EA odhalilo svoje financie, Battlefield 1 im išiel veľmi dobre, tešia sa na Battlefront 2

EA si za posledný štvrťrok chváli Battlefield 1, Sims 4 a aj Star Wars Galaxy of Heroes.

pridal saver 28.7.2017 o 21:18 pod hry
EA odhalilo svoje financie, Battlefield 1 im išiel veľmi dobre, tešia sa na Battlefront 2

HRY > NOVINKY >

EA sa darí a to hlavne vďaka veľkým titulom ako Battlefield 1, ktoré už má cez 21 miliónov aktívnych hráčov a ešte neskončil, keďže nový obsah bude ďalej prichádzať. Firma si však chváli aj Star Wars: Galaxy of Heroes a veľmi sa tešia popularite Sims 4, nakoniec preto ich chcú portnúť aj na konzoly.

Sims 4 totiž za posledný štvrťrok narástlo o 20%, čo spolu s predajmi Battlefieldu pomohlo 34% nárastu tržieb na PC. PC tak utŕžilo 240 miliónov dolárov, obe nové konzoly mali spolu 974 miliónov dolárov a mobily 171 miliónov.

Z hier sa zahanbiť nedala ani FIFA, kde Ultimate team zvýšil počet hráčov o 11% oproti predošlému roku a mobilná verzia FIFA Mobile má už 95 miliónov hráčov. Pekne ide aj NBA Live Mobile, ktoré má 70 miliónov hráčov.

Celkovo im digitálne predaj stále stúpajú a tie za posledný rok predstavujú 63% podiel na predajoch s 23% nárastom. Už majú tržby cez tri miliardy dolárov za rok. Pritom celkové tržby boli cez 5 miliárd dolárov a čisté zisky 1.1 miliardy dolárov. 

Do konca roka plánujú ako nové športy a NFS, tak aj Star Wars Battlefront II, kde cítia, že značka je silná a dobre zarezonovala v komunite singleplayerová kampaň, ako aj rozšírenie multiplayeru. Predpovedajú predaje 14 miliónov kusov a neboja sa konkurencie v podobe Destiny 2, Call of Duty WWII, Players Unknowns Battlegrounds alebo Assassins Creed Origins, hlavne preto, že sú vo vesmíre.  Dodávajú však, že odloženie Red Dead Redemption 2 ponúklo viac možností pre každého.

Zo zaujímavostí majú v príprave 12 titulov na Frostbite engine a začínajú sa viac opierať o silu Cloudu, ktorý pomôže novým inováciami ako hlbším možnostiam personalizácie, generovania svetov alebo AI a deep learningu. Vo vývoji je aj Star War akčná adventúra od Visceral Games, s ktorým pomáha Motive Studios. Pripravuje sa FIFA hra zameraná na World Cup alebo nová Battlefield hra, ktorú čakáme budúci rok.  Rovnako sú v príprave aj nové značky. 

Zatiaľ sa však v EA neorientujú na VR hry. Totiž ešte nie je masovo rozšírené, aj keď Frostbite engine už má VR možnosti zapracované a skúšajú tam jeho možnosti napríklad v športoch alebo FPS hrách. Viac sa im však pozdáva AR, pre mobilné, konzolové alebo PC hry, ktoré môže ponúkať zaujímavé doplňujúce údaje k hrám či už z gameplayu, ohľadom priateľov atď.  Možno čoskoro v tomto ohľade niečo od EA uvidíme.





EA odhalilo svoje financie, Battlefield 1 im išiel veľmi dobre, tešia sa na Battlefront 2
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk