Gamescom 2018: Na akej hre pracuje hlavný dizajnér Red Dead Redemption?

Tony Gowland pracoval v Rockstare, no na nezávislej scéne sa pustil do trošku inej produkcie, ktorá však stále dokáže zaujať.

pridal matus_ace 31.8.2018 o 13:22 pod hry
Gamescom 2018: Na akej hre pracuje hlavný dizajnér Red Dead Redemption?

HRY > NOVINKY >

Kým vo filmovom svete je bežné, že režiséri z nezávislých sfér prechádzajú do hollywoodskeho mainstreamu, v hrách je to často naopak a aj známi tvorcovia z veľkých hier často prechádzajú do indie sféry, kde sa môžu viac realizovať. Takým prípadom je aj Tony Gowland, ktorý pracoval v Rockstare a figuroval aj ako hlavný dizajnér na Red Dead Redemption. To už však bolo dávno, teraz je na nezávislej dráhe a na Gamescome sme sa s ním stretli, aby nám predviedol svoj nový titul.

Ten sa volá Dead End Job a už na prvý pohľad badať, že Tony miluje popkultúru 80. a 90. rokov. Hra z nej totiž vo veľkom čerpá a asi nemusíte dlho pozerať na obrázky okolo, aby ste si všimli, že najväčšou inšpiráciou boli kultoví Krotitelia duchov. Hra je totiž twin-stick shooter, v ktorom preberiete práve úlohu jedného „krotiteľa“. V štýle hrateľnosti známej napríklad z The Binding of Isaac sa pohybujete po procedurálne generovaných leveloch, kde po duchoch najskôr strieľate a potom máte krátke okno na to, aby ste ich „povysávali“. Musíte si však dať pozor na prehrievanie zbrane.

Menších odkazov tam nájdete množstvo, no Tonymu ide v prvom rade o to, aby ste sa pri hraní bavili a aj smiali. Aj preto tu nenájdete úplne tradičných duchov, ale všimnete si napríklad ducha v podobe kornútu so zmrzlinou a iné šialené podoby. Zároveň nechce, aby bola hra čisto vnímaná ako roguelike, takže tu máte aj nejaké menšie možnosti pokračovania po smrti v kampani. Počas jej prechádzania sa levelujete a vyberáte si po každej úrovni jeden z trojice upgradov. A aby ste to mali v boji ešte zaujímavejšie, v leveloch nachádzate rôzne predmety, ktoré môžete použiť.

Zároveň je hra určená aj na streamovanie po internete, takže v priebehu hrania dokáže ponúknuť aj negatívne power-upy, ktoré môže hráčovi vybrať publikum. Ak zase radi hráte spoločne s niekým za jednou obrazovkou, Dead End Job ponúkne asymetrickú kooperáciu, kde jeden hráč stále loví duchov a druhý preberie ducha – spoločníka. Zaujímavo je riešená znovuhrateľnosť, kedy pri opätovnom prechádzaní postavy vedia, že hráč hru ide znova a aj na túto skutočnosť vtipne poukazujú, hra tak nie je len opäť v tej istej slučke.

Vydanie hry je zatiaľ naplánované na budúci rok, no bez konkrétneho dátumu. Dočkať by sme sa mali na PC, Xbox One, PS4 a Nintendo Switch. Demo bolo síce len krátke, no veľmi zaujímavé a aj zábavné. Ak si udrží svoju chytľavú hrateľnosť a vtipného ducha, môže to byť príjemné malé prekvapenie.





Gamescom 2018: Na akej hre pracuje hlavný dizajnér Red Dead Redemption?  Gamescom 2018: Na akej hre pracuje hlavný dizajnér Red Dead Redemption?  Gamescom 2018: Na akej hre pracuje hlavný dizajnér Red Dead Redemption?
Gamescom 2018: Na akej hre pracuje hlavný dizajnér Red Dead Redemption?  Gamescom 2018: Na akej hre pracuje hlavný dizajnér Red Dead Redemption?  Gamescom 2018: Na akej hre pracuje hlavný dizajnér Red Dead Redemption?
Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Headup Games / Ant Workshop
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 13. december 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19943)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk