Žijeme v budúcnosti - Ktoré známe sci-fi hry sa odohrávali v roku 2020?

Prehupli sme sa do ďalšej dekády a zároveň do roku, ktorý bol kedysi považovaný za vzdialenú budúcnosť

pridal matus_ace 4.1.2020 o 17:28 pod hry
Žijeme v budúcnosti - Ktoré známe sci-fi hry sa odohrávali v roku 2020?

HRY > NOVINKY >

Prehupli sme sa do ďalšej dekády a zároveň do roku, ktorý bol kedysi považovaný za vzdialenú budúcnosť. Vízie o roku 2020 sa v rôznych dielach líšili. Mali sme mať lietajúce autá, prípadne už za sebou aj nejaký tú katastrofu. Čo sa týka hier, tie sa hlavne zameriavali na vojenské konflikty, tak sa spolu s nami obzrite za 10 známymi hrami a ich víziou o roku 2020.

 

Ace Combat X: Skies of Deception - 2006 - PSP - recenzia

Známa letecká séria Ace Combat sa dostala aj na PSP a v Skies of Deception sa pozrela 14 rokov do budúcnosti svojho fiktívneho sveta. Po rokoch civilnej vojny v roku 2020 napadla krajina Democratic Republic of Leasath svojho mierumilovného suseda Federal Republic of Aurelia. Po 10 dňoch obsadili takmer celú krajinu a úlohou vášho pilota bude svoju krajinu oslobodiť.

 

 

Battlefield 4 - 2013 - PC, PS3, X360, PS4, Xbox One - recenzia

DICE štvrtú časť svojej známej vojnovej série zasadili do budúcnosti nášho sveta na rozdiel od Ace Combat. Hra nadviazala 6 rokov po udalostiach svojho predchodcu a pokračuje v nej konflikt medzi USA a Ruskom. Teraz sa však do neho primieša aj Čína a vy sa v koži vojaka Reckera pozriete do rôznych kútov sveta, kde vás čakajú čiastočne otvorené misie, v ktorých budete používať tiež vozidlá.

 

 

Crysis - 2007 - PC, X360, PS3 - recenzia

Pravdepodobne najvýraznejšia a najlepšia hra v našom prehľade, ktorá budúcnosť predviedla nielen príbehom, ale aj technickým spracovaním, ktoré dlho nemalo konkurenciu.Dej začína 7. augusta 2020, kedy severokórejská armáda obsadí ostrovy Lingshan, kde sa objavilo niečo, čo môže zmeniť svet. Týždeň nato tam prichádza Raptor Team pod vedením Propheta. Tím síce nedopadne dobre, no vy, Nomad, pokračujete v misii a užívate si parádne taktické a bojové možnosti nanosuitu.

 

 

Daikatana - 2000 - PC, N64

Kedysi najdrahšia a najkontroverznejšia hra, ktorá mala byť veľdielom Johna Romera, no jej dlhý a komplikovaný vývoj sa nakoniec odrazil na jej kvalitách. Jej dej je komplikovaný a skáče sa v ňom v čase. História sveta sa tu stále mení a významný je práve rok 2020, kedy sa rozhodovalo o osude tohto sveta. Hra obsahuje 4 epizódy a každá je zasadená na iné miesto a do inej éry.

 

 

Tom Clancy's EndWar - 2008 - PC, X360, PS3, PSP, NDS - recenzia

Hra bola síce komerčný prepadák, no ukázala, ako môžu fungovať vojnové stratégie na konzolách v predchádzajúcej generácii. Navyše veľmi dobre využila licenciu známeho spisovateľa, ktorého politické thrillery neraz predpovedali skutočné konflikty. Tu sa to našťastie nevyplnilo, keďže nám hra predstavila svoju víziu 3. svetovej vojny v Európe, Amerike a Rusku. Ďalšie časti sa mali odohrávať aj inde, no nikdy sme sa ich nedočkali.

 

 

Perfect Dark Zero - 2005 - X360

Známa agentka Joanna Dark sa vrátila v roku 2005, ale skôr v roku 2020, kedy sa jej Xbox 360 hra odohráva. Spoznávame tu svet ovládaný korporáciami, v ktorom sa pomerne bežná záchranná misia razom mení na cestu za záchranou sveta pred tým, aby sa nekonečná moc dostala do nesprávnych rúk. Hra okrem 14 misií v kampani priniesla aj možnosť zahrať si ju v kooperácii a priniesla multiplayer pre 32 hráčov.

 

 

Raid 2020 - 1989 - NES

K tejto hre sa v našich končinách prakticky nedalo dostať, no ak ste mali kedysi na tržnici šťastie na žlté cartridge a fake klony NES, možno ste narazili aj na nejakú bootleg verziu Raid 2020. je to kyberpunková akcia výrazne inšpirovaná Blade Runnerom, kde v uliciach dystopického amerického mesta bojujete proti drogovým dílerom v koži posledného neskorumpovaného člena polície.

 

 

Saints Row IV - 2013 - PC, X360, PS3, Xbox One, PS4 - recenzia

Saints Row séria sa vo svojej štvrtej časti posunula do roku 2020 a ukázala bizarnú budúcnosť, respektíve už teraz prítomnosť. Sainti totiž vyhrali voľby v Amerike a vy ste sa stali prezidentom Spojených štátov. Čo však čert nechcel, na Zem zaútočili mimozemšťania a presunuli Saintov do simulácie Steelport mesta. Supersily a mimozemské zbrane ponúknu ultimátny zážitok z futuristického sveta.

 

 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time - SNES

Aj jedna z najpopulárnejších hier s Ninja korytnačkami sa odohráva v roku 2020, respektíve jej časť. Hrdinovia tu totiž cestujú časom cez rôzne epochy a jedna z nich je aj v roku 2020. Vzhľadom na vek hry asi aj očakávate, že tu každý lieta na hoverboardoch a podobne. Hru si môžete zahrať na automatoch, prípadne jej remake Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time Re-Shelled na Xbox 360 a PS3.

 

 

Time Commando - 1996 - PC, PS1, Sega Saturn

V našom prehľade hra ponúka asi najzaujímavejšiu premisu. V roku 2020 totiž armáda vytvorila počítač schopný simulovať akýkoľvek historický boj. Programátor zo zlej korporácie však vytvoril vírus, ktorý dokáže vytvoriť časový vortex, ktorý môže pohltiť celý svet, čomu vy samozrejme musíte zabrániť v bojoch počas rôznych historických etáp. Hru dnes nájdete na GOGu a v dobe vydania nebola práve najhoršia.





Páči sa mi! (+9)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk