Ktorú pirátsku hru sa oplatí zahrať?

Výlet do teplých krajín, kde v potokoch tečie rum, najhoršie nadávky poznajú papagáje a trojrohé klobúky nikdy nevychádzajú z módy.

pridal roberto 17.12.2016 o 11:03 pod hry
Ktorú pirátsku hru sa oplatí zahrať?

HRY > NOVINKY >

Ako sa u nás hovorí: „Slnko hreje, voda láka, postavme si snehuliaka.“ Za oknami sa už objavili snehové vločky, na autách sú zimné pneumatiky, ľudí v obchodoch chytá amok a výrobcom papierových vreckoviek závratne stúpajú tržby. V tomto období si treba nohy vyložiť na radiátor a odplávať do teplých krajín, kde v potokoch tečie rum, najhoršie nadávky poznajú papagáje a trojrohé klobúky nikdy nevychádzajú z módy.

Sid Meier's Pirates! 1987 a 2004

Obrovské dobrodružstvo z divokých rokov 80-tych. Jedna z najlegendárnejších hier Sida Meiera ani presne nezapadá do žiadneho žánra. V tom čase si herný dizajnér jednoducho položil otázku, čo všetko by malo byť v hre na piráta. Príbeh, ktorý aspoň trošku ospravedlní páchané zverstvá. Napínavé námorné súboje rôznych typov lodí poháňaných vetrom. Šermiarske súboje. Hľadanie pokladov. Zneužívanie sporov koloniálnych mocností vo svoj prospech. Príležitostné pirátske nájazdy na ostrovné pevnosti. Nakoniec má hra najbližšie simulátoru s príbehom a starnutím hlavnej postavy, ktoré hráča tlačia vpred a nakoniec mu ukážu, či by sa z neho v Karibiku stal žobrák alebo vplyvný a vážený muž. Pôvodná hra sa rozšírila do všetkých morí a v roku 2004 dostala rovnomenný remake, ktorý je dnes už tiež graficky zastaraný, ale doteraz dokáže osloviť peknými i vtipnými animáciami a je oveľa prístupnejší súčasnému pirátovi.

Ktorú pirátsku hru sa oplatí zahrať?

Assassin’s Creed IV: Black Flag a Assassin’s Creed: Rogue

Pirátske hry Ubisoftu patria k najobľúbenejším v assassinskej ságe. Môžeme sa pozastaviť nad nápadom postaviť trénovaného zabijaka za kormidlo lode i faktom, že so svojou typickou kapucňou sa na palubu hodil asi ako päsť na oko, ale autori nám ponúkli veľký pirátsky svet vo veľmi peknej grafike. Zabijak je zabijakom a ponecháva si svoje zlozvyky, ale z pridelenej bárky potrebuje urobiť postrach všetkých morí, a aby si to mohol dovoliť, musí prepadávať lode, lúpiť i hľadať poklady. Na mori ho čakajú hmly i búrky a samozrejme množstvo súperov do akčne poňatých námorných bojov. Ešte viac akcie a v novšom kabáte môže ponúknuť Rogue, ktorý mal byť pôvodne iba chudobným príbuzným k prelomovému Unity, ale nakoniec ponúkol v mnohých ohľadoch lepšiu zábavu v neopozeranom severnom Atlantiku.

Ktorú pirátsku hru sa oplatí zahrať?

Tempest

Iba vy a vaša loď v nedávno vydanej menšej akčnej RPG. Niečo pre tých, ktorí sa pravidelne vracajú k TV sériám ako Hornblower a Piráti iba kvôli scénam s námornými bojmi. Primárne multiplayerová námorná hra s prímesou fantasy sa dá hrať aj offline a je iba na rozhodnutí piráta, či si z tej svoje urobí rýchlu fregatu, alebo plávajúcu pevnosť. Boje sú poňaté veľmi akčne aj s možnosťou ovládania na kríži WASD a k zábave prispievajú netradičné zbrane vrátane meteoritov a morských príšer.

Ktorú pirátsku hru sa oplatí zahrať?

Windward

Aj vo Windward je v hlavnej úlohe loď a všetky dobrodružstva sa odohrávajú na vodnej hladine. Tu je to ale bez mágie a oblúd. Do procedurálne vygenerovaného sveta by ste sa v ideálnom prípade mali vrhnúť v kooperácii s priateľmi, s ktorými budete ľahšie čeliť čoraz väčším hrozbám a obsadzovať územie pre svoju frakciu. Pri osamelom hraní môže ale pomerne rýchlo priplávať stereotyp.

Ktorú pirátsku hru sa oplatí zahrať?

Sea Dogs: To Each His Own

Nasledovník starších hier so “Sea Dogs“ v názve a nefalšovaná pirátska RPG. Bohužiaľ, grafika bola zastaraná už v roku 2012 a technické spracovanie všeobecne kríva ako pirát s dvoma drevenými nohami, jednou kratšou ako druhou. Nájdete v nej ale všetko, čo chcel do dobrej pirátskej hry dostať už Sid Meier. Príbeh o rozmaznanej suchozemskej kryse, ktorá sa má stať jednou z najvplyvnejších persón v Karibiku a to s mečom v ruke i za kormidlom lode. Rabujúci ničomník alebo obdivovaný dobrodruh, na dne mora môžu skončiť obaja. K pirátskejšiemu zážitku je dobré mať aj DLC Flying the Jolly Roger.

Ktorú pirátsku hru sa oplatí zahrať?

Blood & Gold: Caribbean!

S pomocou skúseností z tvorby prídavku do Mount & Blade série a s enginom z Mount & Blade: Warband vznikla pirátska RPG “Blood & Gold: Caribbean!“. Bohatá ponuka možností zahŕňajúca aj námorné boje prechádzajúce do bojov zoči-voči na palubách lodí znie veľmi lákavo, ale hra je v podstate plateným modom a jej čaro asi ocenia iba zocelení priaznivci série Mount & Blade.

Ktorú pirátsku hru sa oplatí zahrať?

Pixel Piracy

Ak to nejde zložito, pichni ho do oka! Teda... Menej je niekedy viac. Ambiciózne RPG v otvorenom svete dokážu byť frustrujúce (a to zámerne nezmieňujeme Raven's Cry), pokým u mobilne vyzerajúcich akčných simulátorov za pár toliarov sa dajú presedieť večery i noci. 2D simulátor s otvoreným morom vyzýva k výstavbe čoraz väčších lodí, najímaniu posádky a zapojeniu sa do súťaže o najmocnejšieho piráta pod slnkom. Túto truhlicu ale nevypáčite za 10 minút, zložité ovládanie a manažment už odradili nejedného námorníka.

Ktorú pirátsku hru sa oplatí zahrať?

Port Royale: Gold, Power and Pirates, 2 a 3

Séria simulátorov začala v roku 2002 a na Karibik v období kolonizačnej éry sa pozrela pohľadom obchodníka a politika, ktorý ale zároveň túži po pomste pirátskej rodine a pátra po tej vlastnej. Autori hry určite hrali Sid Meier's Pirates! a mnohé zopakovali, alebo iba pozmenili, ale vynechali šermiarske súboje a zapracovali na ekonomickej stránke hry s nakupovaním povolení, produkciou tovarov a automatizovanou distribúciou na pobrežia oboch Amerík, ostrovy i ostrovčeky. Kto by sa s tým ale babral, keď mohol zarábať proste zajímaním a predajom lodí, ich diel a tovaru nájdeného v podpalubí? Cesta viedla od najmenšej pinasy až po vojnové plachetnice a veľkým bonusom boli boje celých konvojov, nie len jednej alebo pár lodičiek. Pokračovanie túto stránku hry potlačilo, hráč tam môže naraz ovládať iba jednu loď, hoci má so sebou celý konvoj. Trojka je viac-menej remakom prvého dielu, ale boj zostal obmedzený na 3v3.

Ktorú pirátsku hru sa oplatí zahrať?

Tropico 2: Pirate Cove

Než sa séria Tropico ustálila ako hra na vládcu ostrova, ktorý si s ním môže robiť, čo ho napadne, mala jednu pirátsku odbočku. Po úspechu originálnej hry si autori povedali, že najlepší ostrov je pirátsky ostrov a hráča posadili na trón pre pirátskeho kráľa. Pre sériu to zrejme nebolo najšťastnejšie rozhodnutie a rýchlo sa vrátila na pôvodný kurz, ale vďaka nemu existuje hra, v ktorej sa staráte o spokojnosť pirátov. Tí sa na váš ostrov pravidelne vracajú a hľadajú miesto na odpočinok, zábavu i prípravu na ďalšiu výpravu. A nevracajú sa s prázdnymi vreckami! Klasických robotníkov nahradili zajatci, ktorých úlohou je slúžiť vykonávaním najrôznejších prác, pričom neustále túžia po úteku do bezpečia, odkiaľ by potom priplávali vojnové lode a pirátsku špinu, teda vás, naučili slušným móresom.

Ktorú pirátsku hru sa oplatí zahrať?

Risen 2: Dark Waters a Risen 3: Titan Lords

Keď bola Piranha Bytes odstrčená od série Gothic, vytvorila si inú RPG sériu. Už prvý Risen sa odohrával na ostrove, ale skutočne pirátske je až pokračovanie. Hrdina sa musí infiltrovať medzi pirátov a votrieť do priazne kapitána, aby získal legendárnu zbraň a mohol sa vydať na lov titánov. Vďaka úlohe a prostrediu sa pred hráčom otvára takmer nefalšovaná pirátska RPG aj s indiánmi, starými chrámami, súťažou v pití, obludami a trojrohými klobúkmi. Chýbajú iba námorné boje, keďže loď sa medzi ostrovmi presúva automaticky. V Risen 3: Titan Lords hrdina tiež nie je pánom svojej lode, ale aspoň príležitostne je vrhnutý do viacfázového boja s nepriateľskou loďou alebo morskou obludou.

Ktorú pirátsku hru sa oplatí zahrať?

Do riadkov vyššie sa samozrejme nemohlo vpratať všetko. Kvôli pirátskej atmosfére nesmie byť nezmienená séria Monkey Island a z novších adventúr zaujme trojdielna séria Nightmares from the Deep. Majitelia VR headsetov si užijú Heroes of the Seven Seas a ako simulátor námorných bojov najlepšie obstojí Naval Action, hoci ešte dlho pobudne v Steam Early Access, kde nájdete aj Man O' War: Corsair - Warhammer Naval Battles a už čoskoro by mala vyjsť multiplayerovka Sea Of Thieves.

Ktorú pirátsku hru sa oplatí zahrať?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19663)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk