Slovenský herný festival Game Days bude tento rok online

Festival Game Days sa preniesol do online sveta a vy si tak z pohodlia domova budete môcť užiť prednášky svetových spíkrov, virtuálny Game Jam alebo zaujímavé workshopy

pridal SECTOR 2.11.2020 o 15:05 pod hry
Slovenský herný festival Game Days bude tento rok online

HRY > NOVINKY >

Festival Game Days sa preniesol do online sveta a vy si tak z pohodlia domova budete môcť užiť prednášky svetových spíkrov, virtuálny Game Jam alebo zaujímavé workshopy. Organizátori odovzdajú aj ocenenia Slovenská hra roka 2019. Ku Game Days Online sa budete môcť pripojiť 26. – 28. novembra 2020.

Videohry sú počas pandémie jedným z najlepších spôsobov, ako sa zabaviť, prežiť neobyčajné príbehy a najrôznejšie emócie. Organizátori preto robili všetko možné aj nemožné, aby vám priniesli videoherný festival Game Days v ONLINE forme. “Nepriaznivá situácia mala za následok zrušenie Game Days Trnava, ktoré sa mali konať na prelome apríla a mája. Spojili sme však sily s Game Days Košice a vznikla online verzia festivalu”, hovorí programový riaditeľ Maroš Brojo.

Aj v online verzii sa môžete tešiť na prednášky svetových aj slovenských spíkrov. Tie sú základom Game Days a inak tomu nebude ani v online verzii. Málokto totiž dokáže o hrách rozprávať s väčším zanietením než ich tvorcovia a ľudia, ktorí hry skúmajú. Preto sa Game Days zameriavajú aj tento rok na herných vývojárov, vedcov a novinárov.

Videoherný festival si je ťažko predstaviť bez poriadneho Game Jamu. Tohtoročný bude virtuálny v spolupráci s Bratislava Game Jam a Game Developers Session v Prahe. Udeľovať sa bude aj špeciálna nadnárodná cena pre najlepšie vytvorené hry. Na Game Days ONLINE si budete môcť pozrieť aj interaktívnu prednášku z dôležitého momentu slovenskej hernej histórie. Slavomír Hazucha zo štúdia Tentacle Studios odhalí herné ukážky z legendárnej nedokončenej hry Elveon, ktorú pozná asi každý fanúšik slovenskej videohernej scény.

Veľkým ťahákom bude ako každý rok ah vyhlásenie ocenenia Slovenská hra roka 2019. Shortlist si môžete pozrieť tu. Zoznam skvelých hier len dokazuje, že slovenská herná scéna je z roka na rok lepšia. Čerstvé informácie o hernej scéne a recenzie skvelých titulov by sme však nemali bez kvalitnej hernej žurnalistiky. Členovia redakcie portálu Sector.sk vám preto ukážu, čo herná novinárčina obnáša, ako sa píše o hrách a počas workshopu si budete môcť vyskúšať napísať recenziu.

Súčasťou Game Days Online bude aj diskusný panel s podnikateľmi a investormi, ktorí sa budú rozprávať o možnostiach financovania herných projektov a štúdií. Účasť prisľúbili zástupcovia Zero Gravity Capital, CEO štúdia Gamesfarm Peter Nagy a CEO spoločnosti SuperScale Ivan Trančík. Zo zahraničných hostí budeme môcť počuť Giovannu Villani z Digital Bros/505 games, Anlu Liu z investičného fondu Kawloon Nights a Ilyu Grabelnikova z Metapublishing.

Fanúšikovia herného podcastu Arcade Watch budú môcť sledovať livestream z nakrúcania nového dielu s veteránom slovenskej hernej scény Mariánom Ferkom, zakladateľom legendárneho Cauldronu a prezidentom SGDA (aktuálne pôsobí v Nine Rocks Games). V prestávkach medzi prednáškami a workshopmi vám prinesieme reportáže zo slovenských herných štúdií, ktoré budú plné nových informácií o pripravovaných domácich tituloch. Vývojári pustili organizátorov aj do zákulisia a preto sa môžete tešiť na zábery z prostredia slovenských štúdií.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19871)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk