre FIFA 17 znamená nový engine?

HRY > NOVINKY >

Tento rok sa séria FIFA dočká veľkých zmien. Nový ročník má byť po nejakej tej dobe opäť raz revolučný a nie sú to len plané sľuby. EA Sports s FIFA 17 totiž prechádzajú na úplne nový engine. Frostbite od DICE je asi tou najlepšou technológiou, ako v EA disponujú, a tak je logické, že na ňu chcú postupne prejsť so všetkými svojimi hrami. A tento rok to bude premiéra pre veľké športy, pričom pionierom v tejto oblasti bude nová FIFA.

EA ale nechce skončiť len tam a s hrou prinesú aj niečo, čo v športových hrách často nevidíme. Bude to príbehovú režim, ktorý vás vloží do kože nádejného mladíka menom Alex Hunter, ktorý podpísal zmluvu a začína svoju cestu vo vrcholovom futbale. A práve časť príbehového režimu sme si na Gamescome vyskúšali pre Xbox One. Prvé nervózne kroky sme zažili v kabíne Manchesteru United, kde sa Alex stretáva s hviezdami ako Zlatan Ibrahimovič, no aj rivalitou v podobe Walkera, ďalšieho talentovaného hráča. Oporu však nájde v asistentovi trénera, ktorý ho povzbudzuje a taktiež sa tu stretnete so systémom dialógov, kde môžete na situácie reagovať rôzne a ostatní by si to mali zapamätať (snáď nie ako v Telltale hrách).

Nebol by to typický príbeh „from zero to hero“, ak by ste nezažili debut v ťažkom zápase. Stav proti Chelsea sa nevyvíja práve najlepšie, a tak musí Mourinho spraviť nejakú zmenu. V striedaní posiela na ihrisko vás a môžete sa rozhodnúť, či preberiete kontrolu nad celým tímom, alebo len nad Alexom. A ihneď k tomu dostanete aj motiváciu do zápasu. Okrem prísneho výrazu trénera je ňou aj bonus, ktorý by vám úspech priniesol. Gól vám získa sympatie trénera, no aj „papierovo“ vás dokáže potiahnuť vyššie. No nebude to jednoduché, na štadióne vládne nepriateľská atmosféra (hrá sa na Stamford Bridge) a emócie vrú aj na vašej lavičke.

Vás ale určite zaujíma hlavne to, ako sa FIFA 17 hrá. O to viac, že ju poháňa nový engine. A odpoveď vás poteší. Nový ročník je realistickejší a viac futbalovejší. Veľmi dobrá je fyzika lopty a jej kontakty s nohami hráčov. Môžete sa tešiť na viac odrazov či nedokonalých spracovaní lôpt. Z toho vyplýva aj prepracované spracovanie prihrávok, centrov a hlavne prihrávok do behu, na ktoté si musíte opäť zvykať, keďže sú iné ako v minulosti. A prepracované je aj zahrávanie štandardiek, ktoré je teraz zložitejšie, no bohatšie na možnosti a to ako hráča, ktorý štandardku zahráva. Tak aj nabiehajúcich hráčov.

Ale nie všetko sa mi zatiaľ javilo až tak pozitívne. FIFA 17 ponúka krajší a aj viac útočný futbal, kedy sa oba tímy často hrnuli dopredu a vypracovávali si naozaj pekné šance, či už z breakov, alebo postupné útoky či z vysokého pressingu. Problém ale je, že sa mi v deme javilo, že na úkor krásnych útokov trošku príliš horí obrana, ktorá rozhodne mohla oba tímy podržať viac. Ale možno to bolo len nastavením hry. Sami sa môžete presvedčiť začiatkom budúceho mesiaca, kedy vyjde demo. A ak vás zaujíma súboj futbalových gigantov, zajtra večer sa pozrieme na konkurenciu.





Páči sa mi!






PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: EA / EA sports
Štýl: Šport
Dátum vydania: 29. september 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20014)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk