Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

Hľadáte nový domov? V jednej z týchto hier ho možno nájdete.

pridal roberto 29.1.2017 o 17:23 pod hry
Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

HRY > NOVINKY >

Sú hry, ktoré si zahráte a veľmi spokojní idete ďalej a potom sú hry, ktoré hráte a hráte a ďalej a ďalej a nie a nie nájsť koniec. To môže byť strašná nuda, ak vás tá hra už veľmi nebaví, alebo to naopak môže byť zážitok, na ktorý už nikdy nezabudnete. Ktorým hrám s otvoreným svetom dáte šancu v roku 2017?

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U, Switch)

1-2 Switch a Breath of the Wild sú hry, ktoré nás majú motivovať ku kúpe konzoly Switch už v deň jej vydania, hoci Breath of the Wild je aj poslednou hrou Nintenda pre Wii U. Prvýkrát bude mať Zelda skutočný otvorený svet a asi najlákavejší je na ňom fyzikálny engine. Vo videách sme už videli, ako Link zoťal náhodný strom a vytvoril si tak most cez priepasť, aj ako sa od jeho táborového ohňa chytila okolitá vegetácia. Toto má byť ešte rozšírené o vplyvy počasia na krajinu, teda náhodný dážď by mohol oheň zahasiť. Svet vyzerá byť miestami prázdny, ale majú ho zapĺňať nielen nebezpečné staré ruiny, ale aj osady a ozbrojení NPC cestovatelia, čo sme ale zatiaľ nemali možnosť vidieť. A vďaka “kreslenej” grafike si novú Zeldu iste nepomýlite s iným open-worldom.

Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

Sea of Thieves (Xbox One, PC)

Zelda ale tento rok nebude jedinou kreslenou hrou s otvoreným svetom. Rare na tento rok pripravuje Sea of Thieves, pirátske dobrodružstvo na otvorenom oceáne s množstvom ostrovov so zakopanými pokladmi. Veľkým lákadlom je ovládanie lodí v kooperácii a potápanie iných lodí, ale zahrať by si mali aj osamelí morskí vlci s NPC posádkou.

Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

State of Decay 2 (Xbox One, PC)

Aj tento rok nám bude ponúknutá nejedna hra s otvoreným svetom plným zombíkov. State of Decay v roku 2013 zaujal možnosťami zveľaďovania svojho fliačiku chráneného územia v nebezpečnom post-apokalyptickom meste. V tábore mal hráč niekoľko živých hrateľných ľudí s rôznymi vlastnosťami, ktorým ale hrozila permanentná smrť. Aj v State of Decay 2 sa bude hrať za celú komunitu, ale zároveň pribúda kooperácia pre štyroch hráčov, ktorí by si mali pomáhať, ale občas si môžu vzájomne narobiť aj nepríjemnosti a skrz prilákanie zombíkov alebo nepriateľskej skupiny komunitu nepríjemne zmenšiť.

Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

Metal Gear Survive (PS4, Xbox One, PC)

Ďalšia hra so zombíkmi a kooperatívnym multiplayerom pre štyroch hráčov nesie známe meno Metal Gear a tretie slovo v jej mene nás nemá nechať na pochybách, čo bude našou úlohou. Konami využíva engine aj viaceré assety z Metal Gear Solid V: The Phantom Pain a hodiť sa bude aj stealth mechanizmus. Hrdinovia vytrhnutí z nášho sveta totiž musia prežiť vo svete s podivnými zombíkmi s kryštálom v hlave.

Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

Crackdown 3 (Xbox One, PC)

Na Crackdown 3 sa čaká už od roku 2014, kedy bolo oznámené, že nám predvedie silu cloudu. Budovy v tejto hre nebudú iba pevné bloky potiahnuté textúrami, ale zničiteľné budovy postavené z rôznych materiálov. To si samozrejme najlepšie overíme, keď niektorej z nich narušíme statiku a uvidíme ju padať a rozpadať sa na mnoho malých kúskov, pričom jej pád môže poškodiť vedľajšiu budovu… Práve rozpadanie budov má byť počítané na serveroch Microsoftu. Snáď sa vývoj potrebnej technológie už blíži úspešnému koncu a zábavný bude aj zvyšok hry, o ktorom zatiaľ veľa nevieme.

Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

Kingdom Come: Deliverance (PS4, Xbox One, PC)

Otvorený svet má byť jednou z najlepších vecí v RPG od českého štúdia Warhorse. Jeho tím počas vývoja hry našiel, vyfotil a virtuálne zrenovoval mnohé historické budovy z lokality, kde sa bude hra odohrávať. Našich susedov navštívime v čase, keď sa tam pomaly schyľuje k husitským vojnám, uhorský kráľ Žigmund Luxemburský útočí na svojho polovičného brata Václava a Európe dominuje Svätá rímska ríša. Dostaneme sa ale do role človeka z prostého ľudu vnímajúceho hlavne dôsledky politických hier a rozbrojov mocných.

Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

Elex (PS4, Xbox One, PC)

Štúdio Piranha Bytes už má s tvorbou otvorených svetov bohaté skúsenosti, veď splodilo série Gothic a Risen. V Elex opustí žáner fantasy a presunie nás do post-apokalyptického science fantasy sveta. Všetko má na svedomí elex, ktorý na Zem spadol spolu s meteoritom a dá sa využiť ako zdroj many, pohon hi-tech zbraní, ale je to aj droga vysávajúca z ľudí emócie. Ako sa v jednom svete znesú vojensko-racionálna, magicko-prírodná, hi-tech - náboženská a anarchistická frakcia?

Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

Mass Effect: Andromeda (PS4, Xbox One, PC)

Už v marci nás čaká dobrodružstvo epických rozmerov. Tvorcovia trilógie Mass Effect a engine Frostbite spájajú sily a spoločne nám dávajú k preskúmaniu celú novú galaxiu. Aby svet Andromedy nebol tak cudzí, ľudia si so sebou berú zástupcov pár ďalších rás z Mliečnej cesty, aby spolu s nami objavili úplne nové typy mimozemšťanov, ich civilizácie, architektúru, technológie a v neposlednom rade planéty. O tie by sme mali mať špeciálny záujem, keďže sa budeme potrebovať niekde usadiť. Prieskum vesmíru by mal byť dôležitejší a zaujímavejší než v pôvodnej trilógii, prechod z vesmíru až na povrch planéty plynulý a pamätníkov prvého Mass Effectu poteší šikovné prieskumné vozidlo Mako, aj keď s iným menom a po výraznom tuningu.

Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

Horizon: Zero Dawn (PS4)

Od konca roka 2004 až do roku 2013 neurobilo štúdio Guerrilla Games pre Sony žiadnu ne-Killzone hru. Po vlažne prijatom poslednom diele tejto série ale môžu konečne rozprestrieť krídla a prinášajú nám svet, po ktorom sa preháňajú stáda, svorky i osamelé jedince robotických zvierat, kde ľudia žijú v jaskyniach a vedia si vyrobiť hi-tech šípy do svojich lukov a kde žije nezameniteľná hlavná hrdinka Aloy. Otvorený svet možno nebude obrovský, ale zato má byť husto posiaty aktivitami, príležitosťami a tiež v ňom má žiť viacero kmeňov a v nich NPCéčka potrebujúce i ponúkajúce pomoc. Autori prisľúbili lozenie po stromoch, plávanie v rieke i výstupy na najvyššie hory.

Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands (PS4, Xbox One, PC)

Že na veľkosti nezáleží? Osadenstvo Ubisoft Paris by nesúhlasilo. Willdlands má mať obrovskú mapu Bolívie, v tomto zozname jedinú inšpirovanú reálnym súčasným svetom, ale to iba preto, aby sa po nej ostrí chlapci mohli preháňať v buginách a na terénnych motorkách, ale zalietajú si aj v helikoptére a v lietadle a na rieke vyskúšajú motorový čln. Krajinu ovláda zlý drogový kartel a iba vy, prípadne vy a maximálne traja kamaráti, môžete jeho vládu rázne ukončiť.

Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

Shenmue 3 (PS4, PC)

Malo by vyjsť tento, ale zatiaľ o ňom vieme veľmi málo. Priaznivci prvých dvoch hier zlomili videoherný rekord KickStarteru, ale aj tak sa nevyzbieralo 10 miliónov dolárov, ktoré by vraj Ju Suzuki potreboval na “pravý open-world”. Ako bude vyzerať nepravý open-world a či hra skutočne bude v decembri pripravená na vydanie, to by sme sa mali dozvedieť až v priebehu roka 2017.

Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

Mount & Blade II: Bannerlord (PC)

Bannerlord nám nedá “iba” otvorený svet, ale celý sandbox, v ktorom si vymodelujeme svoje miesto vo feudálnom svete. Osobne sa zúčastníme obliehania hradov vlastnou armádou, využijeme striedanie ročných období a zlé počasie k porazeniu nepriateľskej armády spoliehajúcej na jazdectvo, prebijeme sa do obkľúčeného mesta aj s nákladom potravín s nekresťansky vysokými cenami, investujeme do fariem, uzavrieme spojenectvá a skôr či neskôr sa (možno) staneme dominantnou silou celého známeho sveta.

Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

Red Dead Redemption 2 (Xbox One, PS4)

O pokračovaní open-world akcie od Rockstaru vieme iba o málo viac, než nám povedal teaser. Vraciame sa pred udalosti Red Dead Redemption, do krajiny prérií a bizónov, hlbokých lesov a studených jazier, parných lokomotív a dostavníkov, banditov i mužov zákona. Rozhodne nebude chýbať online multiplayer, ale ani plnohodnotný príbeh a celý balík by mal byť hotový a doručený už na konci roka 2017, hoci máme obavy z možného odkladu.

Aké zaujímavé open-world hry nás čakajú v roku 2017?

V roku 2017 by mohli vyjsť aj viaceré ďalšie hry s lákavými otvorenými svetmi, ale pravdepodobne to nestihnú. Niektorí hráči si možno zahrajú prvú z troch epizód zo Squadron 42, ale bude to už finálna verzia a kompletná hra? Otvorený svet bude mať aj nový Spider-Man, ale o tom prakticky nič nevieme. Z Days Gone sme videli iba pútavý trailer a akciu v jednej lokalite a žiada sa zmieniť aj Cyberpunk 2077, ktorého vydanie by nás ale naozaj veľmi prekvapilo. Plus samozrejme na jeseň je naplánovaný Assassin's Creed Empire.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19867)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk