Windows 10 Creators Preview verzia je vonku, ponúka herný režim, kontrolu súkromia a ďalšie veci

Ponúkame vám prehľad zmien, ktoré obsahuje nový build.

pridal Gam_er 29.1.2017 o 9:26 pod hry
Windows 10 Creators Preview verzia je vonku, ponúka herný režim, kontrolu súkromia a ďalšie veci

HRY > NOVINKY >

Microsoft začal uvoľňovať Windows 10 Creators Update Preview (Build 15019) tak ako sľúbil, a ak ste zaregistrovaní v ich Windows Insider programe, pomaly môžete začať testovať všetky sľúbené novinky. Čaká nás teda viacero zmien, medzi ktoré môžeme zaradiť napríklad herný režim, nočné osvetlenie, kontrolu súkromia a ďalšie. Nezabudnite však, že tento build nie je k dispozícii pre mobilné verzie. Novinky sú teda nasledovné:

Vstavaný Beam streaming

Ide o súčasť Windows a Xbox Insider programov s názvom Xbox Gaming Features. Beam predstavuje na platforme Windows najjednoduchší a najrýchlejší spôsob, ako streamovať hry, ktorý spustíte za pomoci klávesovej skratky. Viac informácií o Xbox Gaming súčastiach Microsoft zverejnil na svojom blogu

Nová herná sekcia v nastaveniach

V nastaveniach/settings bola pridaná nová sekcia, ktorá je primárne zameraná na hry. Môžete ju identifikovať podľa Xbox loga. Odo dneška v nej nájdete nastavenia pre Game bar, GameDVR, herný režim, vysielanie a streamovanie hier. 

Herný režim

Cieľom herného režimu je podľa Microsoftu urobiť z Windowsu 10 ten najlepší Windows pre hranie hier. Úlohu herného režimu teda bude optimalizovať Windows 10 pre zlepšenie výkonu v hrách. Pred jeho používaním si ho však musíte povoliť v nastaveniach, pričom ho nájdete na tejto ceste Settings > Gaming > Game Mode. 

Windows 10 Creators Preview verzia je vonku, ponúka herný režim, kontrolu súkromia a ďalšie veci

Microsoft Edge teraz dokáže čítať nahlas a podporuje farbené emoji

Túto funkciu si pýtalo mnoho používateľov a Microsoft ich požiadavkám napokon vyhovel. Znamená to teda, že webový prehliadač Edge dokáže odteraz nahlas prečítať vaše e - booky. Stlačením jedného tlačidla teda prehliadač prečíta e - book za vás, pričom kladie dôraz na každé slovo a riadok. Táto funkcia je rozšírená tiež na všetky EPUB súbory, ktoré otvoríte za pomoci Edge. Okrem funkcie čítania čakajte aj podporu plne farebných emoji a nechýbajú ani nové nastavenia súkromia.

Windows 10 Creators Preview verzia je vonku, ponúka herný režim, kontrolu súkromia a ďalšie veci

Blue light sa teraz mení na Night light a priebeh sťahovania nájdete v Centre akcií

Funkcia bola premenovaná vzhľadom na to, aby presnejšie odrážala to, čo je jej úlohou. Ide teda o zmenu podsvietenia, úpravu farieb a celkového zobrazenia tak, aby neunavovalo oči. Táto funkcia sa tiež dočkala rôznych vylepšení. 

Okrem toho bude Centrum akcií po novom zobrazovať priebeh sťahovania aplikácií a hier, ktoré si budete sťahovať z Windows Store. Môžete si tak rýchlo prezrieť stav sťahovania popri tom, čo robíte niečo iné.

Windows 10 Creators Preview verzia je vonku, ponúka herný režim, kontrolu súkromia a ďalšie veci

Dnešný build prináša aj známe problémy, takže si pred jeho inštalovaním dobre prečítajte informácie. Microsoft upozorňuje najmä na problém pri priebehu sťahovania, kedy sa zdá, že je sťahovanie zamrznuté na 0%. Spoločnosť však odporúča tento problém ignorovať a byť trpezlivý podobne, ako pri poslednom preview. Okrem toho zoznam známych problémov hovorí aj o tom, že váš počítač môže po nainštalovaní tohto buildu dôjsť k strate audia, niektorých ovládačov, prípadne k chybám niektorých aplikácií, ako napríklad Microsoft Edge, ktoré sa môžu zaseknúť a nebudú reagovať. 

Microsoft ako riešenie tohto problému odporúča zmazať C:\ProgramData\Microsoft\Spectrum\PersistedSpatialAnchors a reštartovať váš PC. Tento build je v prvom rade nastavený pre Fast Ring a tak skôr, než začnete nenávidieť vývojový tím Microsoftu Dona Sarkar apeluje na svojom Twitteri, aby ste si dôkladne prečítali všetky informácie a tento blog post





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19939)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk