Dead Rising povstal

pridal saver 20.9.2005 o 14:58 pod hry
HRY > NOVINKY >

Zombie akcií nikdy nie je dosť a cez víkend bola na TGS prezentovaná aj hrateľná verzia Xbox360 zombíkovky Dead Rising od Capcomu. Hra bude prvá, ktorá presunie zombie akcie do ďalšej generácie a podľa obrázkov a nových kamerovaných videí sa máme na čo tešiť.

IGN si na TGS zahralo aktuálnu verziu hry a spísalo pár dojmov. Demo ich prenieslo do obchodu s náradím zaplneného zombíkmi a ohrozujúcimi dvoch uviaznutých ľudí. Z prvého videa je zrejmé, že najefektívnejším nástrojom na ich zahnanie bola motorová píla, ale zodvihnuté a použité na boj môže byť takmer všetko: lopaty, baseballové pálky, železné tyče. Je tu však obmedzenie na počet použití, kde sa vám časom baseballová pálka zlomí, alebo motorovej píle dôjde palivo. Vtedy treba hneď vybrať ďalší nástroj z inventára. Väčšie objekty, ako koše, plynové bomby, pokladne môžu byť použité na rozmanité špeciálne útoky. Podobné ako pri zbraniach to bude aj pri dopĺňaní zdravia, kde môžete zjesť rozmanité typy jedál, ktoré nájdete v celom obchodnom dome.

Hráč bude pri úteku pred zombíkmi hľadať aj stratené osoby, zachraňovať ich, rozprávať sa s nimi a dostávať od nich úlohy. Niekedy ich však môžete náhodou v tom chaose aj zabiť, alebo (keďže ste fotograf) sa môžete rozhodnúť obetovať nejakého človeka za kvalitný a nezaplatiteľný záber jeho smrti.

Čas od času v hre zažijete boss súboj. Ten však ostáva s možnosťami rovnaký ako klasické boje, len musíte rezať, sekať, strieľať do protivníka, kým mu neznížite zdravie na nulu (alebo on vám).

Graficky hra vyzerá veľmi slušne a aj keď podľa IGN hra nemá napríklad na kvalitu PGR3 , postavy majú kvalitné animácie postáv, okolo vidíte detailné prostredia s množstvami objektov a zombíkov (takmer nikdy neklesá ich počet pod 20) a priam vodotrysky krvi všade, kam sa človek (s motorovou pílou) otočí. Jediný malý detail, čo som si vo videu všimol - telá zombíkov sa mohli pod motorovou pílou alebo brokovnicou aj rozpadávať. Pri brokovnici je aj možnosť prepnúť sa do FPS pohľadu, ktorý vám umožní lepšie mierenie.

Celkovo hra speje od prvého predstavenia na E3 stále k lepšiemu a ak z toho nespravia až prílišnú arkádovku a nechajú v hre aj dostatok survival a hororových prvkov, môže to byť zaujímavé.





Dead Rising povstal
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati






na
Xbox 360

Vývoj: Capcom / Capcom
Štýl: Akcia / Survival
Dátum vydania: 8. september 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20275)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk