Kultová Apokalypsa od Coppolu sa dočká videohernej adaptácie

Legendárny režisér sa spojil so skúsenými veteránmi herného biznisu, aby spolu priniesli hernú adaptáciu jedného z najlepších filmov

pridal matus_ace 25.1.2017 o 20:42 pod hry
Kultová Apokalypsa od Coppolu sa dočká videohernej adaptácie

HRY > NOVINKY >

Joseph Conrad v roku 1899 vydal román Heart of Darkness. O 80 rokov neskôr na základe tejto knihy režisér a scenárista Francis Ford Coppola vydal film Apocalypse Now, v ktorom ale konflikt preniesol do vtedy stále rezonujúcej vojny vo Vietname a výsledkom je kultový film, ktorý patrí medzi tie najlepšie a najdôležitejšie, aké boli kedy nakrútené. A sám Coppola sa teraz k tejto téme vracia opäť a plánuje svoju Apokalypsu vzkriesiť, tentoraz ale vo forme videohry.

Apocalypse Now - the Game je výsledkom netradičnej spolupráce. Na jednej strane tu stojí Coppolova spoločnosť American Zoetrope, na druhej strane tím herných veteránov herného biznisu. Spoločne chcú priniesť hru, ktorá spojí filmové rozprávanie príbehu a RPG herné mechaniky. V hre preberiete postavu kapitána Willarda (vo filme ho hral Martin Sheen), ktorý je na misii zabiť plukovníka Kurtza (vo filme Marlon Brando). Ako hráč postupuje hrou, príde na miesta, ktoré mu umožnia urobiť vlastné rozhodnutia a odpútať sa tak od filmového deja, pričom zažijú peklo vietnamskej vojny.

Vývojársky tím vedie Montgomery Markland, ktorý bol vedúcim producentom úspešného Wasteland 2 alebo aj Tormentu. Na hre pracuje aj Rob Auten, ktorý pôsobil ako hlavný scenárista na Gears of War, Battlefield alebo Far Cry hrách. V tíme je ale aj Lawrence Liberty, ktorý bol výkonným producentom Fallout: New Vegas a DC Universe Online. Poradnú pozíciu pri vývoji má Josh Sawyer z Obsidianu. A nad tým všetkým je aj sám Coppola.

"Pred 40 rokmi som sa rozhodol vytvoriť osobný umelecký film, ktorý by mohol ovplyvniť generácie divákov v ďalších rokoch. Dnes sa spájam s odvážlivcami, tímom, ktorý chce vytvoriť interaktívnu verziu Apocalypse Now, v ktorej ste kapitánom Benjaminom Willardom uprostred drsného pozadia vojny vo Vietname. Sledoval som, ako sa hry vyvinuli do významnej formy rozprávania príbehov a som nadšený zo skúmania možností Apocalypse Now pre novú platformu a novú generáciu."

Na to všetko ale potrebuje tím pomoc od hráčov. Dnes spustili kampaň na Kickstarteri, v ktorej požadujú $900,000. Teraz majú na konte cez 11 tisíc a do konca kampane zostáva ešte 29 dní. Ak sa všetko podarí, hra by mala vyjsť v early access do roku 2019, kedy film oslávi 40 rokov od vydania. Plného vydania hry by sme sa mali dočkať v roku 2020. A snáď to dopadne dobre. Sám Coppola nemá dobré skúsenosti s hrami podľa jeho filmov. Naposledy to bola séria Godfather, pričom sám prvú časť označil ako "zneužitie filmu".





Kultová Apokalypsa od Coppolu sa dočká videohernej adaptácie  Kultová Apokalypsa od Coppolu sa dočká videohernej adaptácie
Páči sa mi!






Kultová Apokalypsa od Coppolu sa dočká videohernej adaptácie
PC

Vývoj: Erebus LLC / Erebus LLC
Dátum vydania:  2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk