Star Wars Jedi: Fallen Order ponúkne prepracovanú obťažnosť a príbeh štýlom podobný pôvodnej Lucasovej trilógii

Autori sa netaja tým, že boje v hre sú inšpirované Souls hrami. Značka Star Wars je však pre každého a tak pristupovali aj k obťažnosti.

pridal Gam_er 18.10.2019 o 18:13 pod hry
Star Wars Jedi: Fallen Order ponúkne prepracovanú obťažnosť a príbeh štýlom podobný pôvodnej Lucasovej trilógii

HRY > NOVINKY >

Autori Star Wars Jedi: Fallen Order sa netaja tým, že súboje v hre inšpirovalo Sekiro: Shadow Die Twice. Prácu From Software majú veľmi radi a sami hrajú ich hry ako fanúšikovia. Novinku si už malo tú česť vyskúšať viacero významných herných webov, ktoré tvrdia, že prekonáva očakávania. Novinári boli prekvapení, do akej miery práca From Software ovplyvnila Respawn. Štruktúru hry prirovnávajú k Soulsborne, teda spojeniu Dark Souls a Bloodborne. 

Sú tu tiež meditačné miesta, ktoré sú v podstate reinkarnáciou vatričiek z Dark Souls, kde slúžia ako checkpointy a miesta na obnovenie vašej postavy. V Jedi Fallen Order dostanú podobnú úlohu. Pôjde o miesta, kde budete môcť vylepšovať vlastnosti vašej postavy, obnoviť jej zdravie a silu. Podobne ako v Souls, aj po návrate z meditačného miesta bude nepriateľ, ktorý vás zabil, označený. Jediné, čo potom musíte urobiť, je raz ho zasiahnuť, aby ste získali nazad svoje XP. Nemusíte ho ani zabíjať a hra vašu snahu odmení aj posilnením zdravia či trochou sily. 

Boje v Jedi Fallen Order podobne ako v Sekiro odmeňujú načasovanie úderov hráča, vďaka čomu sa budete cítiť ako skutočný Jedi majster. Titul však nie je hardcore RPG a Respawn myslel aj na hráčov, ktorí tvorbe From Software nefandia. Vývojári do hry zaradili celý rad možností obťažnosti. Vyladia tak napríklad poškodenie, ktoré utrpíte pri úderoch alebo fakt, akí agresívni nepriatelia vo výsledku budú. Tiež vyvážia okno časovania pri úderoch. 

Niekoľko nových podrobností prezradil aj režisér Star Wars: Jedi Fallen Order, Stig Amussen:

„Pred E3 sme robili play testy, ale odvtedy sa toho veľa zmenilo, pretože sme toho do hry dosť zapracovali. Pravdepodobne najväčšou zmenou, akú sme urobili, je prepracovanie obťažnosti. Väčšina z nás v tíme miluje výzvy. Uznávame však, že toto je Star Wars, ktoré má široké publikum. Z tohto pohľadu nechceme, aby sa niekto cítil vynechaný. Takže sme urobili nejaké úpravy.

Pridali sme nový režim obtiažnosti príbehu, celkovo sme trochu vylepšili veci aj pre náš predvolený režim. A potom sme urobili ešte jeden ťažší režim pre tých, ktorí milujú výzvy. Toto všetko bolo ovplyvnené tým, čo sme našli pri play testoch."

Čo sa týka príbehu, Amussen hovorí, že ich oveľa viac inšpirovala pôvodná tvorba Georga Lucasa, než aby sa snažili o prequel či sequel toho, čo aktuálne so Star Wars robí Disney:

„Pri písaní hry si myslím, že štýl, ktorý sme chceli zachytiť, pripomína skôr niečo, čo by ste našli v pôvodnej trilógii. Bavíme sa však len o štylistickom pohľade. Chceli sme, aby to vyzeralo, že tieto postavy naozaj patria do Star Wars. Je to ako keby ste maľovali štetcom. V tom prípade si myslím, že sme podstúpili určité riziká.  Nechcem hneď teraz vytvárať nejaký rozruch, ale dúfajme, že keď si zahráte hru, bude to ako: „ach, to je to, o čom Stig hovoril". Ale nemyslím si, že by sme stavili na istú kartu a rozhodli sa pre "bezpečnú" cestu." 

Jedi Fallen Order nepríde na Switch a okrem PC a aktuálnej generácie konzol vyjde aj na vylepšené verzie. K tým sa autori vyjadrili, že budú mať možnosť kvality obrazu, kde sa hráči môžu rozhodnúť medzi vizuálom s tým, že hra bude uzamknutá na 30 fps a výkonom, ktorý framerate odomkne. Cieľom na PS4 Pro a Xbox One X je 60 fps. Keďže medzi konzolou od Sony a Microsoftu je podstatný výkonový rozdiel, je otázne, či sa to autorom podarí dosiahnuť respektíve v akých rozlíšeniach to bude.

Star Wars: Jedi Fallen Order vychádza už 15. novembra. 





Star Wars Jedi: Fallen Order ponúkne prepracovanú obťažnosť a príbeh štýlom podobný pôvodnej Lucasovej trilógii  Star Wars Jedi: Fallen Order ponúkne prepracovanú obťažnosť a príbeh štýlom podobný pôvodnej Lucasovej trilógii  Star Wars Jedi: Fallen Order ponúkne prepracovanú obťažnosť a príbeh štýlom podobný pôvodnej Lucasovej trilógii
Star Wars Jedi: Fallen Order ponúkne prepracovanú obťažnosť a príbeh štýlom podobný pôvodnej Lucasovej trilógii  Star Wars Jedi: Fallen Order ponúkne prepracovanú obťažnosť a príbeh štýlom podobný pôvodnej Lucasovej trilógii
Páči sa mi! (+10)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk