Metro Exodus bude obsahovať dlhé sandboxové survival levely, ktoré môžete prechádzať aj niekoľko hodín

Nové Metro bude oveľa väčším a ambicióznejším projektom, než by sa vám doteraz mohlo zdať.

pridal Gam_er 7.7.2018 o 14:23 pod hry
Metro Exodus bude obsahovať dlhé sandboxové survival levely, ktoré môžete prechádzať aj niekoľko hodín

HRY > NOVINKY >

Nový diel série Metro s podtitulom Exodus zatiaľ vyzerá naozaj parádne. Mnohí fanúšikovia sú nadšení hlavne preto, že hra prinesie veľkú zmenu v prostredí. Prvé dva diely Metro 2033 a Metro: Last Light sa totiž odohrávali v strašidelných, miestami klaustrofobických priestoroch, ktoré hráčov väčšinu času držali buď v podzemí, alebo v blízkosti Moskvy. Exodus sa však chce otvoriť a prinesie oveľa väčší rozsah. 

Na tému nového Metra nedávno diskutoval Huw Beynon, global brand manažér Deep Silver. Vyjadril sa k najdôležitejším aspektom, ktoré Exodus odlíšia od svojich predchodcov. Začal tým, že zatiaľ čo prvé dva diely boli veľmi zamerané na príbeh, Exodus je však podľa neho oveľa ambicióznejší projekt:

„Metro Exodus predstavuje novú kapitolu pre naše štúdio. Prvé dve hry boli trochu podobné v mnohých ohľadoch: veľmi lineárne, poháňané príbehom, tvrdo inšpirované Half-Life 2. Takmer si o nich myslíte, že ide o dve časti hlavného príbehu. Náš tím však naozaj chcel vyskúšať niečo nové a ambicióznejšie. Takže sme z pohľadu príbehu opustili Moskvu a môžete sa vydať na dobrodružnú cestu naprieč post-apokalyptickým Ruskom. To znamená, že nie ste obmedzení na tunely či zasnežené pustatiny v Moskve.”

Ako presne sa teda veci zmenia? Nuž, samotná zmena prichádza v niekoľkých formách. Od cyklu dňa a noci, cez dynamické počasie, až po väčšie, otvorenejšie úrovne a nové miesta či dokonca zmeny ročných období. Metro Exodus sa tak prezentuje ako oveľa väčšia hra než jeho predchodcovia, čo Beynon samozrejme tiež vysvetlil:

Prevedime vás cez štyri ročné obdobia a ukážeme vám niektoré mestá, ktoré by mohli fanúšikov série Metro dosť prekvapiť. Súčasne z pohľadu dizajnu Exodus odráža naše tvorivé nápady. Predstaví niekoľko nových prvkov, z ktorých spomeniem slobodu hráča, ktorú si fanúšikovia tak želali. Hra stále prebieha v lineárnom poradí, levely hráte postupne, dokončíte jeden, prejdete na ďalší. Zaviedli sme však niekoľko obrovských úrovní, ktoré sme nazvali sandbox survival levely. Každú z týchto úrovní môžete hrať niekoľko hodín. Dokonca ešte viac, ak chcete objavovať a dokončiť všetky vedľajšie questy.

Máme tu tiež celodenné cykly a dynamické počasie. V hernom prostredí môžete stráviť dni, ktoré využijete napríklad na lov zvery vo voľnej prírode. Dostanete slobodu na to, aby ste skúmali prostredia a vychutnali si miesta svojim vlastným tempom. Spolu s našimi sandbox survival levelmi sú toto dve veľké zmeny, ktoré sme urobili. Okrem toho však uvidíte nespočetné množstvo zmien v technológii a mnoho ďalších vecí.”

Celé to znie naozaj zaujímavo a ak neviete, čo od toho čakať, zoberte si príklad Rise of the Tomb Raider rovnako kombinujúci lineárne levely s otvorenými prostrediami. Pre Metro to znamená viac hodín hry a aj viac obsahu. Celková kvalita hry tak bude závisieť práve na kvalite obsahu a pocitoch semi-hororu či survival napätia, ktoré definovali predošlé dva diely.

Na to, ako Metro Exodus napokon dopadne, sa pozrieme až budúci rok, konkrétne 22. februára na PC, PS4 a Xbox One. Teda, ak nebude hra odsunutá, keďže v tom dátume vychádzajú ešte ďalšie tri veľké tituly.





Páči sa mi! (+15)






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Deep Silver / 4A Games
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 15. február 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19904)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk