Uvidíme bezkáblový Oculus Rift budúci rok?

Podľa informácií, ktoré získal Bloomberg, bude wireless Oculus predstavený ešte tento rok s tým, že by vyšiel budúci rok.

pridal saver 14.7.2017 o 11:48 pod hardware
Uvidíme bezkáblový Oculus Rift budúci rok?

HARDWARE > NOVINKY >

Podľa informácií, ktoré získal, Bloomberg bude bezkáblový Oculus Rift predstavený ešte tento rok s tým, že by vyšiel budúci rok. Zároveň by mal stáť len 200 dolárov. Presnejšie budú dve verzie.

Prvá verzia bude samostatné zariadenia bez nutnosti mobilu alebo PC a Oculus pri ňom vsádza na to, že by mohlo spopularizovať VR a preniesť ho na masový trh. Zároveň by otvorilo novú triedu VR, kde by sa postavilo medzi mobilné a veľké virtuálky.

Nové zariadenie s kódovým menom Pacific by bolo určené ako na hry, tak aj pozeranie videí a samozrejme aj sociálne siete, keďže Oculus patrí pod Facebook. Bude viac kompaktnejšie ako Rift a aj ľahšie ako Gear VR. Stále ešte nemá finalizované funkcie, bude však môcť byť ovládané cez wireless ovládanie, tak ako pri Gear VR a samotný hardvér by mal bežať na Quallcomm čipe.

Druhé zariadenie má kódové meno Santa Cruz, bude pre PC, bude to prakticky wireless Rift s plným výkonom pôvodného zariadenia. Bude zaujímavé sledovať, akú mu dajú cenu a či sa im podarí eliminovať oneskorenie obrazu. 

Na zariadeniach vraj robí Xiaomi a Oculus si ich obranduje, aj keď len mimo Číny.  V samotnej Číne sa o distribúciu postará Xiaomi a predávať ich bude pod vlastným názvom s vlastnými aplikáciami. Presunutie výroby by nebolo prekvapivé, keďže bývalý vedúci z Xiaomi prešiel do Oculusu a má na starosti práve produkty. 

Uvidíme, čo vlastne nakoniec Oculus predstaví. Konkurencia už začína byť veľká a firma to cíti, okrem toho, že v predajoch zaostáva za HTC Vive, prichádza nová masová konkurencia zo strany Mixed Reality headsetov, ktoré sú výrazne lacnejšie ako Rift a plne podporujú aj aplikácie pod Windows 10.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19767)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk