Cyberpunk 2077 približuje nové susedské oblasti, naznačuje politické a morálne témy príbehu

V hre máme čakať veľké susedské oblasti, v ktorých si budeme môcť vypočuť rôzne klebety či príbehy ľudí okolo. Okrem toho príde rad aj na politické a morálne témy, v ktorých príbehu ukáže svoju silu.

pridal Gam_er 8.8.2018 o 10:03 pod hry
Cyberpunk 2077 približuje nové susedské oblasti, naznačuje politické a morálne témy príbehu

HRY > NOVINKY >

Cyberpunk 2077 sa po dlhom tichu ukázal na tohtoročnom E3 za zatvorenými dverami. Konečne sme videli nový, plnohodnotný trailer a so všetkým prišli aj toľko očakávané informácie k samotnej hre. Svoje novinky priniesol aj Mike Pondsmith, tvorca pôvodnej stolnej hry Cyberpunk 2020 RPG, podľa ktorej je pripravovaný titul inšpirovaný. 

Pondsmith mal a stále má možnosti hru vidieť v rôznych fázach, pričom samozrejme nechýbajú rôzne detaily, ktoré neboli ukázané nikomu, alebo o ktorých sa vôbec nehovorilo. V najnovšom rozhovore opísal okolie, ktoré je plné NPC postáv, a to, ako ovplyvňujú hranie hry:

„Prešiel som si v hre oveľa väčšou časťou než bola tá, ktorá sa ukázala na E3. Sekvencie, v ktorých sa vydávate dole do Ripperdoc a všetko, čo vás okolo toho sprevádza. Je tu celá oblasť štvrte, kde sa môžete prechádzať a počúvať rôzne klebety rôznych ľudí. Pretože je to v prvej osobe, čo mám mimochodom veľmi rád z dôvodu, že vidíte veci periférne. Môžete prejsť cez ulicu, aby ste niečo získali alebo počuli niekoho, koho máte za sebou. Musíte sa obrátiť a zistiť, kto v dave ľudí niečo povedal. Nemáte tu úplné situačné povedomie, čo z hry robí oveľa silnejší zážitok.”

Pondsmith tiež komentoval boj a perspektívu:

„Hrateľnosť zastavíte na strategickej úrovni. Musíte to urobiť takticky a okamžite, pretože neviete všetko, čo sa môže stať a čo sa deje okolo. Keď sa nachádzate v pohľade tretej osoby, musíte sa dobre rozhliadnuť okolo seba, aby ste mali prehľad o celom bojisku. Keď ste v prvej osobe, vidíte viac. Veci, ktoré sa okolo mňa počas súbojov diali, boli rýchle a ich priebeh bol prirodzený.”

Okrem toho prišla reč aj na politiku, ktorú v Cyberpunku 2077 samozrejme tiež uvidíme, čo sám Pondsmith naozaj víta. Zdôrazňuje, že hra je o morálke ako o celku a o tom, ako technológia prináša povstanie a zmeny:

Technológie umožňujú povstanie. Umožňujú zmenu. Umožňujú ľuďom, ktorí sa nachádzajú v spodnej vrstve obyvateľstva, skutočne ísť proti bohatým a veľmi vplyvným ľuďom na vrchole. Od dôb starého Egypta tu boli ľudia na vrchole a ľudia dolu, a vždy tu budeme mať tento príbeh. Je to presne to, čo ľudia robia. Vždy sú tu noví ľudia, ktorí bojujú a zvyčajne to celé končí v krvavej revolúcii každých 40 rokov.

Morálka je ´kyberpunk. Prináša do hry rovnaké usmernenie ako to, ktoré mi vlastne pomáha k písaniu kvalitného a vťahujúceho dobrodružstva. Je to pre mňa naozaj osobné. Každý má vnútornú morálku, ktorá mu umožňuje ísť buď s tým, alebo proti tomu, čomu verí. Každý dobrý kyberpunkový príbeh je o vnútornej morálke ľudí, ktorí sú v ňom zainteresovaní. Niekedy to skrátka nie je o záchrane sveta. Je to o záchrane seba samého, vecí a ľudí, na ktorých vám záleží. Tieto aspekty robia z celkového príbehu intenzívne politický a intenzívne osobný zážitok.”





Páči sa mi! (+9)






Cyberpunk 2077 približuje nové susedské oblasti, naznačuje politické a morálne témy príbehu
PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: CD Projekt / CD Projekt Red
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. december 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18383)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk