Vývojár Cyberpunku 2077 reaguje na kritiku z dôvodu vystrihávania obsahu a prosí o dôveru

Keď hráći počuli, že z Cyberpunku sa vystrihávali časti obsahu, zostali naštvaní. Ide však o bežnú vec, ku ktorej sa teraz vyjadruje jeden z vývojárov.

pridal Gam_er 26.10.2020 o 14:13 pod hry
Vývojár Cyberpunku 2077 reaguje na kritiku z dôvodu vystrihávania obsahu a prosí o dôveru

HRY > NOVINKY >

CD Projekt RED je známy predovšetkým sériou Zaklínača, ktorej diely trvajú desiatky hodín a sú zamerané na jednotlivé questy. Doteraz najambicióznejšie dielo poľského vývojára je bez pochýb Zaklínač 3, ktorého kvality chce teraz tromfnúť vydaním Cyberpunku 2077. Objavilo sa však niekoľko špekulácií o tom, že CDPR zámerne znížil dávku obsahu v hre, pretože keď príde na vyjadrenia okolo dĺžky hry, niektorým pripadá, že sa štúdio krúti okolo horúcej kaše. 

Teraz sa k tomu vyjadril jeden z vývojárov, ktorý na fóre napísal obsiahly príspevok o tom, že z hry sa vystrihávalo, ale o tom je vývoj. Prvé demo hry sme totiž videli v roku 2018. Od toho momentu ubehli 2 roky, ktoré nás teraz posunuli k vydaniu a prirodzene do finálnej verzie hry priniesli aj mnoho zmien:

"Nikdy sme sa netočili okolo horúcej kaše. Skrátka neviete, čo by ste o dĺžke hry mohli povedať, ak si proste nie ste istí. Počkajte si na recenzie, nájdite si niekoho, komu v tejto oblasti môžete veriť a pozrite si jeho pohľad na vec po vydaní hry. Nie je dané, že každá hra je určená pre každého hráča a my nemáme ani tú moc, aby sme to zmenili (smiech). 

Nikto vás nenúti kúpiť si hru v deň vydania a nikto z CDPR nechce, aby ste boli sklamaní z hry, ktorá sa vám nemusí páčiť. Čo sa týka strihania obsahu v hre, nuž, ide o veľmi prirodzenú súčasť vývoja. Keď to vidíte, môžete tak byť úplne otvoreným svedkom vývoja našej hry. Podľahli sme fanúšikom a želaniam komunity, keď sme vám ukázali demo v roku 2018. Premýšľajte o tom. Bola to hra 2 roky od svojho vydania."

Vývojár s prezývkou MilezZx ďalej vysvetľuje, že odloženia a veci, ktoré sa v zásade javia ako dobré, nie vždy fungujú podľa plánu:

"Samozrejme, veci sa za pochodu menia a tiež sa objavujú nápady, ktoré znejú skvele na papieri, ale napokon v hre nefungujú veľmi dobre so všetkými ostatnými funkciami. V Zaklínačovi 3 sme tiež odstrihli kopec vecí, ale napokon to vylepšilo finálny zážitok z hry. Tiež chápem, že podobné správy pre mnohých môžu znieť ako sklamanie, aj keď takéto oznámenia je ťažké pochopiť bez všetkých súvislostí vývojového prostredia, ale v tomto prípade vás len láskavo požiadam o dôveru.

Stačí sa pozrieť na príbehy mnohých ďalších hier, ktoré vás bavili. Verte mi, keď poviem, že počas ich vývoja boli niektoré milované prvky tiež vystrihnuté a tieto hry sa vám dodnes páčia, možno aj kvôli strihaniu. Nakoniec tu ide o to, koľko zábavy vám hra alebo jej systémy dávajú. Robíme všetko preto, aby so Cyberpunkom 2077 bola zaistená čo najlepšia skúsenosť. Niekedy však musíme urobiť pre tento cieľ aj ťažké rozhodnutia. Tentokrát ste pri nich boli s nami."

Vývojár množstvo obsahu v Cyberpunku 2077 komentuje aj s odkazom na obdobie, keď si v CDPR naivne mysleli, že hráči budú s tretím Zaklínačom hotoví po 100 hodinách:

"Ak sa obávate o množstvo obsahu v našej hre, prosím nerobte to. Sme totiž notoricky zlí v posudzovaní toho, aká je dĺžka našich hier. Pamätám si, ako sme odhadovali, že so Zaklínačom 3 môžete stráviť maximálne 100 hodín. Odvtedy sa už dĺžku nesnažíme odhadovať. Môžem teda povedať len to, čo som vravel už predtým - dámy a páni, zatiaľ ste nič nevideli. Do vydania zostáva necelý mesiac. Čoskoro budú zodpovedané všetky vaše otázky. Dúfam, že uspokojivo. Zároveň sa nemôžem dočkať, keď si Cyberpunk 2077 už všetci zahráte. Bol to dlhý vývoj." 

CD Projekt RED má u hráčov naozaj veľmi dobrú reputáciu a tak nie je dôvod na nedôveru voči vývojárom. Aj keď bude Cyberpunk 2077 vyzerať pravdepodobne trochu inak než demo, ktoré sme videli v roku 2018, bez pochýb pôjde o masívnu hru. Na vydanie sa môžete tešiť už 19. novembra pre PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a Stadiu. 





Páči sa mi! (+12)






Vývojár Cyberpunku 2077 reaguje na kritiku z dôvodu vystrihávania obsahu a prosí o dôveru
PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: CD Projekt / CD Projekt Red
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. december 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk