Ako presunúť hry a dáta z Xbox One do Xbox One X?

Microsoft pri príchode Xbox One X pridal do konzoly vylepšenú funkciu migrovania dát.

pridal saver 4.11.2017 o 21:00 pod hry
Ako presunúť hry a dáta z Xbox One do Xbox One X?

HRY > NOVINKY >

Xbox One X vám umožní presunúť dáta zo starej konzoly niekoľkými spôsobmi. Microsoft totiž teraz zapracoval, aby to išlo čo najjednoduchšie a umožnil aj doťahať 4K obsah do staršej Xbox One konzoly, aby ste boli pripravení a nemuseli ťahať z internetu. Odporúčam aspoň na vyskúšanie vizuálnej kvality pripraviť si dopredu 4k obsah napríklad ku Gears 4, Forzu 7, Rise of the Tomb Raider, ak ich teda máte. Zrejme do 7. novembra prídu aj ďalšie kúsky, ale tieto už môžete preloadovať teraz.

Len hneď rátajte s tým, že na 1TB disku v Xbox One X máte voľných 870GB. Teda pri veľkostiach dnešných hier aj so 4K updatmi to vôbec nie je veľa. 10-12 hier a ste plní. Ideálne je preto mať rovno externý HDD.  

Ako teda presunúť dáta?

Nijako:

Reálne nemusíte presúvať nič, môžete sa len prihlásiť do novej konzoly a všetko si znovu posťahovať z internetu, alebo znovu nainštalovať z diskov.

Ak sa nechcete zaoberať s inštaláciou, alebo dlho sťahovať z internetu, môžete ich rýchlejšie presunúť cez USB alebo lokálnu sieť.

Presun cez USB:

Samotný presun cez USB je najjednoduchší a najrýchlejší, len tam všetko čo chcete presunúť skopírujete a zapojíte do novej konzoly. Môžete presúvať buď po hrách, alebo všetko naraz. Hry si následne môžete nechať na disku, alebo ich skopírujete rovno do novej konzoly (ak disk budete potrebovať na iné veci). Navyše toto je systém, ktorý môžete spraviť aj keď ak plánujete jednu konzolu predať ešte pred kúpou novej. 

Nakoniec cez HDD môžete presunúť aj celý profil a nastavenia konzoly, cez settings - backup a Transfer settings. Kde sa vám zachovajú aj všetky nastavenia. Ak budete mať disk s profilom pripojený pri štartovaní Xbox One X konzoly, môžete si nastavenia naimportovať.

Cez LAN:

Ak budete mať doma obe konzoly naraz a chcete presúvať, stačí spustiť obe konzoly a pripojiť na rovnakú sieť. Následne na starej konzole pod settings a networkom povoliť presun z tejto konzoly a na novej konzole ísť do rovnakého menu a nechať si zobraziť dáta z druhej konzoly a nechať presunúť. Len ak máte v starej konzole 2TB disk, myslite na 870GB obmedzenie miesta na novej.

Ale nebude to jediné obmedzenie pri presune cez sieť. Tu rátajte s tým, že ak máte wifi a chcete preniesť stovky giga, načakáte sa. Hlavne ak máte len lacný pomaly wifi router. Podobne to platí aj pre káblové prepojenie. To býva rýchlejšie, ale rovnako, ak máte len 100 Mbit switch alebo router a nie 1Gbit, budú to hodiny. Pri 100 megovej rýchlosti prenesiete 50GB hru takmer za hodinu a pol a teraz pri 100GB hrách rátajte tri hodiny na jednu.  A ak vám to ešte počas prenosu spadne, potešíte sa. Osobne som to skúšal takto a kopírovanie sa zastavilo niekoľkokrát a to tak, že systém nevedel so sťahovaním ďalej pokračovať a musel sa zadať transfer odznovu.

Určite, ak chcete prenášať stovky giga odporúčam USB disk, je to rýchlejšie a bezproblémové. Ak len malé veci alebo jednu dve hry, tak kľudne aj LAN, hlavne ak ju máte pomalú.

Microsoft k tomu pripravil aj video s postupom:





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk