Aký je Hunt: Showdown?

Crytek skúša preraziť v multiplayerovej oblasti s novým titulom Hunt: Showdown a podľa alpha testu majú zaujímavý koncept.

pridal saver 3.2.2018 o 16:13 pod hry
Aký je Hunt: Showdown?

HRY > NOVINKY >

Crytek skúša preraziť v multiplayerovej oblasti s novým titulom Hunt: Showdown a podľa alpha testu majú zaujímavý koncept postavený na pôsobivom svete. Je to svet plný monštier a práve sa vydávate s ostatnými hráčmi loviť.

Konkrétne hráči môžu hrať sami, alebo v skupinkách po dvoch, vyberú si misiu, kde každá ma iný cieľ a iné monštrum. Hrajú sa cez deň alebo v noci, ale vždy na rovnakej mape. Beta ponúkla štyri misie. Je jedno, ktorú si vyberiete, postup hry je vždy rovnaký. Dostávate sa v tíme na mapu a vydávate sa hľadať finálne monštrum.

Aký je Hunt: Showdown?

Nemusíte sa však báť, že by sa pri hľadaní na veľkej mape nudili, malé monštrá to tu zapĺňajú a musíte sa cez ne prebojovať, aby ste hlavné monštrum našli. Ale nie len cez nich. Sú tu aj iní hráči, ktorí majú rovnaký cieľ. Ak vás uvidia alebo budú počuť, môžu na vás zaútočiť. Nikdy neviete, koľko takých tímov je na mape. Je to viac menej čistý sandbox s užívaním si prostredia, pomalým postupom a taktikou. 

Pre nájdenie finálneho monštra môžete prejsť všetky dedinky, ale jednoduchšie je nájsť energetické body, ktoré vám po aktivovaní rovno zrušia časť mapy a bližšie naznačia, kde máte hľadať. Takéto body sú štyri. Môžete ich nájsť aktivovaním svojho démonského pohľadu, v ktorom vidíte akým smerom sa máte pohnúť.

Následne už stačí nájsť monštrum a zabiť ho. Ale to vytvára ďalší problém. Zatiaľ čo ostatní hráči vás doteraz nevideli, po zabití monštra a rozdelení si s druhým hráčom trofej obaja budú zobrazení na mape a všetci to už vidia. Ostáva len rýchly útek k jednému z exit pointov z mapy. Ak to zvládnete, dostanete plnú odmenu a tým aj peniaze.

Celé je to dosť nastavené na financie už od úvodného kúpenia hrdinu, totiž každý stojí peniaze a ak ich nemáte, dostanete jednoduchého preddefinovaného hrdinu, ktorý sa nedá modifikovať. Navyše, ak zomriete, hrdina vám zmizne a všetko vybavenie, ktoré ste mu pokupovali s ním. Musíte si tak dávať pozor, snažiť sa nezomierať a ak hráte v tíme, oživovať sa. Treba rátať aj s tým, že oživovanie je obmedzené.

Aký je Hunt: Showdown?

(ukážka toho prečo si máte vždy zbraň nabíjať)

Ak zarobíte, môžete vášmu hrdinovi pokupovať lepšie zbrane, doplnkové vybavenie alebo aj liečivá. Hlavne zo začiatku vyzerajú zbrane veľmi slabo, sú pomalé a stále si musíte sledovať počet nábojov a dostať sa ku zásobám, ak ich miniete. Je to tak viac orientované na taktiku a snahu obchádzať monštrá ako sa proti nim hnať.

Čo treba uznať, grafika je v hre parádna. Zatiaľ nevieme, na akých nastaveniach hra v alphe beží, keďže zatiaľ nastavenia do hry nespravili. Ale optimalizácia vyzerá dobre a aj GTX970 zvládlo 1080p rozlíšenie okolo 40 fps. Parádne je spravené nasvietenie, modely, detaily, odrazy vody a aj efekty. Možno ešte samotná streľba a reakcie monštier na streľbu a údery by mohli dotiahnuť. Zatiaľ čo je grafika až na pár efektov prakticky dokončená, s čím sa musia pohrať je pripojenie a nahrávanie mapy. Hra sa totiž často nevie spojiť v matchmakingu, alebo zamrzne loadovanie mapy.

Aký je Hunt: Showdown?

Celkovo vyzerá Hunt zaujímavo. Je to niečo iné ako štandardné multiplayerovky. Je to ako kooperačný  lov na monštrá s pekným výletom po veľkom prostredí. Otázne však bude, ako si to hráči obľúbia, keďže previazanie na nakupovanie hrdinov a zbraní, ako aj tlak na to, aby ste nezomreli, je tam dosť silný. Ak by ešte pridali aj mikrotransakcie, hre to nepomôže.





Aký je Hunt: Showdown?  Aký je Hunt: Showdown?  Aký je Hunt: Showdown?
Aký je Hunt: Showdown?  Aký je Hunt: Showdown?  Aký je Hunt: Showdown?
Aký je Hunt: Showdown?  Aký je Hunt: Showdown?  Aký je Hunt: Showdown?
Aký je Hunt: Showdown?  Aký je Hunt: Showdown?  Aký je Hunt: Showdown?
Aký je Hunt: Showdown?  Aký je Hunt: Showdown?  Aký je Hunt: Showdown?
Aký je Hunt: Showdown?
Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Crytek / Crytek
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 20. august 2018
 18.2. 2020 (Xbox One)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19996)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk