Diablo 2: Resurrected sa oficiálne predstavuje

Vyjde tento rok na PC a konzolách s crossprogressom a aj možnosťou pozrieť sa na rozdiel medzi pôvodným 2D vizuálom a moderným 3D vizuálom

pridal matus_ace 20.2.2021 o 0:01 pod hry
Diablo 2: Resurrected sa oficiálne predstavuje

HRY > NOVINKY >

Blizzard nás vo svojej prezentácii nemohol veľmi prekvapiť, keďže mu väčšina vecí s predstihom unikla, avšak aj tak prezentácia Diablo 2: Resurrected dokázala zaujať. Hra ponúkne klasiku Diablo 2 spolu s expanziou Lord of Destruction. Táto dvojica pred 20 rokmi pomohla definovať žáner ARPG a dodnes je považovaná za to najlepšie, čo vyšlo. Zároveň je míľnikom aj pre Blizzard, preto si na remastri dali záležať. Vyjde niekedy tento rok na PC a konzoly a nebude mu chýbať ani crossprogress naprieč platformami.

Pôvodne 2D hra je citlivo prepracovaná do 3D, pričom si ale zachováva ducha pôvodného vizuálu. Samozrejme podporuje moderné grafické technológie a tiež technológie nasvietenia, nebude chýbať podpora 4K alebo high refresh rate. Ak ale stále budete podporovať pôvodný vizuál, kedykoľvek sa naň v hre môžete prepnúť. Podobne to Blizzard spravil aj so Starcraftom. Snímku po snímke boli prepracované aj všetky prestrihové scény, aby vyzerali moderne.

Nie je to však len o vylepšeniach grafiky. Vylepšený bol aj zvuk, ktorý teraz podporuje aj Dolby 7.1 zvuk. Pribudli aj menšie vylepšenia do hrateľnosti, ako napríklad zdieľaný item stash alebo autolooting. Toto sú však veci, ktoré si môžete vypnúť. Keďže ale hra beží na starom kóde, tak jadro zostáva rovnaké, vrátane AI, pathfindingu alebo dokonca exploitov, ktoré ste sa za tie roky naučili využívať.

Smutnou správou je, že hra nebude podporovať lokálnu kooperáciu, takže ak si chcete s niekým zahrať, tak len online (môžete ale hrať na dvoch Switchoch lokálne). Na druhú stranu ale hra bude fungovať aj offline, takže s ňou nemusíte byť pripojení na internet. Zaujímavo sú vyriešené mody. Autori nebudú podporovať také, ktoré priamo hackujú hru. Na druhú stranu ale autori upravili kód hry a niektoré veci, ktoré v ňom boli pevne, sú presunuté do obyčajných dát, takže ak ste predtým niečo museli hackovať, teraz to už môže byť inak.

Skvelou správou je, že v Blizzarde nezabudli na prístupnosť hry pre širšiu skupinu hráčov a to aj s rôznymi znevýhodneniami. Nájdete tu tak režimy pre hráčov s farbosleposťou, problémami so zrakom, je tu možnosť nastaviť veľkosť textu, pribudlo 5 ďalších jazykov v lokalizáciách a aj podpora ovládačov a rôznych iných periférií.

Hra sa dá už predobjednať a stojí 39,99€.





Diablo 2: Resurrected sa oficiálne predstavuje  Diablo 2: Resurrected sa oficiálne predstavuje  Diablo 2: Resurrected sa oficiálne predstavuje
Páči sa mi! (+21)






PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Activision-Blizzard / Blizzard
Štýl: RPG
Dátum vydania: 23. september 2021
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19908)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk