Kam sa podel Black 2?

Po dohraní Black si všetci mysleli, že EA má novú hodnotnú IP, ale pokračovania sme sa nikdy nedočkali.

pridal roberto 6.1.2015 o 13:20 pod hry
Kam sa podel Black 2?

HRY > NOVINKY >

Black 2 bolo pripravované pokračovanie úspešnej FPS, ktoré však nikdy neuzrelo svetlo sveta. Frenetická akcia Black zožala úspech na PS2 a vďaka (na tú dobu) skvelému vizuálnemu i audiálnemu spracovaniu od Criterionu (tvorcovia Burnout) sme si nie len my na Sectore mysleli, že EA má v rukách ďalšiu IP s veľkou budúcnosťou. Príprava titulu Black 2 bola oznámená krátko po vydaní prvej hry a opäť na ňom mal pracovať Criterion, časom sa ale kamsi stratil.

EA pritom mala so značkou Black veľké plány a vkladala doň veľa dôvery, o čom svedčia aj prvé art-obrázky Black 2, ktoré vraj vznikli už v apríli roku 2005, teda celých 10 mesiacov pred vydaním Black. Externí umelci mali za úlohu prísť s prvými konceptmi, ktorých súčasťou mal byť aj protagonista prvého dielu, Jack Kellar. Podľa pôvodných plánov mal totiž Kellar v druhom dieli na príkaz vlády USA pokračovať v love na Williama Lennoxa, bývalého agenta CIA.

Kam sa podel Black 2?
Kam sa podel Black 2?
Kam sa podel Black 2?

Už o pár mesiacov sa však objavila nová myšlienka. Black na rozdiel od drvivej väčšiny FPS konkurentov neobsahoval režim pre viac hráčov a práve multiplayer titulom bola predpovedaná veľká budúcnosť. Objavil sa teda názor, že Black 2 by vôbec nemal nadväzovať na prvý titul, namiesto toho by mala vzniknúť kooperačná FPS s úplne novým príbehom i postavami. V EA boli týmto nápadom nadšení, ale Stuart Black, vedúci dizajnér prvého titulu, bol zásadne proti. Chcel pokračovať v začatej práci a namiesto toho, aby súhlasil s výrobou úplne novej hry pod úspešným menom Black, radšej z Criterionu odišiel a neskôr založil vlastné nezávislé štúdio.

Kam sa podel Black 2?

Oficiálne potvrdenie začatia prác na novom Black titule prišlo od EA ešte v novembri 2005, pričom sa očakávalo vydanie na konzoly PlayStation 3 a Xbox 360. Nová kooperačná FPS mala prísť v roku 2007 alebo 2008, ale namiesto toho sa kamsi vytratila. Criterion sa k zrušeniu projektu nikdy nevyjadril a EA ako dôvod uviedla “stratu smeru“, ktorá môže súvisieť aj s odchodom Stuarta Blacka, ktorý dal smer prvej Black hre. Black 2 tak nikdy nedostal ostré obrysy a nikdy ani neopustil pred-produkčnú fázu. Posledné dva obrázky sa na verejnosť dostali vďaka Alexovi Wardovi, bývalému kreatívnemu riaditeľovi Criterionu.

Kam sa podel Black 2?

Kam sa podel Black 2?

Ide o zábery z traileru nazvaného Target X, vyrobeného ešte podľa pôvodného plánu pokračovať v príbehu Jacka Kellara. Kompletný trailer však radšej nezverejnil s odôvodnením, že dnes by už jeho technické spracovanie aj tak nikoho neohromilo. Vo videohernom biznise beží včas veľmi rýchlo.





Kam sa podel Black 2?  Kam sa podel Black 2?  Kam sa podel Black 2?
Kam sa podel Black 2?
Páči sa mi!






PS2

Vývoj: EA / Criterion Games
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 24. február 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Dojmy: BLACK 20.1.2006
| BLACK 24.2.2006
| BLACK obrázky 10.2.2006
| ČIERNE zlato 8.2.2006
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20162)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk