Gamescom 2016: Nazreli sme do štúdia Focusu, na RPG titul The Surge

Od autorov fantasy RPG Lords of the Fallen prichádza nový titul The Surge

pridal rolan 29.8.2016 o 14:18 pod hry
Gamescom 2016: Nazreli sme do štúdia Focusu, na RPG titul The Surge

HRY > NOVINKY >

Francúzsky vydavateľ Focus má na svedomí už aj viacero úspešných titulov. Vyznačujú sa najmä kvalitným technickým spracovaním a jedinečnými príbehmi. Prichádzajúci titul The Surge na to však ide trocha inak, chce najskôr zaujať najmä akčným gameplayom. Počas prezentácie nám tak bol načrtnutý iba vcelku jednoduchý príbeh o tom, ako je vaša postava nepodareným experimentom firmy Creo, ktorá sa zaoberá výrobou polorobotov. Niečo sa však pokazilo, v továrni sa stala nehoda, vaši kolegovia sa pomiatli a vy sa snažíte prežiť. Ešte stále je tu možnosť, že sa za touto na prvý pohľad generickou zápletkou skrýva niečo viac, čo nám akurát autori nechceli prezradiť.

Úprimne v to dúfame, pretože hra ako celok na nás pôsobila pomerne neoriginálnym, zrecyklovaným dojmom. Akoby sme ju už určite niekedy hrali, akurát v inom šate. Celá hra sa odohráva v priestoroch a okolí továrne, pričom sme boli na prezentácii svedkami prechodu jednej úrovne, ktorá bola plná sekania. Okolie síce má byť podľa slov rozľahlé, no na nás pôsobilo trocha uzavretým a tunelovitým dojmom.

Pri spomínanom boji si vyberáte konkrétne časti vašich nepriateľov, na ktoré následne útočíte. Každý má svoju slabinu, čo využijete najmä pri bossoch. Po miernej kritike si teda v tomto smere autori zaslúžia pochvalu, boje sú akčne, no treba pri nich aj rozmýšľať. Jednotlivé časti vašich nepriateľov navyše postupne efektne odpadávajú a pred napadnutím kritického miesta tak z neho napríklad musíte najprv odtrhnúť krycí pancier. Oponentov si tak dokážete skutočne rozporciovať. Odpadnuté časti následne pozbierate a môžete využiť pri craftingu nových, prípadne z nich získate blueprinty.

Všetky zmeny vo vašom vybavení vykonávate v základni, do ktorej sa medzi úrovňami môžete vrátiť. Z príbehu sme toho naozaj veľa nevideli, a aj keď nastala nejaká cutscéna, nemuseli ste ju ani sledovať, keďže máte aj počas nich kontrolu nad svojou postavou. Autori sa takto rozhodli, aby ste počas hrania neboli vyrušení a mali neustálu kontrolu nad hrdinom. Niečo podobné sme zažili v sérii Crysis, kde ste sa na nejaký jav vo vašom okolí mohli a nemuseli pozerať.

Celkovo The Surge nemusí predstavovať zlú akciu. Boj vyzerá dobre a treba pri ňom aj premýšľať, na ktorú časť nepriateľa sa zameriate. Na hre nám však zatiaľ chýbalo viac originálnych, jedinečných nápadov a mechaník, a preto si nie sme istí, na koľko sa bude vedieť presadiť.





Gamescom 2016: Nazreli sme do štúdia Focusu, na RPG titul The Surge  Gamescom 2016: Nazreli sme do štúdia Focusu, na RPG titul The Surge  Gamescom 2016: Nazreli sme do štúdia Focusu, na RPG titul The Surge
Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Focus Home Interactive / Deck13
Štýl: RPG / Akcia
Dátum vydania: 16. máj 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19495)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk