Hry podľa Ghost in the Shell

Kyberpunkový fenomén už dávno prerástol stránky mangy a zasiahol aj do videohier.

pridal matus_ace 26.3.2017 o 11:17 pod hry
Hry podľa Ghost in the Shell

HRY > NOVINKY >

Ghost in the Shell patrí medzi najvýraznejšie kyberpunkové fenomény. Priamo aj nepriamo táto séria inšpirovala mnohých tvorcov naprieč rôznymi médiami, napríklad aj trilógia Matrix, okrem iného, výrazne čerpala z Ghost in the Shell. Na začiatku stál Masamune Shirow, ktorý napísal a ilustroval pôvodnú manga sériu, ktorá začala vychádzať v roku 1989. V roku 1995 nasledoval úspešný anime film a v roku 2002 anime seriál Ghost in the Shell: Stand Alone Complex. S majorkou Motoko Kusanagi a celým jej svetom sme sa však stretli aj v hrách.

1. júla 1998 do Európy na prvú PlayStation konzolu dorazila hra Ghost in the Shell. 3rd person akcia od štúdia Exact síce použila rovnaký anglický dabing ako film z roku 1995, okrem toho ale nemali spoločné nič. Nechýbali mnohé známe tváre, avšak vy sami ste sa ocitli v koži nováčika Sekcie 9 a hneď vaša prvá misia vás zavedie na stopu vyšetrovania teroristických útokov. Ghost in the Shell dodnes patrí medzi najlepšie herné adaptácie anime a vo svojej dobe oslovila ako vizuálne, tak aj hrateľnosťou.

Na ďalšiu hru sme si ale museli dlhšie počkať. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex k nám dorazila až v roku 2005 na PS2 a vychádzala z rovnomenného seriálu, pričom bol dej presne zasadený medzi série Stand Alone Complex a Ghost in the Shell: S.A.C. 2nd GIG. Čaká na vás ďalšie vyšetrovanie vo svete, ktorému vládne kyberzločin, špionáž a terorizmus. Hra dobre pracovala s licenciou a fanúšikom ponúkla zaujímavý zážitok, trápili ju však problémy, ktoré stiahli priemerné hodnotenie na 66%.

Poriadnu dávku chaosu do herných adaptácií série priniesla Ghost in the Shell: Stand Alone Complex pre PSP. Tá u nás tiež vyšla v roku 2005, no nebol to port PS2 verzie, ale napriek rovnakému názvu jej priame pokračovanie. Dej pokračoval ďalej, pričom hra odkazovala na udalosti v prvej časti. Zároveň sa však zmenila perspektíva, keďže toto už bola čistá FPS. Tentoraz hru ale nezachránilo ani milované univerzum a hodnotenia klesali k priemeru. Ovládanie, hrateľnosť a nudné misie z hry spravili niečo, čo aj die hard fanúšikovia prehryzli len ťažko.

Ghost in the Shell hry nie sú len doménou konzol, čo dokazuje najnovšia z nich. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - First Assault Online vyšla predminulý rok na Steame. Za hrou stoja Neople a Nexon, pričom je to free-to-play multiplayerová FPS. Hra vychádza zo Stand Alone Complex univerza a na Steame zbiera prevažne kladné hodnotenia, za čo vďačí pravdepodobne aj tomu, že sa o ňu autori stále dobre starajú. Stanete sa v nej členom Sekcie 9, budete môcť upravovať svoju postavu a dostanete sa k pokročilej bojovej technike. Hra je ešte stále v open beta fáze.

Zaujal vás Ghost in the Shell? Najlepšie je začať od úplného začiatku. Manga, film a anime sa postarajú, že tomuto kultu prepadnete a nebudete ho mať dosť. Staršie konzolové hry si už asi nezahráte, no stále si môžete zadarmo vyskúšať First Assault Online. A čoskoro aj do našich kín dorazí západná hraná filmová adaptácia Ghost in the Shell so Scarlett Johansson v úlohe Motoko Kusanagi.





Páči sa mi!

Zaradené pod: téma






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18429)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk