GC Black look

pridal spacejunker 24.8.2005 o 9:32 pod hry
HRY > NOVINKY >

Vysoko očakávaná a možno až prehnane vyhypovaná FPS Black od tvorcov Burnout série, bola tak zahalená do svojho čierneho hávu, že v stánku EA akoby ani nebola prezentovaná. Niežeby som tejto hre neveril, štúdio Criterion mám rád, ale veľkohubé reči o porne so zbraňami sú absolútne zbytočné, rovnako ako o revolúcii v FPS žánre. Black je jednoducho Black. Svojou temnou atmosférou moderného konflitku evokuje zážitky zo zákopovej vojny v Killzone, len s jedným malým detailom, všetko je rýchlejšie a divokejšie.

PS2 demo, ktoré som vyskúšal sa odohrávalo v európskom meste, kde to vrelo. Olovo lietalo na všetky smery a spolu s ohlušujúcimi zvukmi v slúchadlách spôsobili, že som pár minút nevedel, kde som. Prvá miestnosť so stenami a sklenenými tabuľkami sa začala meniť pod nepriateľskou paľbou na ementál. Sklo vybuchovalo, omietka opadávala a ja som nevedel otvoriť dvere. Zmätene som pobehoval až som našiel brokovnicu. Dvere vyleteli jedným výstrelom z pántov a bol som na ulici. Bol som v pekle.

Samopaly štekajú, nie však dlho. Schovávajúca sa skupinka nepriateľov spravila chybu, kľačala za autom. Zopár výstrelov do motora a auto spolu s protivníkmi letí do vzduchu za obrovského rachotu. Black je veľmi dynamická akcia, prvé momenty sú jednoducho dezorientujúce. Neviete, kde je vpredu, kde je vzadu, ani kam máte ísť. Pri hraní máte pocit, ako keby niekto nastavil na zosilňovači pevnú hlasitosť, a vy si zvuk nemôžete upraviť. V Black rozhodujú reflexy a taktika, keď je prázdny zásobník a treba ho vymeniť. Nepriateľov je veľa, všetci veľmi presne mieria, využívajú každú prirodzenú prekážku a s radosťou hádžu granáty. Každý jeden úspešný zásah je bodovaný (headshoty, triple kill...) a zohľadňuje sa pri koncovom hodnotení, čo vás núti robiť naozaj divoké kúsky.

Po technickej stránke robí Criterion dobrú prácu. Najskôr vás odfúkne hukot z reproduktorov a realistické zvuky (čo bude robiť Black na priestorovom ozvučení, radšej ani vedieť nechcem), potom to bude deštrukčné prostredie, ktoré posúva FPS akcie na inú úroveň. Black je ako Killzone s náložou, ktorá každú chvíľu exploduje. Black je dynamická a chaotická akcia. Black je jednoducho Black.





GC Black look
Páči sa mi!






PS2

Vývoj: EA / Criterion Games
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 24. február 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Dojmy: BLACK 20.1.2006
| BLACK 24.2.2006
| BLACK obrázky 10.2.2006
| ČIERNE zlato 8.2.2006
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19513)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk