Sony: Plný potenciál, ktorý zadefinuje generáciu PS5, neuvidíme skôr než v roku 2022

Vývojárom ešte chvíľu potrvá, kým sa zoznámia s platformou PS5 a budú využívať každú kúsok jej hardvéru.

pridal Gam_er 23.11.2020 o 15:44 pod hardware
Sony: Plný potenciál, ktorý zadefinuje generáciu PS5, neuvidíme skôr než v roku 2022

HARDWARE > NOVINKY >

PlayStation 5 prišla oficiálne na trh vo všetkých regiónoch sveta. Napriek tomu však môže chvíľu trvať, kým na platformu dorazia skutočne transformačné zážitky novej generácie. Šéf značky Jim Ryan tvrdí, že Sony verí v generácie konzol, ale množstvo PS5 ťahákov, ako Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West a možno God of War Ragnarok sú stále crossgen tituly, takže prídu aj na PS4. Ostatne, stále ide o obrovskú platformu, ktorá má po celom svete viac ako sto miliónov hráčov. Preto Sony jej podporu neutne len tak a bude pokračovať najmenej tri roky. Aj keď dá sa očakávať, že hier bude stále menej:

"Na svete existuje zhruba 114 miliónov konzol PS4. Ak si uvedomíte, že ide o počet tých, ktorí prechádzajú na PS5, nie je to až také veľké číslo. Pre nás je však PS4 komunita stále neuveriteľne dôležitá a určite to tak bude nielen v roku 2020, ale aj v rokoch 2021 a 2022. Je to preto, že počas najbližších troch rokov to bude najväčšia PlayStation komunita."

Takže crossgen hranie bude ešte nejaký čas súčasťou života PlayStation komunity. Kedy potom môžeme očakávať maximálne PS5 zážitky bez ohľadu na staršiu konzolu? Podľa Ryana neprídu tento rok, ani budúci a odhaduje to na rok 2022, ktorý má byť rokom, kedy platforma PS5 naberie na relevantnej sile:

"Minulosť vám napovie, že vývojári skutočne našliapnu na novú platformu v druhom alebo treťom roku jej existencie. Zvyčajne potrebujú istý čas na oboznámenie s hardvérom (chvíľu trvá, kým začnú využívať každý kúsok platformy naplno). Je však pravdepodobné, že úžasné veci uvidíme v roku 2022 rovnako, ako sme videli v roku 2015 alebo 2016 pri minulej platforme. Vtedy na PS4 začali vychádzať hry, ktoré definovali generáciu."

Tieto slová však opäť neznamenajú, že dovtedy na PS5 nebudú exkluzivity. Dôkazom je zatiaľ remake Demon's Souls a bude ho nasledovať aj nový Ratchet & Clank: Rift Apart, ktorý príde budúci rok. Stále tu však budú isté rezervy, ktoré neukážu plný potenciál konzoly a práve na ten si počkáme odhadom do roku 2022. 





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk