Gamescom 2019: Contra sa po rokoch vracia na veľké platformy, vie ale stále zaujať?

O pár týždňov sa na pulty obchodov dostane legendárna séria v novom kabáte. My sme si ju mohli vyskúšať v predstihu, tak ako nás oslovila?

pridal play3man 6.9.2019 o 8:17 pod hry
Gamescom 2019: Contra sa po rokoch vracia na veľké platformy, vie ale stále zaujať?

HRY > NOVINKY >

Contrá má od roku 1987 za sebou bohatú históriu a dostala sa na desiatky rôznych platforiem, vrátane automatov, ZX Spectrum, Gameboy, NES, Sega Saturn, PlayStation či aktuálne mobilné platformy. To, že sa séria po niekoľkých rokoch opäť vracia na scénu bolo jasné už pri vydaní poslednej časti s názvom Contra: Return. Free-to-play verzia hry však bola len začiatkom, ktorý vyvrcholí už o pár dní. Konami totiž už koncom septembra vydá ďalšie veľké pokračovanie.

Titul Contra: Rogue Corps je zasadený do prostredia Damned City a rozpráva príbeh odohrávajúci sa niekoľko rokov po udalostiach v hre Contra III: The Alien Wars z roku 1992. Po príbehovej stránke celkom dobrý návrat, no Konami spolu s režisérom hry Nobuya Nakazato nemajú v pláne priniesť len starú klasiku do nového sveta, ale aj adaptovať jej niektoré herné mechaniky do súčasnosti. Nie vždy sú ale takéto pokusy správne. Teda, tešiť sa môžete na klasickú online kooperáciu vo formátoch PvE a PvP pri maximálnom počte hráčov štyria na štyroch. Na Gamescome sme po krátkej prezentácii dostali možnosť zahrať si hru práve v režime PvE. V kooperácii s ďalšími troma novinármi sme sa teda pustili do akcie.

Už z prvých zverejnených záberov bolo zrejmé, že pravdepodobne nepôjde o jednu z vydarenejších častí. Hru sme hrali na PS4 Pro a aj keď sa titul nemá (a aj nedá) hodnotiť len podľa vizuálneho spracovania, nakoľko ale ide o menej náročný štýl hry na výkon, očakával by som predsa len o niečo čistejší vizuál. Hra z tohto pohľadu pôsobí naozaj zvláštne, neadekvátne k aktuálnym štandardom. Slabšie textúry, horšie vyhladzovanie hrán či málo detailov. Animácie navyše taktiež nevyzerajú najlepšie. Celé to na mňa pôsobilo skôr ako nejaký prototyp, respektíve projekt v beta verzii a nie niečo, čo má vyjsť už o pár týždňov.

Bohužiaľ, po hernej stránke som mal podobné pocity. Zároveň ide o jednu z mála situácií, kedy grafika mala negatívny vplyv aj na samotnú hrateľnosť. Prehľadnosť na scéne tým veľmi trpí, najmä ak vás je na menšej ploche viac a do toho sa pridajú viaceré efekty. Každopádne, samotné gro hrateľnosti nie je zlé a najmä v partii to môže byť zábava. Prestrieľať sa cez rôzne typy nepriateľov, byť ostražitý, spoločne prechádzať cez rôzne prekážky, vyhýbať sa nebezpečným prechodom a navyše si pomáhať. S týmto všetkým a samozrejme aj ďalšími situáciami si musíte pri kooperácii poradiť. Obávam sa ale, že pri celkovom meraní síl budú negatíva predbiehať pozitíva. Je to určite škoda, ale finálny verdikt vynášať určite nechcem.

Contra: Rogue Corps vychádza 24. septembra 2019 na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch.





Páči sa mi!






Gamescom 2019: Contra sa po rokoch vracia na veľké platformy, vie ale stále zaujať?
PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Konami
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 24. september 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19574)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk