Gamescom 2018: Stormdivers, Battle Royale z fínskej dielne

Autorov z Housemarque môžete poznať hlavne vďaka ich arkádovým titulom ako Resogun alebo Nex Machina. Teraz to skúšajú s akciou nabitou battle royale sci-fi hrou.

pridal rolan 28.8.2018 o 7:59 pod hry
Gamescom 2018: Stormdivers, Battle Royale z fínskej dielne

HRY > NOVINKY >

Battle Royale… Žáner, o ktorom sme prednedávnom ešte ani len neutušili a aktuálne najväčší herný boom. Mali sme tu PUBG, ktoré totálne prekopalo štatistiky na Steame, len aby bolo po pár mesiacoh rozdrtené Fortnitom. No a potom máte ako novinár na Gamescome príležitosť pokecať pri minerálke s tvorcami ďalšieho podobného titulu. Všetky tieto hry navyše vznikajú nenápadne a ani samotný autori nemôžu zo začiatku tušiť, či náhodou práve ich dielo nebude ďalší megahit.

 

Presadiť sa na poli tohto žánru je ale každým týždňom ťažšie, pretože tie aktuálne sa stávajú kultmi a upevňujú svoju pozíciou. Vo veľkom tu rozhoduje čas a zároveň schopnosť byť originálny. Čím teda chce byť Stormdivers a čo nové chce žánru priniesť? No, tak v prvom rade majú autori z Housemarque dlhoročné skúsenosti s arkádovými hrami ako Resogun, či Nex Machina a niektoré aspekty z týchto titulov chcú zamiešať aj do battle royale. Aj z toho dôvodu sa rozhodli Stormdivers zasadiť do sci-fi prostredia, čo im umožňuje experimentovať s rôznymi štýlmi hrateľnosti. Súboje vo vzduchu a celkovo vertikálny pohyb pomocou jetpackov má byť dôležitým prvkom hry. Všetko má byť navyše veľmi dynamické, rýchle a vyžadovať značnú dávku skillu. Autori dokonca v oblasti zbraní a pohybu priznávajú aj určitú inšpiráciu titulom COD: Infinite Warfare.

Gamescom 2018: Stormdivers, Battle Royale z fínskej dielne

Hra má byť zasadená asi 100-150 rokov v budúcnosti a dejiskom má byť ostrov, na ktorom vláda vykonávala experimenty s nanotechnológiami. Tie sa ale vymkli spod kontroly a nanoboti to tu zdevastovali a pretvorili všetko živé. Zároveň spôsobujú rôzne anomálie, ako aj napríklad masívne búrky. Na ostrov sa pokúšajú dostať kadejakí ľudia a získať tieto nanotechnológie, aby ich mohli využiť vo svoj prospech. Všetci na sebe majú super nadupané futuristické obleky, ktoré sa dajú ďalej týmito technológiami vylepšovať a hráč je práve jedným z nich.

I keď to nie je finálne, režim má byť určený pre 50-60 hráčov. Na ostrov sa dostanete pomocou vystreľovacieho modulu, ktorého dráhu budete môcť ovplyvniť a vyhliadnuť si tak miesto pristátia. Na začiatku každého kola si hráč bude môcť vybrať z ponuky tried, ktoré ovplyvnia štýl hrania a schopnosti. Následne svoj oblek vylepšujete objavenými augmentáciami a objavujete nové zbrane. Navyše ale počas hry plníte aj špeciálne úlohy a zbierate tajomnú esenciu storm anomaly, ktorá poskytuje buffy a po skončení kola odomyká nové kozmetické predmety. Po smrti hráča z neho nazbieraná storm anomaly spoločne s korisťou vypadne.

Gamescom 2018: Stormdivers, Battle Royale z fínskej dielne

Mód budete môcť hrať osamote, alebo v skupine o 1-4 hráčoch. Hra má byť plná vrtkých, nepredvídateľných situácií, na ktoré si budete musieť dať pozor. Najvýraznejšou bude práve samotné oko búrkového tornáda, ktoré sa bude náhodne pohybovať po mape a bude mať taktiež variabilný tvar. Zmenšovanie mapy teda nebude také priamočiare ako v iných podobných tituloch, ale mapu si budete musieť omnoho viac sledovať a prispôsobovať sa dynamicky situácii. Hra bude náročná ako na hranie, tak aj na hardvér, pretože bude plná explózií a efektov, s ktorými majú autori dlhoročné skúsenosti. Tie nemajú byť len naoko, ale aj otvárať nové možnosti hrateľnosti. Môžeme tu tak napríklad naraziť na oblasti s veľkým množstvom zničiteľných prekážok, takže pri prestrelkách tu nastanú orgie s lietajúcimi úlomkami. Na záver dodávajú, že battle royale bude len začiatok, akási platforma na vyladenie hrateľnosti a ďalej budú pridávať a skúšať aj ďalšie režimy.





Gamescom 2018: Stormdivers, Battle Royale z fínskej dielne  Gamescom 2018: Stormdivers, Battle Royale z fínskej dielne  Gamescom 2018: Stormdivers, Battle Royale z fínskej dielne
Gamescom 2018: Stormdivers, Battle Royale z fínskej dielne
Páči sa mi! (+2)






Gamescom 2018: Stormdivers, Battle Royale z fínskej dielne
PC

Vývoj: Housemarque Games
Štýl: Akcia / Multiplayer
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19555)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk