Bližší pohľad na technickú stránku Flight Simulatora na PC a Xboxe

Digital Foundry sa porozprávalo s autormi Flight Simulátora o portovaní hry na Xbox a zistilo niekoľko zaujímavých informácií.

pridal saver 1.8.2021 o 18:32 pod hry
Bližší pohľad na technickú stránku Flight Simulatora na PC a Xboxe

HRY > NOVINKY >

Digital Foundry sa porozprávalo s autormi Flight Simulátora o portovaní hry na Xbox ako aj novom update pre PC a zistilo niekoľko zaujímavých informácií.

Napríklad spomenuli, že hra bola pôvodne postavená na spojení Flight Simulator X a Asobo enginu, kde je tak veľa rôzneho kódu, že nevyhnutne nie každý fungoval multithreadovo a náležite tomu hra hlavne pri vydaní výrazne vyťažovala CPU. Postupne, ako teraz veci prerábajú, ide hra stále lepšie. Ukázal to aj nový update pre PC, po ktorom sa hra už lepšie rozkladá na jednotlivé jadrá. 

Zároveň spomenuli zaujímavosť a to, že kokpity sú zobrazené na webbrowser komponent, takže prakticky sú vytvorené v čistom html, náležite tomu sú náročnejšie na zobrazovanie a optimalizáciu, ale aj jednoduchšie na implementáciu pri nových lietadlách. Fanúšikovia aj profesionálne firmy ich tak môžu jednoducho zapracovať. Rovnako aj menu je postavené na html.

V novom update optimalizovali aj načítanie krajiny a jej zobrazovania, kde v každej oblasti vedeli získať určité ďalšie výkony. Spomínajú, že keďže idú dynamicky a streamujú celú planétu, ťažko sa optimalizujú dáta, ktoré nevedia, aké dostanú. Preto aj zvolili na konzolách 30 fps základ a nie 60 fps. Čistých 60 fps sa veľmi ťažko dosahuje hlavne ak letíte blízko povrchu a CPU dostáva veľkú záťaž.

Na rozdiel od PC, na Xbox už ide hra na DX12,  aj keď rovno hovoria, že ešte z neho nevyužili plný potenciál, keďže momentálne to nebola tá vec, ktorá ich obmedzovalo. Pri porte primárne pracovali na optimalizácii pamäť, kde aj nový patch pre PC však ukázal pekný skok.

Zatiaľ čo predchádzajúca verzia brala 6.6GB VRAM z grafiky a 14GB RAM, teraz je to 5GB VRAM a 5.6GB RAM. Je to veľmi veľký skok, ktorý spravili pri optimalizácii hry na konzoly. Optimalizované boli textúry, ktoré už v pamäti nepotrebujú, pospájali renderovanie máp do jedného celku, zmenili aj formáty textúr, niektoré z nich prekomprimovali. Následne na Xboxe využívajú hardvérovú dekompresiu textúr pri streamovaní. Zlepšili aj streamovanie, niekde vyhodili aj stredné textúry, ktoré nepotrebovali a rovno ťahali kvalitné. Optimalizovali a komprimovali aj zvuky.





Páči sa mi! (+7)






PC
Xbox Series X|S

Vývoj: Microsoft / Asobo
Štýl: Simulácia
Dátum vydania: 17. august 2020
 27.7. 2021 (,Xbox Series X|S)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk