Microsoft si pochvaľuje program Play Anywhere a vysvetľuje odloženia hier

V čom vidia silu tohto nového programu a prečo museli odložiť niektoré hry?

pridal Gam_er 26.8.2016 o 10:34 pod hry
Microsoft si pochvaľuje program Play Anywhere a vysvetľuje odloženia hier

HRY > NOVINKY >

Nový program Microsoftu s názvom Play Anywhere sa zakladá na tom, že vám umožní kúpiť si raz digitálnu kópiu hry na Xbox One, pričom dostanete zdarma druhú jej kópiu na PC s Windows 10, čo samozrejme funguje aj naopak. Cieľom tohto programu je podľa Microsoftu prilákať k ich hrám nové publikum a zabezpečiť rast profilov ich značiek.

„Uvedenie tohto programu bolo pre nás veľmi vzrušujúce. Hrať dve rovnaké verzie hier na dvoch rôznych platformách bez toho, aby ste museli platiť dva krát, je podľa nás obrovskou hodnotou pre hráčov. Mnoho z hráčov hrá na dvoch platformách. Väčšinou ide o konzolu a PC preto veríme, že tento program je určený presne pre nich.

Ako príklad by som uviedol nasledovnú situáciu. Predstavte si, že chcete hrať Gears of War. Ste doma a tak idete k svojmu počítaču, na ktorom sa hráte. Neskôr však idete do školy, práce, alebo ste na cestách, kde si budete môcť vziať napríklad svoju konzolu a pokračovať v tejto hre ďalej. Myslíme si, že je to úžasné,“ hovorí šéf Xbox divízie Aaron Greenberg 

Prvou hrou, ktorá sa začlení do tohto programu bude ReCore, ktoré bude nasledované hrami Forza Horizon 3, Gears of War 4 a Halo Wars 2. Okrem toho Microsoft uvádza, že by mohol v budúcnosti uvoľniť svoje hry aj mimo Windows Store na Steam podobne, ako to urobili s Quantum Break, ktoré tam uvidíme od 14. septembra. 

Okrem informácií ohľadne programu Play Anywhere Greenberg v jednom z posledných rozhovorov tiež vysvetľuje, prečo museli odložiť hry Halo Wars 2, Scalebound a Crackdown 3. Tie mali vyjsť ešte v tomto roku, a tak Microsoft čelí kritike za ich odloženie. 

„Kedykoľvek sme oznámili novú hru alebo sme s vami zdieľali jej myšlienku, vychádzali sme z informácií, ktoré sme mali aktuálne dostupné. Keď ste v procese tvorby hry, niektoré veci sa dejú rýchlo a iné pomaly. Čím dlhšie na hre pracujete, tým viac sa o nej dozvedáte až zistíte, že niektoré veci potrebujú proste viac času,“ hovorí Greenberg. 

Ten však zároveň pochvaľuje ich tohtoročný lineup hier, ktorý budú tvoriť first a third party tituly ako Gears of War 4, Forza Horizon 3, ReCore, Dead Rising 4, Battlefield 1 a Titanfall 2.  





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19955)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk