Insomniac Games vysvetľujú, ako fungujú Spider-Manove pohyby a pridávajú informácie k hrateľnosti

Insomniac hovoria, že všetky pavúčie pohyby, každý akrobatický flip a twist sú spracované automaticky.

pridal Gam_er 16.6.2018 o 9:05 pod hry
Insomniac Games vysvetľujú, ako fungujú Spider-Manove pohyby a pridávajú informácie k hrateľnosti

HRY > NOVINKY >

Insomniac Games sa s pavučinami v novom Spider-Manovi naozaj pohrali, pričom chceli zachovať jednoduchosť. Ak sa chcete hojdať, jednoducho podržíte R2, ktoré pošle hlavného hrdinu do vzduchu. Ak tlačidlo následne pustíte, Spider-Man sa pustí tiež, pričom ďalším stlačením vystrelí ďalšiu pavučinu, ktorou sa zachytí. Držaním tiež automaticky šprintuje po mrakodrape, akonáhle sa jeho nohy dotknú skleneného exteriéru. 

Všetky pavúčie pohyby, každý akrobatický flip a twist sú spracované automaticky. Pustením tlačidiel však môžete nechať Spider-Mana padať na to, aby zvýšil svoju rýchlosť. Následným podržaním R2 v správnom momente sa využitím svojej váhy znova vyšvihne do vzduchu oveľa rýchlejšie. Ak si chcete užiť trocha viac pavúčej sily, stlačením tlačidla X strieľate pavučiny a priťahujete sa k objektom. Aj napriek tomu, že z gameplayov systém vyzerá možno zložito, Insomniac ubezpečujú, že ovládanie je jednoduché a veľa pohybov je zautomatizovaných. Dáva vám však dostatočnú kontrolu, aby ste mohli predvídať a stále sa cítiť pri plachtení vzduchom dobre. 

Zachytením na nejakom vrchole vášho záujmu sa kamera oddaľuje, posúva sa okolo steny a necháva vás nasiaknuť atmosféru New Yorku. Podobne ako v Assassin’s Creed, aj v Spider-Manovi totiž budete odhaľovať rôzne body záujmu, ktoré vám následne ukážu rôzne aktivity v danej oblasti. Tieto aktivity sú v podstate všetkým, čo by ste očakávali od modernej hry v otvorenom svete. Prenasledovanie človeka, pretekanie s dronmi cez kontrolné body, otváranie zásobovacích boxov, riešenie lúpeží a rôzne menšie zápletky. 

Do hry by ste nemali ísť s očakávaním, že bude revolučná. Autori sa chceli zamerať na to, aby priniesli naozaj kompetentnú hru, ktorá môže zastupovať AAA žáner v otvorenom svete. Väčšina mechaník je inšpirovaných niečim, čo ste už niekde videli. Platí to dokonca aj pre bojový systém, ktorý si berie silnú inšpiráciu z Batman: Arkham série. Môžete prepínať medzi nepriateľmi, používať rýchle kopy a údery, ale tiež vyhnúť sa útokom v momente, keď uvidíte pavúči symbol nad vašou hlavou. 

Napriek tomu má bojový systém aj svoje vlastné zvláštnosti. Namiesto klasického úhybu sa hlavný hrdina dokáže prekĺznuť pod nohami svojich nepriateľov, alebo sa otočí nad ich hlavami. Dokáže tiež hádzať svojich nepriateľov do vzduchu. Bojový systém tak plne využíva Spider-Manove vlastnosti. Ak by ste mu chceli pridať trochu väčšiu hĺbku, bude tu tiež gadget koleso, z ktorého si vyberáte rôzne hračky. Gadgetov bude údajne dosť veľa, aj keď boli priblížené len tri: pavučinová bomba, gadget, ktorý strieľa pavučiny a trip mína. 

 

S pavučinami dokonca budete môcť spájať aj kusy okolia, ako napríklad dvere áut, rôzne sudy, nepriateľov či ich granáty, podobne ako v Just Casue. Tí, ktorí si mali možnosť hru vyskúšať, chvália najmä rýchle boje, hojdanie na pavučinách, ktoré má zmysel pre dynamiku a je spracované dobre, no a tiež nádherný okolitý svet. Viac informácií máme čakať v najbližších týždňoch, keďže hra vychádza v septembri. 





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19812)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk