Pachter: Je hlúpe naháňať sa za 4K za každú cenu

Ten nezazlieva Sony to, že ich pripravovaná PS4 Pro nebude podporovať natívne rozlíšenie 4K. Podľa neho aktuálne 4K trh nemá pre zákazníkov až taký potenciál. ako 1080p.

pridal Gam_er 26.10.2016 o 16:06 pod hry
Pachter: Je hlúpe naháňať sa za 4K za každú cenu

HRY > NOVINKY >

Istý čas už vieme, že PS4 Pro nebude spúšťať AAA hry v natívnom 4K rozlíšení, pretože na to táto konzola jednoducho výkonovo nie je dosť silná. Microsoft skôr v tomto roku oznámil Project Scorpio, u ktorého avizuje tú pravú 4K zábavu so všetkým, čo k tomu patrí, vrátane natívneho 4K rozlíšenia, pričom táto konzola vyjde v budúcom roku.

Myslíte si, že Sony urobila chybu s tým, že chce PS4 Pro za každú cenu vydať ešte do konca tohto roka? Je dobré, že vydajú systém, ktorý môže byť už za rok zastaralý? Nebolo by lepšie, ak by vydanie odložili o rok a priniesli ten skutočný 4K systém? Toto boli otázky, ktoré boli položené známemu analytikovi Michaelovi Pachterovi. Podľa neho to, že PS4 Pro nebude podporovať natívne 4K rozlíšenie nebude chybou, ktorá sa prejaví v dlhodobom horizonte. 

„Prenikanie 4K na trh nie je až také veľké. V USA tvorí trh 4K asi 5% domácností, pretože 4K televízory sú stále príliš drahé. Len teraz som si kupoval nový televízor a mal som na výber medzi 55" zakrivenou Samsung TV s 1080p rozlíšením za cenu 700 dolárov a medzi takou istou TV s UHD avšak za cenu 1 100 dolárov.

Tak som o tom premýšľal a uvedomil si, že mi 4K nestojí za ďalších 400 dolárov naviac. Pre 4K neexistuje žiadne špeciálne programovanie ani žiadne televízne vysielanie. Iste, môžem v 4K sledovať Netflix alebo budúci rok hrať hry v prípade, že si kúpim Scorpio, ale čo ak chcem televízor, ktorý budem naplno využívať už dnes? Aj napriek tomu, že si tú UHD televíziu môžem dovoliť, nekúpil som si ju.

Preto si myslím, že je hlúpe naháňať sa za každú cenu za 4K. Viem, že sú medzi nami nadšenci super high-tech technológií, ktorí nad 4K obrazom slintajú a skutočne im záleží na tom, aby mali vo svojich hrách natívne 4K rozlíšenie. Ale myslím, že Sony predstavuje výrobcu elektroniky pre masový trh a preto idú po najväčšom kuse trhu, ktorým je 1080p,“ hovorí Pachter. 





Páči sa mi!

Zaradené pod: ps4 pro, project scorpio, 4K, pachter






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk