Gamescom 2018: Devil's Hunt vás privíta v pekle

Devil's Hunt možno na prvý pohľad vyzerá len ako poriadna sekačka. Pod pokrývkou sa však skrýva sofistikovaný príbeh, pri ktorom sa zamyslíte nad dobrom a zlom a objavíte skutočné hodnoty.

pridal rolan 29.8.2018 o 20:11 pod hry
Gamescom 2018: Devil's Hunt vás privíta v pekle

HRY > NOVINKY >

Vydavateľstvo 1C Company malo na Gamescome pestrú ponuku hier. Titul Devil’s Hunt je snáď najambicióznejším z nich a ide o akčnú hororovku, ktorá sa pýši silným príbehom. Je totiž postavená na knihe Equilibrium napísanej priamo vedúcim štúdia Layopi Games, ktoré má hru na starosti. Jeden z vývojárov sa nám tak priznal, že pracovať na takomto projekte je unikátna skúsenosť a ak im niečo z príbehu alebo sveta nie je jasné, jednoducho sa spýtajú autora. Ten je ale vraj otvorený zmenám a príbeh hry tak prešiel oproti knihe drobnými úpravami.

Sledujeme osud mladého muža Desmonda, ktorý si žil na vysokej nohe a k životu mal ľahostajný postoj. Na ničom a nikom mu nezáležalo. Nečakane sa však s takýmto prístupom ocitá v pekle. To je ale fajn príhoda na strašenie detí, aby sa správali pekne, však? Tak či onak, postupom príbehu si hrdina začne uvedomovať svoje chyby a začína sa meniť. Nechcene sa stáva súčasťou súboja medzi anjelmi a démonmi. Jeho jediným želaním je, aby toto utrpenie skončilo a on sa mohol vrátiť ku svojmu bežnému životu, teraz už ako lepší človek. Vy sa mu v tom budete snažiť pomôcť a čaká vás tak asi 8 až 10 hodín hrateľnosti, z čoho tvoria prestrihové scény viac ako hodinu.

Gamescom 2018: Devil's Hunt vás privíta v pekle

Samotný progres medzi levelmi bude lineárny, zatiaľ čo v rámci úrovní vás čakajú viaceré možnosti. Vaša postava bude mať tri štádiá - ľudské, polodémonské a démonské. To ovplyvňuje jej schopnosti a silu. Samozrejme sa budete postupne leveliť a investovať body do nových schopností. Kedykoľvek počas hry však môžete tieto body ľubovoľne prerozdeliť. Cieľom autorov je hru spraviť prístupnou a nehádzať vám polená pod nohy. Súbojový systém síce bude efektívny a akčný, no odpustí vám prípadné chyby a zdolať nepriateľov nemá predstavovať veľký problém. Ďalej vám dáva aj možnosť experimentovať s útokmi, ktoré budete mať aktívne vždy 3, no kedykoľvek ich môžete pomeniť. Budú medzi nimi fungovať rôzne kombinácie a je len na vás, aby ste si našli svoj obľúbený štýl hrateľnosti. Predmety alebo zbrane na vylepšenie svojej postavy tu však nečakajte.

Z obrázkov a videí vyzerajú aj samotné súboje veľmi fajn. Hra je postavená na Unreal Engine, ktorý vždy zaručuje pôsobivý vzhľad. Pri samotnom hraní nám ale určité veci prekážali. Postava sa pohybuje pomerne strnulo a ťažkopádne a v rámci levelov sa musíte pohybovať len po prístupných cestičkách. Taktiež pri bojoch sa miestami čudne zasekávate a čakáte, kým skončí predchádzajúca animácia. Veľmi to cítiť aj pri lození, kedy ste schopní vykročiť vpred až po tom, ako hrdina dokončí svoju animáciu a navyše tam je ešte nejaké oneskorenie. Veľakrát sme sa tak prichytili pri tom, ako opakovane stláčame tlačidlo útoku, alebo smerovú páčku pohybu a čakáme, kedy postava konečne zareaguje. Autori nám povedali, že sa im na podobné problémy sťažovalo už viacero hráčov, ale že hra je ešte len vo vývoji a toto všetko časom vyladia.

Gamescom 2018: Devil's Hunt vás privíta v pekle

Devil’s Hunt sa snaží vsadiť hlavne na silný príbeh, ktorý vás môže zmeniť ako hráča, aj ako človeka. Spytuje základné otázky dobra a zla, neba a pekla. Samotná hrateľnosť je teda miestami len taká sprievodná činnosť, ktorá ale má nádejný súbojový systém a aj zopár pekných mechaník. Po pekle sa napríklad pohybujete pomocou teleportačných plošín a občas svoje diabolské schopnosti využijete na interakciu s prostredím. Hry sa máme dočkať v Q3 2019 a možno to nakoniec bude fajn jazda, ktorá si nájde fanúšikov.





Gamescom 2018: Devil's Hunt vás privíta v pekle  Gamescom 2018: Devil's Hunt vás privíta v pekle  Gamescom 2018: Devil's Hunt vás privíta v pekle
Gamescom 2018: Devil's Hunt vás privíta v pekle  Gamescom 2018: Devil's Hunt vás privíta v pekle  Gamescom 2018: Devil's Hunt vás privíta v pekle
Gamescom 2018: Devil's Hunt vás privíta v pekle
Páči sa mi! (+3)






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: 1C Company / Layopi Games
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19766)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk