Nominácie na ceny Slovenská hra roka 2020

Slovenská asociácia herných vývojárov zverejnila záverečný zoznam hier nominovaných na ceny Slovenská hra roka

pridal matus_ace 28.7.2021 o 14:43 pod hry
Nominácie na ceny Slovenská hra roka 2020

HRY > NOVINKY >

Tvorba hier má na Slovensku dlhoročnú históriu siahajúcu do dôb diernych štítkov a sálových počítačov. Dnes zamestnáva kreatívne odvetvie tvorby hier tamer 900 profesionálov a vyše 60 spoločností generuje obrat vyšší ako 72 miliónov eur. Doteraz boli vytvorené stovky hier pre všetky existujúce aj dnes už neexistujúce platformy. Preto je opäť čas ich oceňovať v rámci ocenení Slovenska hra roka 2020. Vyhlásenie víťazov prebehne na festivale Game Days v Košiciach, ktorý sa bude konať v novembri 2021, ale ešte predtým SGDA zverejnila záverečné nominácie:

Adam and Eve GO - Functu

Logická plošinovka v zábavnom prehistorickom prostredí. Adam hľadá Evu, ku ktorej sa dostane až po prekonaní vtipných prekážok. Ide o špeciálne vydanie Adam and Eve GO, v ktorom môžete voľne ovládať Adama pri jeho hľadaní Evy a vhodného domu.

 

Athletics Mania - PowerPlay Studio

Athletics Mania je akčná športová hra s prvkami RPG, ktorá vás uvedie do sveta atletiky. Hra ponúka možnosť vychutnať si 12 atletických disciplín ako beh, vrhanie, skákanie a mnohé ďalšie, ktoré preveria vaše schopnosti a túžbu zvíťaziť. V hre na vás čakajú atléti z celého sveta.

 

Hammer & Nails - Carpenter Hero Game! - Vivuga

Zbaľte si svoje náradie - skáčte z klinca na klinec a zatlčte ich v úplne novej hre Hammer & Nails. Zábavná a návyková hra, kde sa snažíte trafiť klince s najväčšou presnosťou.

Nominácie na ceny Slovenská hra roka 2020

 

Hero of the Kingdom: The Lost Tales 1 - Lonely Troops

Táto dobrodružná hrá s prvkami RPG je určená pre nenáročného hráča. Hráč ako neznámy tulák spoznáva osud malého chlapca Brenta (ktorého môžu hráči poznať z ostatných hier v sérii už ako dospelého). Podarí sa hráčovi vyriešiť záhadu Brentovho pôvodu a zachrániť mestečko pred drakom?

 

Puppy Dogg vs Sheep - TIKS Games

Puppy Dog vs Sheep je návyková bezplatná logická hra založená na pravidlách Sokobanu. Ste veľkým fanúšikom logických hier push box? Máte radi šteniatka alebo ovce? Je váš mozog pripravený na skutočne tvrdú prácu? Ak áno, mali by ste vyskúšať túto roztomilú logickú hru.

 

Shopping Run - RongeGames

Zozbieraj všetko ovocie a diamanty, ktoré cestou stretneš a náplň nimi všetky nákupné košíky, ktoré máš. Nahraj najlepšie skóre, vymeň diamanty za nové postavy, s ktorými si užiješ kopec zábavy. Stačí si vybrať obľúbenú postavičku a môžeš začať zbierať ovocie.

 

The Fallen Kings (episode 2) - Struct9

The Fallen Kings je stredoveká, bojová hra s dramatickým príbehom. V hre zažijete unikátnu (zatiaľ) krátku kampaň, duelové boje a plnú úpravu postavy. Momentálne sa nachádza v Alpha verzii, každý rok plánujeme pokračovanie kampane a snažíme sa priviesť do Slovenskej hernej scény niečo neobvyklé. Hru vyvíjame zadarmo, čisto z nášho dobrého pocitu a inšpirujeme sa našou komunitou (na Gamejolte), ktorá pomaly, ale isto narastá!

 

Transport INC - DIGIFOX

Transport INC. je hra o manažmente, konkurencii, ekonomike, ale predovšetkým o logistike. Hráč sa dostane na počiatok logistickej firmy a svojou šikovnosťou ju musí priviesť až do samotného dopravného neba.

 

Ur Game: The Game of Ancient Gods - Bartoš Studio

Hra je vernou kópiou Kráľovskej hry mesta Ur, starodávnej hry, ktorá je dnes staršia ako 4500 rokov. Prináša však vylepšenia ako možnosť hrať online multiplayer, kde je možné vyjadrovať svoje emócie oponentovi gestikuláciou avatara, obsahuje rebríček najlepších hráčov. Je možné hrať proti AI alebo proti živému oponentovi v offline režime.

 

Vaporum: Lockdown - Fatbot Games - recenzia

Vaporum: Lockdown je predpokračovanie steampunkového dungeon crawleru Vaporum, ktorý bol inšpirovaný klasikami žánru ako Eye of the Beholder, Dungeon Master či z novších Legend of Grimrock. Lockdown rozpráva príbeh vedkyne Ellie Teller, ktorá je súčasťou tajného výskumného projektu kdesi uprostred oceánu.

 

YesterMorrow - Bitmap galaxy - recenzia

YesterMorrow je 2D plošinovka pre jedného hráča, v ktorej cestujete časom a miešajú sa v nej akčné sekvencie s logickými prvkami. Sledujte pútavý príbeh Yui, ktorá cestuje späť do minulosti, aby zachránila svoju rodinu a zvyšok sveta, ktorý je uväznený v Nekonečnej noci.

 

ZX Ninja Com 2 - Pyshteek

Cieľom hry je, aby váš ninja prešiel až na koniec úrovne skokom a behom po platformách. Ninja začína úroveň bez zbrane a jediný spôsob, ako zničiť ostatných ninjov, je skákať na nich. Niektorých lietajúcich nepriateľov nemožno týmto spôsobom zničiť.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk