Sony, Panasonic a ďalší dlhujú majiteľom DVD mechaník 10 dolárov

Sedem-rokov trvajúci spor o umelé nafukovanie cien DVD mechaník sa skončil a firmy musia platiť. Platí to však len pre niektoré štáty USA.

pridal play3man 8.2.2017 o 11:16 pod hardware
Sony, Panasonic a ďalší dlhujú majiteľom DVD mechaník 10 dolárov

HARDWARE > NOVINKY >

Keď sa nad tým zamyslíme, nebolo to až tak dávno, kedy si aj PC hráči museli kupovať klasické diskové médiá, z ktorých následne inštalovali hry do svojho PC. Samozrejme, také hry stále existujú a veľmi dobrým príkladom je napríklad také Grand Theft Auto V, ktoré svojou sériou diskov na inštalovanie nepotešila žiadneho hráča.

Každopádne, dnes je to skôr prežitok a hry sa vo veľkom kupujú digitálne. Tento trend je samozrejme veľmi rozšírený na PC a veľa hráčov si do svojho stolného počítača už ani DVD či Blu-Ray mechaniku nekupuje. Notebooky túto formu médií ešte úplne neopúšťajú, no aj tu vieme nájsť množstvo takých, ktoré berú tento kus hardvéru za zbytočné miesto v tele laptopu, o čom by vedeli hovoriť majitelia ultrabookov alebo Macbookov.

Pravdepodobne ani neviete, no už dlhých sedem rokov prebiehal súdny proces s firmami Hitachi-LG, Panasonic, NEC a Sony týkajúci sa DVD mechaník. Títo výrobcovia sa totiž mali dohodnúť na umelom nafúknutí cien optických mechaník, ktoré tak firmám a predajcom predávali zbytočne predražené. Tento spor však skončil v decembri, a to negatívnym výsledkom pre firmy. Tie totiž musia platiť, no žiaľ, iba občanom niektorých štátov USA. Ak teda žijete v niektorom zo štátov, ktorých sa prípad týka, a kúpili ste si optickú mechaniku v čase od 1. apríla 2003 do 31. decembra 2008, môžete požiadať na tomto webe o vrátenie sumy 10 dolárov. Túto sumu pritom dostanete za každú jednu optickú mechaniku, ktorú ste kúpili v spomínanom čase, a to vrátane tých, ktoré sú v notebookoch, s výnimkou firmy Panasonic.

Pre akceptovanie spätného vrátenia peňazí síce nie je vyslovene nutné mať doklad o kúpe, no môžu si ho od vás vyžiadať. Musíte tak urobiť najneskôr do 1. júla tohto roka.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19621)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk