Ako funguje DualShock 4 Back Button Attachment?

Sony vydáva drobné rozšírenie pre DualShock 4, ktoré so sebou prináša nové možnosti upravenia ovládania

pridal matus_ace 9.2.2020 o 16:23 pod hardware
Ako funguje DualShock 4 Back Button Attachment?

HARDWARE > NOVINKY >

Konzolové gamepady boli kedysi veľmi fádnou oblasťou. S tým, čo konzolová spoločnosť vydala na začiatku cyklu svojej generácie, ste zväčša zostali až do jej konca. Maximálne prišla nová generácia ovládača, ktorá primárne menila dizajn, ale funkcie už menej. To sa teraz mení a už aj na konzolách je trh s oficiálnymi ovládačmi výrazne širší, pričom sa spoločnosti sústredia hlavne na možnosti úpravy ovládania. Dôkazom je aj novinka DualShock 4 Back Button Attachment - nové rozšírenie pre PS4 gamepad.

To vášmu DualShocku prinesie nové možnosti vďaka dvom programovateľným tlačidlám. Tie, podobne ako napríklad dvojica Xbox Elite ovládačov, majú podobu pádiel na zadnej strane ovládača. K DualShocku sa toto rozšírenie pripája na jeho spodnej časti do Ext. portu a obsahuje aj jack, ktorý sa zas zasunie do audio portu. V ovládači drží naozaj pevne a jeho zasunutie či vybratie si vyžaduje aj trošku sily. Veľmi poteší fakt,že je rozšírenie pomerne malé a ľahké. Nezasahuje tak do ergonómie ovládača a ani mu veľmi nepridáva na hmotnosti. Taktiež sa k nemu hodí dizajnovo.

Pádla pekne zapadnú na zadnú stranu ovládača, sú pomerne malé, no dostatočne široké. Aktívne sú však len na koncoch, čo je možno trošku škoda. Ľudia s väčšími rukami by ocenili, ak by sa dali stláčať po celej dĺžke, respektíve viac pri strede. Ich stlačenie je jednoduché, sú tak akurát tuhé, aby ste na ne nemuseli vyvíjať veľkú silu, no zároveň ich náhodne nestlačíte. Dobre sa ovládajú prstenníkmi aj prostredníkmi, to už podľa toho, ako držíte v rukách ovládač. Organicky takéto pádla využijete pri pretekárskych hrách, kde sa skvele hodia na manuálne radenie, no využitie im nájdete aj v iných tituloch.

Okrem pádiel je ovládacím prvkom aj veľké stredové tlačidlo s drobným LED displejom. Toto tlačidlo slúži na prepínanie profilov, ale aj na programovanie pádiel. Displej by som však osobne mal radšej na prednej strane rozšírenia, kam by sa podľa mňa zmestil. Takto musíte ovládač otáčať, keď chcete pádla programovať, či sa pozrieť na to, ktorý profil je aktívny.

Programovanie pádiel je jednoduché a nepotrebujete k nemu žiaden softvér. Stačí len chvíľku podržať stredové tlačidlo a spustí sa režim programovania. Vtedy si vyberiete, ktoré tlačidlo chcete na jednotlivé pádla priradiť. Dvojitým stlačením zas prepínate medzi trojicou profilov. Je to naozaj rýchle a intuitívne. Na pádla dokážete naprogramovať takmer ktorékoľvek tlačidlo z ovládača. Nedajú sa naprogramovať len Share a Home tlačidlá. Celkovo tak máte na výber 16 tlačidiel/funkcií. Spolu s trojicou profilov si dokážete vytvoriť preferované kombinácie pre vaše obľúbené hry. Nedokážete tu však vytvoriť kombinácie tlačidiel na jednom pádle.

Keďže vám toto rozšírenie zakryje audio port na ovládači, má aj svoj vlastný, kam môžete zasunúť slúchadlá, keď hráte s headsetom. Je to elegantné a šikovné riešenie. Výhodou tiež je, že ak svoj DualShock okrem PS4 používate aj na PC, ani tam nebudete mať problémy s jeho funkčnosťou a rozšírenie na PC funguje rovnako ako na konzole. Teda namapujete si naň iné tlačidlá, ktoré preferujete mať pod prstami na zadnej strane. No a nakoniec ani cena nie je zlá, keďže DualShock 4 Back Button Attachment v našich obchodoch nájdete za nejakých 27-28 eur.





Ako funguje DualShock 4 Back Button Attachment?  Ako funguje DualShock 4 Back Button Attachment?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19867)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk