GLIMMERATI

GLIMMERATI

9.0

Chete vedieť, čo robí hi-society po večeroch? Vstúpte do klubu Glimmerati a dozviete sa všetko.

Recenzia na Mobil verziu

Chcete vedieť, čo robí hi-society po večeroch? Vstúpte do klubu Glimmerati a dozviete sa všetko. Čakajú tam na vás najrýchlejšie autá, nebezpeční protivníci bez zábran a spoločnosť, v ktorej nie je núdza o pekné ženy.

V hre začínate ako nováčik so slabým autom. Práve, keď vás objaví Maxwell McCain a pozve vás do klubu, začína sezóna a vy v nej môžete ukázať, čo vo vás je. Čakajú na vás rôzne mestá, rozmanití protivníci a niekoľko zvodných žien. Začínate v Miláne, kde si odjazdíte svoje úvodné preteky, následne sa všetci presúvajú na komplikovanejšie trate v Paríži, odtiaľ sa cestuje do náročných podmienok zasnežených Álp, aby ste nakoniec skončili znovu v meste a to Monaku. Nakoniec, ak budete veľmi dobrí a vyhráte, otvorí sa vám tajná legendami opradená lokácia, kde vždy pretekajú len tí najlepší.

Mestá sú vždy rozmanito navrhnuté a nie sú tu len čisté vymodelované trate, ale nájdete tu veľa uličiek, do ktorých sa dá odbočiť a skrátiť si cestu. Samozrejme nie je to také rozsiahle ako GTA, ale aj tá trocha poteší a umožnila v mestách vytvoriť hneď štyri rozdielne trate a množstvo misií, kde si vy vyberáte cestu.

Glimmerati
Glimmerati
Glimmerati

V každom meste prejdete niekoľko závodov. Vždy súťažíte proti 7 protivníkom na predvytvorenom okruhu na tri kolá. Ak chcete prejsť, musíte sa umiestniť medzi prvou trojkou (za umiestnenie získavate body do rebríčka) . Musíte rátať s miernym handicapom ktorý autori pridali do hry a to, že vždy štartujete z posledného miesta. Ste síce mierne rýchlejší ale protivníkov nie je jednoduché predbehnúť a v tomto sa hra dá prirovnať k formule 1, predbiehať sa vždy bude dať len na určitých úsekoch. Inde to je príliš komplikované, protivníci vás buď nepustia, nedokážete sa nastaviť do vhodnej polohy, alebo je úsek príliš rozmanitý a hneď vás obúcha buď o niektoré zábradlie alebo o protivníka. Tam následne strácate rýchlosť a predbehnutie nehrozí. Veľmi slušne spravené a hrateľné odladené. Je to síce arkádová racingovka, ale má to v sebe dostatok reality na to, aby ste nemohli len tak lietať po ceste a predbiehať protivníkov, kedy sa vám zachce. Nechýba ani dobíjateľné nitro a deštrukcia auta. Totiž niektoré trate sú naozaj také komplikované, že budete radi, ak vôbec dôjdete do cieľa.

Hra však nie je len o závodoch, tie sú síce základom Glimmeraty klubu, ale v klube sa všetko nedeje len okolo závodu. Vždy po príchode na určitú lokáciu sa ocitáte v klube, kde vidíte postavy a môžete sa s nimi porozprávať. Ak práve nie je závod, požiadajú vás o malú službičku. Môžete si vyberať koho oslovíte a kto má lákavejšiu ponuku (respektíve, na ktorú si trúfnete, ak nebudete vedieť prejsť jednu, prijmete inú). Stretnete raperov, sexi ženy a aj bohatých milionárov. Akonáhle odsúhlasíte, dostávate sa na misiu s rozmanitým zadaním. Na rozdiel od pretekov tu nie sú trate presne obmedzené a môžete chodiť krížom cez mestá, ako len budete chcieť, respektíve ako bude treba. Postavy vám môžu dať misiu doviesť ich na letisko v určitom čase, alebo ujsť fotografom, poteší aj akčná naháňačka do videoklipu. Najzaujímavejšie budú však misie pre ženy, ktoré vás raz za čas pozvú aj k sebe na hotel. Tu pri misiách si okrem prenasledovateľov užijete aj okolitú premávku.

Väčšinou v misiách pôjde o čas a aj preto budete musieť vhodne vyberať cestu. No nie všetko bude závisieť od cesty, niekedy bude treba aj rýchlejšie auto. Autá nezískavate automaticky po závodoch. Vždy po vyhratom závode sa vám odomkne Challenge, v ktorom budete môcť ďalšie auto vyhrať. Tento tretí typ závodov sa bude jazdiť jeden na jedného na určenej trati z jedného miesta na druhé, a ak ho vyhráte, auto bude vaše. Problém je, že protivníci sú naozaj rýchli a vy budete musieť často využiť nekalé praktiky, aby ste vyhrali, ako blokovanie, odrážanie protivníka do prekážok, aby sa nedostal pred vás. A vyhrávať budete musieť pretože, ako som spomínal, misie budú stále ťažšie a bude na ne treba stále rýchlejšie vozidlo. To isté platí aj pri bežných závodoch, kde síce maximálna rýchlosť veľa neznamená, ale vozidlá okrem rýchlosti majú aj parameter ovládania a akcelerácie, ktoré sú oveľa dôležitejšie.

Glimmerati
Glimmerati
Glimmerati

Spolu hra ponúka 8 áut, s ktorými budete môcť súťažiť, plus pikošky, ako raketové auto, ktoré budete testovať pre jedného vedca na okruhovej trati a snažiť sa s ním zájsť super čas, alebo loď, s ktorou si zajazdíte na prekážkovej dráhe na rieke Seine. V misiách pre celebrity si zajazdíte aj s limuzínou. Tieto spestrenia ešte viac dodávajúce hre na zaujímavosti a zábave.

Okrem príbehového módu, si môžete zahrať aj Quick mód a Time Trial, kde si môžete zajazdiť na už odomknutých tratiach s už odomknutými autami. Nechýba ani multiplayer pre 2 - 4 hráčov cez Bluetooth na vybraných mapách a tratiach. Nechýba podpora N-Gage Arény, kam môžete odosielať svoje dosiahnuté časy a získané ocenenia.

Grafika je veľmi pekná a prepracovaná. Keďže pohľad je vzdialenejší, detaily na objektoch nie sú také nutné, čo pomáha celkovej rýchlosti, ktorá je pri tomto titule naozaj výnimočne dobrá. Textúry sú pekne detailné, nevidíte žiadne veľké kocky, rovnako aj množstvá objektov okolo tratí potešia. Napríklad v mestách vidíte divákov okolo tratí, ktorí si vás fotia, detaily ako lietadlá na letisku, rozmanité stavby, v alpách je zase dostatok snehu, ľadu, občas sú niektoré cesty zasypané atď... Nechýbajú ani rozmanité svetelné efekty, napríklad pri jazde v noci sú mestá osvetlené a autá si pred sebou svietia. Autíčka sú síce malé a prakticky sú medzi nimi minimálne rozdiely, ale to je detail. Autá sa postupne ničia, ako fyzicky, tak aj vizuálne a úplne ku konci vidíte, ako sa vám dymí spod kapoty alebo začína horieť. Zvuková stránka je rovnako na úrovni, slušná hudba, kvalitné zvuky áut a potešia aj nasamplované rozhovory, síce tie sú už v slabšej kvalite, ale dotvárajú celkovú atmosféru.

Celkovo veľmi pekná hra, spolu s Pathway to Glory sa zaraďuje medzi špičku N-Gage hier a určite by si ju nemal nechať ujsť žiadny majiteľ N-Gage. Zábava, hrateľnosť a slušná dĺžka hry aj cez 10 hodín sú určite plusmi. Mínusy som prakticky ani nenašiel, ale možno by nebolo od veci sprístupniť do Quick módu na prejdenie aj všetky misie z kampane, totiž niektoré stoja za to zopakovať si a ak to budete chcieť musíte si to znovu celé prejsť.

Glimmerati
Glimmerati
Glimmerati


napísal saver 29.8.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
9.0
Ohodnotiť
GLIMMERATI
+ vysoká hrateľnosť
+ slušná dĺžka
+ detailná grafika
+ zábava
- radar mohol ukazovať cestu, nie len nepriateľov
- začnete odmietať veľa telefonátov otravujúcich vás v zápale jazdy

Zaradené pod: ati


RECENZIE HRÁČOV
Mobil

Vývoj: Nokia / Bugbear
Štýl: racing
Dátum vydania: 12. august 2005
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18414)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk