Overwatch 2 sa bližšie predstavil, autori priblížili nový režim, misie a aj vylepšený engine

Blizzard v samostatnej prezentácii hlbšie priblížil Overwatch 2

pridal DeCain 2.11.2019 o 12:36 pod hry
Overwatch 2 sa bližšie predstavil, autori priblížili nový režim, misie a aj vylepšený engine

HRY > NOVINKY >

Nový Overwatch 2 sa bližšie ukazuje a autori predstavili ako nový mod, tak aj mapu, priblížili príbeh, misie a aj vylepšený engine.

Push mód a nové mapy

Prezentácia začína bližším predstavením nového herného módu. Úlohou v móde Push bude eskortovanie robota, ktorý tlačí pred sebou barikádu k jednotlivým checkpointom. Pri tlačení barikády sa robot hýbe pomalšie, takže ho treba samozrejme brániť. Veľmi to pripomína MOBA štýl hier, v prípade, ak sa robot s barikádou dostane na druhú stranu mapy, tím zápas vyhráva. Podobne ako v MOBA hrách teda mapy majú byť symetrické. Ukazujú aj layout Toronto mapy, ktorý ukazuje, že mapa je napriek symetrickému poňatiu dostatočne zložitá pre aplikovanie rôznych taktík. Ako ideálnu postavu na hranie Push módu spomínajú Tracer.

Okrem nových máp pre Push mód aj ostatné módy dostanú nové mapy. Ukazujú mapy Gothenburg, Monte Carlo, Rio De Janeiro a už spomenuté Toronto. Všetky mapy sú ešte stále vo fáze vývoja, neustáleho ladenia a vylepšovania. Na Blizzcone budú hrateľné dve mapy, jedna coop a jedna pre PvE.

 

Príbehové a hero misie

Overwatch 2 sa bližšie predstavil, autori priblížili nový režim, misie a aj vylepšený engine

Ďalej nasleduje priblíženie príbehových misií, ktoré sú od príchodu prvého Overwatch komunitou veľmi žiadané. Po krátkom zopakovaní príbehu z pôvodnej hry nasleduje priblíženie toho, kam sa príbeh bude v novom pokračovaní posúvať, pričom príbeh bude prerozprávaný cinematickými videami. Každá príbehová misia teda bude obsahovať cinematic na začiatku aj konci misie. V každej príbehovej misii budú mať hráči možnosť vybrať si viacero postáv vhodných do danej misie. V tejto oblasti sa snažia experimentovať, aby čo najviac postáv bolo hrateľných pre čo najviac misií, aj keď samozrejme niektoré kombinácie hrdinov by v príbehových misiách nedávali zmysel. Nasleduje predstavenie predmetov, ktoré budú fungovať ako jednorázové predmety pre trvanie jednej misie. Ako príklad sa spomína korozívny granát, alebo gadget na vytvorenie ochrannej bariéry. Budú slúžiť na ešte hlbšiu customizáciu a variabilitu štýlov hry, napríklad vyváženie slabín istých hrdinov.  

 

Talenty

Overwatch 2 sa bližšie predstavil, autori priblížili nový režim, misie a aj vylepšený engine

V prvom rade prichádza upozornenie, že kedže je hra stále vo vývoji, môže sa systém progresu zmeniť. Ukazujú detailnejšie systém talentov, ktoré sa postupne odomykajú s levelom postavy. Tieto talenty sa ale neukážu v tejto podobe v kompetetívnom hraní a budú určené len pre PvE, príbehové a hero misie. Hovoria napríklad o talente, kedy Tracer po použití akejkoľvek aktívnej schopnosti automaticky prebije zbrane. V krátkych klipoch ukazujú vylepšenie Pulse Bomby pre Tracer, Sonic Arrow pre Hanza, Mayin Cryo-freeze zmrazí nepriateľov v blízkosti, alebo zmení May na veľkú guľu snehu a ľadu. Genjiho Dragonblade vystreľuje projektil energie a podobne. Talenty sa samozrejme budú dať všelijak kombinovať, takže najprv Torbjorn zmení svoju vežu na plameňomet a zároveň nevyvolá jeden, ale rovno tri, aj keď menšie.

 

Engine, platformy a dátum vydania

Overwatch 2 sa bližšie predstavil, autori priblížili nový režim, misie a aj vylepšený engine

Engine ostane rovnaký, ale silno vylepšený. Samozrejmosťou bude vylepšený vizuál postáv. Nový vizuál prezentujú na Genjim, hra má nový spôsob renderovania očí, vlasov aj pokožky postáv. Samozrejmosťou je nový HUD, kde bolo primárnym cieľom, aby čo najmenej zavadzal hráčom vo výhľade. V Blizzarde berú nový HUD veľmi vážne, pretože vedia, že PvP je o rozhodovaní v zlomkoch sekundy a responzívny HUD tomu má napomáhať.

Krátko je spomenutý aj nová hrdinka Sojourn, ktorá je v centre príbehu Overwatch 2. V príprave je ale samozrejme veľa ďalších nových hrdinov. Niektorí prídu do hry naraz vo vlnách, čo má vraj vyvolať ,,beautiful chaos", na ktorý sa ale vraj v Blizzarde istým spôsobom veľmi tešia.

 

 

 

Hra je potvrdená pre PC, Switch, PS4 a Xbox One. Nasleduje vtip z publika o mobiloch, ktorý Jeff ,,akože" so smiechom prepočul. Ohľadom dátumu vydania sme sa nové informácie nedozvedeli, nateraz sa Blizzard bude snažiť o hre chvíľu mlčať, aby mohli na nej intenzívne pracovať. Samozrejmosťou je pokračovanie v podpore prvého Overwatch, nové skiny a eventy.





Páči sa mi! (+3)







Overwatch 2 sa bližšie predstavil, autori priblížili nový režim, misie a aj vylepšený engine
PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Blizzard / Blizzard
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 4. október 2022
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk