7 najlepších hier na mobil (2021)

Mobilný gaming nebol dlho braný vážne. Hardvér a softvér mobilov jednoducho neboli prispôsobené na seriózny hráčsky zážitok. To sa ale posledné roky mení.

pridal PR 8.3.2021 o 11:49 pod hry
7 najlepších hier na mobil (2021)

HRY > NOVINKY >

Mobilný gaming nebol dlho braný vážne. Hardvér a softvér mobilov jednoducho neboli prispôsobené na seriózny hráčsky zážitok. Pomalé procesory, malé obrazovky a neintuitívne ovládanie sú len niektoré z obmedzení, ktorým telefóny čelili.

Vďaka 120 hertzovým obrazovkám, 8-jadrovým procesorom a dotiahnutým herným mechanikám sú dnešné smartfóny serióznou platformou na rekreačné hranie. Napríklad taký Galaxy S21 Ultra s jeho supervýkonným Snapdragonom 888 a 120 Hz displejom zvládne hry lepšie ako väčšina laptopov spred 7 rokov. Jediný problém môže byť horšie držanie kvôli šmykľavému povrchu, no to jednoducho vyriešia textúrované obaly na mobily.

 

Call of Duty: Mobile

Activision sa už v minulosti pokúšalo presunúť svoju nesmrteľnú sériu na mobily, no neúspešne. Zatiaľ čo hry ako Call of Duty: Heroes zapadli prachom, najnovší pokus o presun sa veru podaril. Vyše 300 miliónov stiahnutí hovorí za všetko. Hra má dokonca aj kompetetívnu scénu a koná sa v nej hneď niekoľko turnajov s peňažnými výhrami.

7 najlepších hier na mobil (2021)

Zdroj: IGDB.com

 

The Room

Ak preferujete pomalé, upokojujúce hry, pri ktorých si precvičíte mozgové závity, séria hier The Room je tu pravé pre vás. Nezáleží na tom, ktorú si zaobstaráte. Všetky sú takmer identické vo svojej hrateľnosti. Precízne grafické spracovanie a dôraz na detaily sprevádza šikovne poprepájané lúštenie záhad. Aj s pribúdajúcimi rokmi je táto séria stále výbornou voľbou pre každého milovníka hlavolamov.

7 najlepších hier na mobil (2021)

Zdroj: IGDB.com

 

Among Us

So skoro 500 miliónmi stiahnutí na telefónoch a ďalšími miliónmi na PC je Among Us najpopulárnejšia hra roku 2020. Príbeh sa odohráva na vesmírnej lodi, kde sa nachádzajú dve bytosti, ktoré nie sú ako ostatní astronauti. Vašou úlohou je nájsť ich skôr, než dostanú celú posádku. Táto hra je veľmi jednoduchá, no práve to jej prinieslo popularitu.

7 najlepších hier na mobil (2021)

Zdroj: IGDB.com

 

The Witcher: Monster Slayer

Séria Witcher je o lovcovi monštier vo fantasy svete inšpirovanom slovanskou a celkovo európskou kultúrou, ktorú si obľúbili desiatky miliónov hráčov po celom svete. Jej tretí diel sa stal hrou roka a takmer aj hrou dekády. Teraz prichádza príbeh lovca aj vo verzii pre smartfóny, a to v štýle Pokemon GO. Už tento rok budete môcť v AR prostredí hľadať a zabíjať monštrá. 

7 najlepších hier na mobil (2021)

Zdroj: IGDB.com

 

Asphalt 9

Čo by to bol za mobilný gaming bez poriadnej pretekárskej hry? Arkádová séria Asphalt je tu s nami už od čias tlačidlových telefónov, a ak to takto pôjde ďalej, bude s nami aj pri ďalšej generácii smartfónov. Za jej úspech vďačí najmä jednoduchému ovládaniu a hernej mechanike. Nie je zameraná na realizmus, ale na hrateľnosť, a preto môžete čakať šialenú akrobaciu a šmyky, ktoré v inej hre nenájdete.

7 najlepších hier na mobil (2021)

Zdroj: IGDB.com

 

Minecraft

Revolúcia medzi sandboxmi prišla na telefóny už pred desaťročím, no až v posledných rokoch sa stala skutočne hrateľnou hrou. Na väčších a kvalitnejších displejoch bezproblémovo vidíte, čo staviate. Vďaka výkonnejším procesorom zase môžete renderovať na väčšie vzdialenosti, takže nemáte pocit, akoby ste boli v hmle. Optimalizácia ovládania postupom času dostala mobilnú verziu tejto legendárnej hry na najvyšší level, na akom kedy bola.

7 najlepších hier na mobil (2021)

Zdroj: IGDB.com

 

Diablo Immortal

Zasadená medzi Diablo II a III, nám táto MMORPG hra ukáže plný potenciál tohto žánru na mobilných zariadeniach. Každý hráč si môže vytvoriť unikátnu postavu s rôznymi vlastnosťami tak, ako v predchádzajúcich verziách. V praxi to bude veľmi podobný herný zážitok ako Diablo III, a to aj po grafickej a hrateľnej stránke.

7 najlepších hier na mobil (2021)

Zdroj: Blizzard





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19539)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk