Vývojár reaguje na crossplatform hranie: Rodiny chcú hrať hry spolu, žiadna však nevlastní štyri Playstation konzoly

Taehoon Kim zatracuje postoj Sony ku crossplayu a tvrdí, že brzdia pokrok. Rovnako upozorňuje na fakt, ktorý vývojári musia brať do úvahy.

pridal Gam_er 8.4.2019 o 21:25 pod hry
Vývojár reaguje na crossplatform hranie: Rodiny chcú hrať hry spolu, žiadna však nevlastní štyri Playstation konzoly

HRY > NOVINKY >

Funkcia crossplay, ktorá umožňuje hráčom rôznych platforiem (PC, konzoly, mobilný hardvér) hrať multiplayerové hry medzi sebou či spolu, zostáva vo svete hier horúcou témou.

Počas výstavy PAX East 2019 na svojom paneli poukázal Taehoon Kim (šéf štúdia nWay, zodpovedného za nedávnu bojovku Power Rangers: Battle for the Grid) na to, ako Sony obmedzuje v tomto smere rozvoj hier a tiež hráčov samotných. Tvrdí, že aj rodiny chcú hrať hry spolu, no žiadna nevlastní štyri konzoly PlayStation 4:

„Práve teraz to tu nemáme úplné, pretože jedna z najväčších platforiem, Sony, tomu stále nie je otvorená. Už urobili niekoľko výnimiek pri tituloch, ako napríklad Fortnite a Rocket League, ale ďalej tvrdia, že musia posúdiť, či dokážu urobiť rovnaký krok aj pri iných hrách.

Ľudia chcú hrať so svojimi priateľmi, no nie všetci vaši priatelia hrajú na rovnakej platforme ako vy. Urobiť niečo také je skvelé. Aj rodiny majú v obľube spoločné hranie. Jedna vec, ktorú sme videli pri tituloch ako Vainglory a Fortnite je, že celé rodiny chcú hrať spolu. Žiadna však nevlastní štyri PlayStation konzoly. Otec by tak hral na iPade, jedno dieťa na PS4, ďalšie na telefóne Takýto spôsob hrania je možný len prostredníctvom crossplay."

Kim potom spojil dôležitosť crossplayu s rastúcou dôležitosťou hier v podobe služieb. Zdôraznil tiež, že periférie by mali byť správne zladené naprieč rôznymi platformami, aby bol crossplay spravodlivý: 

„Spojenie crossplayu s novým pojmom, akým sú hry v podobe služieb, je obzvlášť silné. Keď spustíte hru ako službu, chcete, aby mali ľudia prístup k tejto hre z akéhokoľvek zariadenia. Fortnite je jedným z najlepších príkladov, ktorý vidíme práve teraz. Možnosť prístupu z akéhokoľvek zariadenia - Switch, PC, mobil, konzola, je veľmi dôležitá.

Ďalšou vecou na pováženie je matchmaking okolo periférií. Je dôležité, aby ste boli pri matchmakingu na servery pripojení v závislosti od toho, aký typ ovládača či ovládania používate. Keď používate gamepad, malo by byť jasné, že matchmaking vás spáruje s hráčmi, ktorí tiež používajú gamepad."

Taehoon Kim hovorí naozaj k veci a zhrnul, ako ľudia vnímajú crossplay a čo by pri ňom mali vývojári zvážiť. Crossplay beta program od Sony zatiaľ zostáva naďalej obmedzený na hry Fortnite a Rocket League. Phoenix Labs však plánujú mať crossplay povolené v Dauntless, ktoré vyjde na PS4 toto leto. To znamená, že tiež od Sony dostali zelenú. Mimochodom, pôjde o akčné RPG, v ktorom budete kooperovať s kamarátmi, zabíjať monštrá a vyrábať silné zbrane. 





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19831)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk