Game Days na Fest Anča 2018 ponúknu naozaj bohatý sprievodný program

Blížiace sa Game Days 2018 budú plné sprievodného obsahu, pri ktorom nebudete vedieť, čo skôr.

pridal SECTOR 28.5.2018 o 20:01 pod hry
Game Days na Fest Anča 2018 ponúknu naozaj bohatý sprievodný program

HRY > NOVINKY >

Game Days sa budú konať 29. – 30. 6. v žilinskej Novej synagóge počas festivalu Fest Anča a budú plné sprievodného obsahu, pri ktorom nebudete vedieť, čo skôr. Práve detaily sprievodného programu vám dnes predstavíme a postupne sa dozviete aj mená prednášajúcich v hlavnom programe.

VR Showcase vám napríklad umožní zažiť hneď niekoľko príbehov vo virtuálnej realite. Jedným z nich je viacnásobne oceňovaný Nothing Happens, ktorý vás po nasadení headsetu prenesie do poetického sveta a prerozpráva 12-minútový experimentálny príbeh o tom, prečo sa jedného mrazivého dňa stretne v zasneženom lesíku skoro celé mestečko.

Ďalším projektom je Floresta Encantada tvorivého dua VJ Suave, vyvíjaný v spolupráci s expertmi na pôvodné kultúry Južnej Ameriky. Aby ste v tomto interaktívnom príbehu naplno prebádali všetky zákutia magického lesa, budete sa musieť naladiť do harmónie so zvukmi prostredia aj domorodými hudobnými nástrojmi.

Game Days na Fest Anča 2018 ponúknu naozaj bohatý sprievodný program

Pre tých, ktorí sa chcú radšej iba dívať, sú pripravené dve výstavy. Fázy a koncepty sa venujú v koncept artu v súčasných slovenských hrách. Na viacerých nepublikovaných a jednom pozastavenom hernom titule vás prevedú procesom tvorby výtvarných návrhov - od prvotných skíc cez neotextúrované modely až po výslednú animáciu.

Druhou výstavou bude Google Spotlight Stories - predstaví inovatívnu platformu, rozprávajúcu príbehy v 360° virtuálnej realite. Budete mať možnosť prežiť si jeden z desiatich krátkych filmov, ktoré pre systém nakrútili aj režiséri veľkých hollywoodskych produkcií. Jeden z prezentovaných projektov, Pearl - o otcovi, dcére a ich aute - dokonca vyhral cenu Emmy a bol nominovaný aj na Oscara. Ďalší z filmov vás zavedie do zákulisia natáčania animovaného filmu Isle of Dogs od režiséra Wes Andersona.

Game Days na Fest Anča 2018 ponúknu naozaj bohatý sprievodný program

Paralelne s hlavnými prednáškami bude potom prebiehať Videoherný Showcase. Ponúkne priestor na vyskúšanie ešte nepublikovaných hier od našich prednášajúcich. Podľa mien, ktoré budeme postupne odhaľovať v priebehu najbližších týždňov, sa môžete tešiť nielen na pohľad do práce profesionálnych herných vývojárov, ale aj na exkluzívne vyskúšanie si ich vlastných, ešte nevydaných titulov.

Pre tých odvážnejších je ďalej pripravené Playtesting Area. Ktokoľvek si tu môže rozložiť vlastný počítač a na okoloidúcich betatestovať vlastnú, práve vyvíjanú hru. Ak ste náhodou neobjavený talent, ktorý z garáže chystá nový herný titul, Fest Anča Game Days vám ponúkajú možnosť priamo na mieste získať na vaše dielo odozvu hráčov aj profesionálov.

Záver každého dňa bude tradične patriť premietaniam dokumentárnych filmov s témou tvorby počítačových hier. Prvým uvedeným filmom bude We are Alright - príbeh dvoch Poliakov, ktorí ukončia svoje korporátne zamestnania a začnú vyvíjať hru na Playstation. Cesta to nie je ľahká, ich trápenie od nápadu, realizáciu až po promovanie je plné humoru, ale aj tvrdej práce.

Druhým filmom je Moleman 4. Šokujúci film o tom, ako za socializmu vzniklo za Železnou oponou v Maďarsku videoherné štúdio, ktoré na pašovaných počítačoch vyvíjalo hry úspešné aj v západnom svete. Tento film odporúčajú viaceré legendy videohernej scény, medzi inými aj Louis Castle, producent hier Dune 2 a Red Alert. Občas je taký neuveriteľný, že sa budete chytať za hlavu.

Game Days na Fest Anča 2018 ponúknu naozaj bohatý sprievodný program

Účastníci Fest Anča Game Jam 2018 si zase Game Days užijú úplne z inej perspektívy. Za 48 hodín budú musieť vytvoriť hru na vopred neurčenú tému. O dve bezsenné noci neskôr a o pár kíl ľahší nám odprezentujú svoje výsledné dielo a tí najlepší budú aj patrične ocenení.

Pre tých, ktorých zaujíma skôr analýza pripravovaných titulov, je pripravená sekcia Game Days Pitching Session. Na nej si môžete vypočuť o najsľubnejších rozpracovaných projektoch z regiónu a dozvedieť sa, v čom sú podľa profesionálnych dizajnérov a distribútorov ich silné a slabé stránky. Uvidíte, podľa akých kritérií hodnotia potenciál projektu experti aj ako ich pripomienky reflektujú samotní tvorcovia.

Vrcholom neformálnej nočnej zábavy bude potom Nočné hranie s Arcade Watch. Jednotlivci aj tímy tu súťažia v obľúbených tituloch a ich zápolenie bude simultánne prenášané na projekčné plátno. Pre víťaza sú nachystané hodnotné ceny a pre diváka tesné súboje a neopakovateľná fanúšikovská atmosféra.

Game Days na Fest Anča 2018 ponúknu naozaj bohatý sprievodný program

Oficiálnym vrcholom Game Days 2018 bude napokon historicky prvé odovzdávanie cien za videoherný design, Slovenská hra roka, organizované Slovenskou asociáciou videoherných tvorcov (SGDA). Na Fest Anči bude udelená cena v štyroch kategóriách - Najlepší game design, Najlepší vizuálny design, Najlepší debut a Najlepšia hra roka. Ocenené budú domáce hry, ktoré svojou kvalitou prekonali štandard lokálneho priestoru. Aj toto podujatie má prispieť k tomu, aby sa slovenská videoherná scéna posunula vpred.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk