Týždenník - Xbox Series X/S konzoly dostali ceny, Ubisoft ukázal nové hry

Tento týždeň bol plodný a novinky priniesol hlavne Microsoft ohľadom Xbox Series X/S konzol, ale veľkú prezentáciu mal aj Ubisoft, kde predstavil nové hry.

pridal saver 13.9.2020 o 22:04 pod hry
Týždenník - Xbox Series X/S konzoly dostali ceny, Ubisoft ukázal nové hry

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň patril predstavovaniu Xboxov, kde sa Microsoftu leakol trailer na Xbox Series S a odštartoval finálnu predstavovačku. Firma hneď Xbox Series S potvrdila a to rovno s cenou 299 eur a aj dátumom nastaveným na 10. november, následne bol potvrdený aj Xbox Series X s cenou 499 eur a vydaním v rovnakom dátume (objavilo sa aj balenie Series X konzoly). Pritom S-ko má už predtým leakovanú 4Tflops grafiku a je bez mechaniky, X-ko 12tflops a ponúka aj mechaniku. Microsoft tak vydáva dve rôzne výkonné konzoly naraz.

My sme si už obe konzoly aj porovnali ich funkciami a možnosťami a objavilo sa aj porovnanie veľkostí. Potvrdené boli aj niektoré launch tituly konzol.

Popritom Microsoft spravil veľmi zaujímavú vec k zvýšeniu hodnoty Game Passu a ohlásil pridanie EA Play hier, teda pribudne takmer 100 ďalších hier od EA za nezmenenú cenu. Hlavne Game Pass Ultimate má teraz za 13 eur parádnu hodnotu. Pritom EA Play príde aj do PC Game Passu, ak si platíte ten. Aj keď ten už končí s beta testom a bude stáť plných 10 eur.

Microsoft pôvodne plánoval zverejniť tieto veci až nasledujúci týždeň. Na budúci týždeň teraz po predstavení Microsoftu naplánovalo svoju predstavovačku Sony a v stredu sa už zrejme dozvieme cenu a dátum vydania aj ich PS5 konzol. Určite tiež s jednou z verzií konzoly pôjdu na cenu okolo 500 eur, otázne ostáva, či druhá verzia konzoly bude lacnejšia alebo drahšia. Zatiaľ však predobjednávky spustilo jedno zlatníctvo so zlatou PS5 verziou.

Ale nielen konzoly prichádzajú, ale aj Nvidia grafiky, ktoré posunú PC výkon o veľký krok vpred, totiž už RTX3070 bude na výkone RTX2080ti a 3080 a 3090 budú ešte vyššie. Za 500 eur v RTX3070 už tak dostanete výkon okolo 4K/60fps, za cenu cez 700 eur v RTX3080 už idete na istotu. Plné testy ešte len prídu, ale už tu máme náznaky, ako sa výkon môže reálne pohybovať. K tomu prichádzajú aj nové procesory a grafiky od AMD, kde má predstavovačky naplánované na október.

Do štvorice sme mali aj nové leaky okolo Nintenda a Switchu, ktoré naznačujú, že 4K Switch príde začiatkom roka. Vývojári už majú inštrukcie na prípravu 4K verzii hier. Uvidíme, či bude konzola ohlásená ešte tento rok, alebo si to nechajú po sezóne. Stále to však nemusí byť pravda, keďže podobné veci počúvame už dlho.

Popritom všetkom bol aj Ubisoft Forward livestream, ktorý nám ukázal už známe hry, ale prekvapil tromi novinkami a to predstavil Immortals: Fenyx Rising, predtým známym ako Gods and Monsters, ktorý príde už v decembri a vyzerá zaujímavo.

Pridal sa pôsobivo vyzerajúci Riders Republic, ktorý je prakticky Steep 2 pod novým menom, kde okrem zimných športov pribúdajú aj letné a to hlavne bicyklovanie.

Nakoniec bol ohlásený aj remake Prince of Persia: Sands of Time, ktorý dopadol veľmi rozporuplne, na jednej strane sa tešíte, že sa séria vracia, na druhej vidíte grafiku a zrazu sa už veľmi netešíte. Buď tam indický Ubisoft ešte nedotiahol vizuál, alebo si takto predstavujú remake. 

 

Z iných zaujímavostí ohlásili príchod Aidena Pearca, hrdinu z prvého Watch Dogsu, do Watch Dogs Legion, aj keď nebude postavou hlavného príbehu, ale príde v Season Passe, kde dostane vlastný menší príbeh.

Zaujímavé veci sa udiali aj v Apple, ktoré zrazu prišlo na systém, ako povoliť streamingové systémy na svojej platforme a aj na tom zarobiť, ale riešenie je príliš komplikované a nepohodlné. Totiž každú streamovanú hru musíte sťahovať zo store a otvárať priamo odtiaľ, nie z hlavnej aplikácie. Microsoft z toho vôbec nie je nadšený

Z iných herných noviniek sa nám blíži Mafia: Definitive edition, ktorá dostala požiadavky a nie sú vysoké, keďže je to engine z Mafie 3.  Hra prichádza už 24. septembra a samozrejme s plným českým dabingom.

Z filmov sme tu mali zaujímavú tému a to potvrdenie, že Fast and Furious 9 bude aj vo vesmíre. Ak keď sme pri filmoch, nová filmová Duna dostala prvý trailer

Z recenzi sme zhodnotili parádneho Tony Hawk's  Pro Skater 1+2 a decentný remaster Kingdoms of Amalur. Doplnili sme to recenziou na futbalovú anime RPG Captain Tsubasa a pridali sme aj Nexomon: Extinction a titul Hippocampus. Z hardvéru sme otestovali nové farebné Logitech príslušenstvo a aj jedinečný ROG Zephyrus Duo notebook s dvomi displejmi.

Pridali sme nový podcast, v ktorom sme zhrnuli Gamescom a aj to, ako sa na výstavu dostal slovenský titul Die By the Blade. Keď sme pri slovenských hrách, spustili sme aj hlasovanie o najlepšiu slovenskú hru roka 2019. Môžete zahlasovať a rozhodnúť tak o hre, ktorá získa Cenu hráčov. Detailnejšie sa slovenskej hernej tvorbe budeme venovať aj budúci týždeň.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18411)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk