Podľa japonského analytika by predaje PS5 mohli atakovať hranicu 600 - 700 miliónov kusov

Veľmi odvážna analýza japonského analytika hovorí o obrovských množstvách predaných kusov PS5, ktoré by stanovili nový rekord.

pridal Gam_er 17.10.2020 o 13:47 pod hardware
Podľa japonského analytika by predaje PS5 mohli atakovať hranicu 600 - 700 miliónov kusov

HARDWARE > NOVINKY >

Analytik Norio Imanaka z Rakuten Securities Economic Research Institute sa pozrel na predaje novej PS5, pri ktorej odhaduje, že by v budúcnosti mohla predať až neuveriteľných 600 až 700 miliónov kusov. Na margo očakávaných predajov sa už vyjadril aj prezident PlayStation, ktorý do 5 mesiacov od vydania očakáva, že pokoria hranicu 7,5 milióna predaných kusov, čím by novinka prekonala štart PS4. 

Podľa dosť optimistického analytika Imanaku môže PS5 dominovať na scéne ešportov, kde očakáva, že by mohla byť pre mnohých náhradou za počítač. Vďaka tomu by sa výrazne rozšírila jej používateľská základňa. Imanaka vo svojej analýze píše, že rovnako, ako fanúšikovia NBA chcú tenisky od Nike, tak budú chcieť fanúšikovia ešportov konzolu PS5. 

Čo sa týka samotných čísel predajov, už 200 až 300 miliónov kusov v priebehu celého životného cyklu konzoly by bol pre Sony obrovský úspech. Norio Imanaka však so svojou predpoveďou ide ešte ďalej a s číslom 600 až 700 miliónov by predaje 5-násobne prekonali PS2:

"Dáta naznačujú, že počet PS5 by mohol v budúcnosti dosiahnuť rádovo 600 alebo 700 miliónov, čo je päťnásobok počtu PS2. Bol by to vôbec najvyšší počet videoherných konzol v histórii."

Analytik tiež spomína, že pripravovaná konzola novej generácie od Sony má potenciál stať sa „terminátorom“ herného priemyslu a ukončí tak dlhotrvajúcu vojnu konzol medzi Sony, Microsoftom a Nintendom. Faktom však zostáva, že ide o pomerne odvážne, až bláznivé predikcie predajov, ktoré tu ešte neboli. 

PS5 vychádza 12. novembra v USA, Japonsku, Kanade, Mexiku, Austrálii a na Novom Zélande. Zvyšok sveta si počká ešte pár dní do 19. novembra. 





Páči sa mi! (+4)

Zaradené pod: analytik






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19991)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk