EA do apríla 2021 plánuje vydať 14 titulov a je pripravené prevziať vedenie na novej generácii

Vedenie spoločnosti bilancuje finančné výsledky, ktoré sú nad očakávania. Zároveň sľubuje veľa noviniek do budúcna.

pridal Gam_er 31.1.2020 o 10:43 pod hry
EA do apríla 2021 plánuje vydať 14 titulov a je pripravené prevziať vedenie na novej generácii

HRY > NOVINKY >

Electronic Arts má za sebou finančné výsledky za obdobie Q3 2020. Zároveň už plánujú nový fiškálny rok 2021, (ktorý trvá od 1. apríla 2020 do 31. marca 2021) a zdá sa, že bude pre firmu obzvlášť náročný a zaneprázdnený, pretože plánuje vydať až 14 titulov.

V zostave nebudú chýbať športy, štyri interne vyvíjané hry existujúcich značiek, štyri EA Originals hry od nezávislých partnerov a dve mobilné záležitosti. Podľa očakávania tam nie je nový Battlefield, ktorý je naplánovaný až na ďalší fiškálny rok. Vydanie tak očakávame na jeseň 2021. Zatiaľ nie je oficiálne potvrdený, ale informácie naznačujú, že bude umiestnený do blízkej budúcnosti.

Blake Jorgensen povedal o pripravovaných plánoch toto:

"Tešíme sa na fiškálny rok 2021, kde očakávame, že živé služby budú hlavným hnacím motorom rastu, po ktorom bude nasledovať uvedenie nového obsahu v širokej škále žánrov. Vydáme štyri športové tituly, vrátane noviniek našich trhákov FIFA a Madden, štyri ďalšie tituly, ktoré čerpajú z našich EA značiek a tiež vydáme po celom svete štyri tituly od nezávislých vývojárov. Okrem toho očakávame príchod dvoch nových menších mobilných hier. 

Zároveň očakávame, že sa náš rast vo fiškálnom roku 2022 zrýchli, keď pomocou vydania nového Battefieldu využijeme rastúcu základňu konzol novej generácie. To je zároveň vrcholom uvedenia FIFA 22 a Madden 22, vrátane nových live služieb a iných titulov."

Podľa generálneho riaditeľa EA Andrewa Wilsona je spoločnosť EA tiež zaneprázdnená prípravami na konzoly novej generácie. Dokonca prišiel s odvážnejším tvrdením, kde hovorí, že EA je pripravená prevziať vedenie na next gen konzolách:

"Nevieme sa dočkať, kedy vám prinesieme úžasné hry z našich špičkových licencií, nové značky, ale aj tituly nezávislých partnerov. Nové konzoly prichádzajú a my sme pripravení prevziať vedenie s niektorými z našich titulov."

Čo sa týka aktuálnych finančných výsledkov, Electronic Arts si môže mädliť ruky. Čistý výnos medziročne vzrástol nad očakávania, konkrétne na 1,59 miliardy dolárov a čistý zisk bol 346 miliónov dolárov, čo je o 32 percent viac ako v Q3 2019. Z toho cez 70% bolo z digitálnych predajov a takmer miliarda išla zo služieb.

Ako vieme, vedúci spoločnosti EA sa už viackrát vyjadrili na adresu singleplayer titulov, že pre nich umierajú a budúcnosť pre nich predstavujú hry v podobe služieb. Paradoxne však najväčší úspech pre financie firmy v poslednom štvrťroku zaznamenalo vydanie singleplayer záležitosti Star Wars Jedi: Fallen Order, ktoré sa predávalo nad očakávania. Vydavateľ síce konkrétne číslo neprezradil, no pred vydaním čakali 6-8 miliónov kópií za samotný Q3. Zrejme sa im teda podarilo pokoriť hranicu 8 miliónov, čo je dôkaz, že je o hry pre jedného hráča stále obrovský záujem. Vo fiškálnom roku 2020 EA očakáva, že predá ďalších 10 miliónov. Nie je preto prekvapením, že už chytajú pokračovanie. 

Polepšilo si aj Star Wars Battlefront 2, k čomu prispeli rôzne rozšírenia a updaty. Ďalšie značky ako FIFA a The Sims 4 naďalej dosahovali silné výsledky. Zápasy FIFA Ultimate Team narástli o 40 % a The Sims 4 pokorilo hranicu 20 miliónov hráčov, čo je na takmer 6 ročnú hru naozaj úspech. Samostatnou kapitolou je veľmi úspešný titul Apex Legends, kde to vyzerá, že je na dobrej ceste, aby sa stal novým pilierom pre spoločnosť. Plánuje sa aj jeho vydanie v Číne, ktorá tvorí trh s veľkým potenciálom. 





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19842)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk