Ako funguje a čo ponúka Samsung Galaxy SmartTag?

Samsung spolu s novými Galaxy S21 mobilmi predstavil aj GalaxyTag. Čo to je a ako funguje?

pridal saver 30.1.2021 o 12:44 pod hardware
Ako funguje a čo ponúka Samsung Galaxy SmartTag?

HARDWARE > NOVINKY >

Samsung spolu s novými Galaxy S21 mobilmi predstavil aj Galaxy SmartTag. Čo to je a ako funguje? Je to prakticky bluetoothový lokalizátor s tlačidlom. Môže fungovať ako tlačidlo na zapínanie zariadení alebo ako lokalizátor vecí, zvierat alebo ľudí, na ktorých je zavesený. 

Konkrétne je zatiaľ dostupný základný Galaxy SmartTag s Bluetooth 5.0 Low Energy (LE) pripojením, neskôr tento rok príde SmartTag Plus s UWB. Ten umožní komunikáciu cez ultrawide pásmo a tak aj presnejšiu lokalizáciu s Galaxy S21 Ultra.

 

SmartTag je kompatibilný len s Galaxy mobilmi, a teda na jeho použitie musíte mať niektorý zo Samsungov. Tam ho následne previažete cez SmartThings aplikáciu, ktorý sa už postará o prepojenie. Následne si môžete zadefinovať využitie tagu a prípadné automatizácie.

Automatizácia

Viete si nadefinovať akciu na jedno stlačenie a aj na podržanie na SmartTagu. Buď napríklad prepojenie so zariadeniami, ktoré vie SmartThings aplikácia ovládať, ale napríklad spúšťanie scén napríklad pri vstávaní alebo návrate domov. Ale napríklad aj posielať oznámenia iným ľuďom, či už v prípade núdze, alebo z iných dôvodov.

Viete si nadefinovať na dvojklik nájdenie svojho mobilu, respektíve iného mobilu. Telefón vám následne ozve špeciálnym tónom.  

Monitorovanie

Druhou funkciou smartTagu je monitorovanie polohy. To funguje rovnako priamo cez SmartThings aplikáciu, ktorá vám rovno po otvorení ukazuje mapu s polohou ako vášho mobilu, tak SmartTagov.  Keďže sú SmartTagy pripájateľné cez Bluetooth, tak sa ukážu len vtedy, ak je blízko nich iné zariadenie s Bluetoothom a SmartThings aplikáciou.  

Viete si SmartTag dať napríklad na domáce zviera, tašku, batožinu, ale aj do auta alebo na kľúče. Ideálne je to tak pri vyhľadávaní na blízku vzdialenosť. Pri zvierati by som videl využitie aj v pípaní, kde mu môžete zapípať a naučiť ho, aby napríklad prišiel ku dverám.

Lokalizovanie

Treťou funkciou SmartTagu je jeho lokalizovanie. Tak ako SmartTag vie prezvoniť mobil, vie mobil prezvoniť SmartTag a zistíte tak, kde v blízkosti je. SmartThings aplikácia vás k nemu vie aj navigovať aj cez mapu a štandardnú navigáciu, ak ste od neho ďalej. Prakticky vám ukáže posledné miesto, kde ste boli blízko svojho SmartTagu.

Pritom ak ste bližšie, do tých 120 metrov a Bluetooth sa napojí, viete si prepnúť lokalizáciu signálu. Podľa sily ukazovať, či sa k tagu blížite alebo naopak vzďaľujete. Je to taká dosť pomalá a zdá sa mi, že aj nepresná lokalizácia. Signál na ukazovateli pribúda veľmi pomaly a niekedy, aj keď ste veľmi blízko, je signál stále len v polovici. Plus nevie vás ani presne smerovať. To myslím, že by to neskôr mala vedieť Plus verzia s UWB, tá zrejme bude aj výrazne presnejšia.

Ako funguje a čo ponúka Samsung Galaxy SmartTag?
 
Ako funguje a čo ponúka Samsung Galaxy SmartTag?
 
Ako funguje a čo ponúka Samsung Galaxy SmartTag?

Celé to funguje na malej batérii CR2032, ktorá je vymeniteľná a ktorej úroveň vám aplikácia ukazuje. Zdá sa, že vydrží mesiace.

Celkovo môže mať SmartTag zaujímavé využitia, len si treba vybrať. Buď si ho dáte na kľúče, ktoré potom vždy viete nájsť, alebo na domáce zviera, prípadne ak veľa cestujete, tak na batožinu. Ale viete ich používať aj ako diaľkové ovládania na rôzne systémy.  

Pozitívne je, že to nie je drahé (34 eur za jeden, 60 eur za dva, ale dobré balenie je 86 eur za štyri). Len jediná škoda je, že Samsung to obmedzil na svoje Galaxy mobily. Aj keď z ich pohľadu je to logické.





Páči sa mi! (+1)

Zaradené pod: samsung, smarttag, mobily






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19895)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk